Συνέντευξη Παλάσκα στο greekhandball.com: "Θέλω να κλείσω την καριέρα μου στον ΠΑΟΚ" - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Συνέντευξη Παλάσκα στο greekhandball.com: "Θέλω να κλείσω την καριέρα μου στον ΠΑΟΚ"



του Βασίλη Ριζά

Ο Απόστολος Παλάσκας συμπληρώνει φέτος δεκατρείς διαδοχικές αγωνιστικές χρονιές, αγωνιζόμενος τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Ο 31χρονος ίντερ παραχώρησε συνέντευξη στο greekhandball.com και υπογράμμισε ότι δε θα άλλαζε τίποτα από την επιλογή του, να μείνει στον «Δικέφαλο του Βορρά» για μια… ζωή. Παράλληλα εξέφρασε την επιθυμία του να κλείσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ, ενώ, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη στιγμή που έχει «χαραχθεί» στη μνήμη του αλλά και στον ρόλο του προπονητή που έχει στα αναπτυξιακά τμήματα του συλλόγου.

Πώς και αποφάσισες να ασχοληθείς με το χάντμπολ;

H πρώτη επαφή με το άθλημα του χάντμπολ έγινε στο σχολείο και πιο συγκεκριμένα στο μάθημα της γυμναστικής, κατά την καθιερωμένη παρουσίαση των αθλημάτων  Από εκεί «μπήκε» μέσα μου το μικρόβιο. Ξεκίνησα  από τον Δία Πολίχνης και με το που ενηλικιώθηκα, έγινα μέλος του ΠΑΟΚ.

Όσον αφορά τον ΠΑΟΚ, η φετινή αγωνιστική σεζόν σαφώς και έχει «σημαδευτεί» από πολλούς  σοβαρούς τραυματισμούς. Πόσο ικανοποιημένος είσαι με την πορεία της ομάδας;

Είναι ξεκάθαρο ότι η πορεία μας φέτος δεν είναι καλή και δεν μπορώ να είμαι ευχαριστημένος γι’ αυτή. Γενικά δεν μου αρέσουν οι δικαιολογίες και δεν πιστεύω ότι οι τραυματισμοί έπαιξαν μεγάλο ρόλο. Σίγουρα είναι κάτι που θα έπρεπε να το διαχειριστούμε από πολύ νωρίς και αναγκαστήκαμε να παίζουμε έχοντας στην ομάδα μας, πολύ λιγότερους παίκτες. Θεωρώ ότι στα τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος είναι κάτι που έχει φανεί και μας έχει στοιχίσει. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι όταν το πρωτάθλημα ξαναρχίσει, ίσως τα πράγματα λειτουργήσουν καλύτερα για εμάς, εφόσον βέβαια δουλέψουμε και εμείς.



Είσαι στην ομάδα δεκατρείς διαδοχικές αγωνιστικές σεζόν. Έχεις πανηγυρίσει τρία πρωταθλήματα και τρία κύπελλα. Υπάρχει κάποια στιγμή που είναι "χαραγμένη" στη μνήμη σου;

Οποιαδήποτε κατάκτηση ενός τροπαίου είναι πολύ ιδιαίτερη. Ο πρώτος τίτλος σίγουρα είναι κάτι πολύ ξεχωριστό (σ.σ πρωτάθλημα του 2009), αλλά νομίζω ότι το νταμπλ του 2015, μέσα στο «Παλατάκι» θα μου μείνει αξέχαστο και είναι κάτι που έχει… χαραχθεί στη μνήμη μου. Θυμάμαι το γήπεδο ήταν γεμάτο από κόσμο, επομένως αυτή η στιγμή θα έλεγα ότι μου έχει μείνει.

Ποιον συμπαίκτη θα ξεχώριζες μετά από τόσα χρόνια παρουσίας στην ομάδα;

Από τον ΠΑΟΚ, όλα αυτά τα χρόνια έχουν περάσει πολλοί καλοί αθλητές. Οι δύο άνθρωποι τους οποίους ξεχωρίζω είναι ο Νίκος ο Κοκώνης και ο Θοδωρής ο Πετρίδης. Έχουμε περάσει πολλά εντός των αγωνιστικών χώρων και μέσα από αυτό έχουμε γίνει πολύ καλοί  φίλοι. Οι στιγμές που έχουμε ζήσει είναι αξέχαστες.



Σκέφτηκες ποτέ το ενδεχόμενο να αγωνιστείς σε κάποιον άλλο σύλλογο;

Παλιότερα υπήρξαν κάποιες προτάσεις τις οποίες θα μπορούσα να εξετάσω ή ακόμα και να αγωνιστώ στο εξωτερικό, αλλά μάλλον το δέσιμο με τον ΠΑΟΚ αποδείχθηκε πιο ισχυρό. Είναι κάτι που με κράτησε στην Ελλάδα και δεν το έχω μετανιώσει σε καμία περίπτωση. Σίγουρα το εξωτερικό θα ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία, αλλά είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με την έως τώρα πορεία μου.

Θα ήθελες να κλείσεις την καριέρα σου στον ΠΑΟΚ;

Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα και από τη στιγμή που δεν επέλεξα να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό, όταν είχα τις ευκαιρίες, θα έλεγα ότι ναι, θέλω να κλείσω την καριέρα μου στον ΠΑΟΚ. Πρώτα ο Θεός, το βασικότερο είναι να είμαι υγιής, για να μπορέσω να παίξω αρκετά χρόνια ακόμα. Σκοπός είναι η ομάδα να επιστρέψει στην κορυφή και να κατακτήσει τίτλους, ξεπερνώντας το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει τα τελευταία τρία χρόνια. Το ζητούμενο είναι να γίνει μια νέα αρχή και να είμαι παρών σε αυτή.


Μέχρι και πριν την αναβολή του πρωταθλήματος ήσουν ο τρίτος σκόρερ στο πρωτάθλημα της Premier. Θα σε ενδιέφερε η κατάκτηση αυτής της κορυφής;

Με βεβαιότητα μπορώ να σου απαντήσω πως δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Γενικότερα όλα αυτά τα χρόνια που παίζω χάντμπολ, η θέση μου είναι συνυφασμένη με το γκολ. Παρ’ όλα αυτά στο μυαλό μου έχω ξεκαθαρίσει ότι οποιαδήποτε ατομική πρωτιά, αν δεν συνάδει με την ομαδική, δεν έχει απολύτως καμία ουσία. Αυτό που θα είχε αξία για εμένα είναι να αναδειχθώ πρώτος σκόρερ, σε μια αγωνιστική σεζόν, στην οποία η ομάδα μου θα κατακτούσε κάποιον τίτλο.

Από την περσινή αγωνιστική σεζόν, έχεις και έναν άλλο ρόλο. Αυτόν του προπονητή στις αναπτυξιακές ομάδες του συλλόγου. Πως αισθάνεσαι γι’ αυτό;

Σίγουρα η προσπάθεια του να μυήσεις τα μικρά παιδιά στο άθλημα που αγαπάς είναι κάτι πολύ ξεχωριστό. Για εμένα αποτελεί ένα μελλοντικό σκοπό η ενασχόληση, από προπονητικής πλευράς, τόσο με τις ακαδημίες, όσο και με τις μεγαλύτερες ηλικίες. Άλλωστε αυτό έχω σπουδάσει και όταν αποσυρθώ από την ενεργό δράση, μπορώ να πω ότι θα με ενδιέφερε αυτό το ενδεχόμενο. Εύχομαι να καταφέρω και να αναδείξω παιδιά, τα οποία θα γίνουν οι μελλοντικοί παίκτες της ομάδας που αγαπώ.


Επομένως, στο μέλλον βλέπεις τον εαυτό σου να γίνεται προπονητής σε κάποια ανδρική ομάδα;

Ακόμα είμαι αθλητής και είναι πολύ νωρίς για σχέδια. Ωστόσο αν μπορώ να ανταπεξέλθω όσο προπονώ αναπτυξιακές ομάδες, θα ήθελα να ασχοληθώ ενεργά με το κομμάτι αυτό.

Έχεις αγωνιστεί με το εθνόσημο στο στήθος. Πώς βλέπεις την πορεία της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια; Είναι ακόμα ανοικτό για εσένα το «κεφάλαιο» Εθνική

Θεωρώ ότι οι αθλητές κάνουν τους κύκλους τους στις ομάδες. Πιστεύω ότι η προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία τρία χρόνια, με τον χαμηλό μέσο όρο των παικτών, αλλά και το ταλέντο που υπάρχει, μόνο καλό μπορεί να κάνει στην Εθνική Ελλάδας. Ήδη βλέπουμε ότι τα βήματα προόδου είναι αρκετά μεγάλα και θεωρώ ότι απομένουν λεπτομέρειες για να έρθει και η πρόκριση σε μια μεγάλη διοργάνωση. Καταφέρνοντας κάτι τέτοιο, θα βελτιωθεί  αυτομάτως και η ποιότητα του ελληνικού πρωταθλήματος. Δεν θα έλεγα όχι ποτέ στην Ελλάδα, αλλά πλέον προτεραιότητα έχουν οι νεαρότεροι παίκτες.

Θα ήθελες να προσθέσεις κάτι άλλο πριν κλείσουμε;

Θα ήθελα να ευχηθώ υγεία σε όλους, να περάσουμε γρήγορα την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε λόγω του ιού και να επιστρέψουμε όλοι στην κανονικότητα μας. 


No comments