«Γκάλοπ» του greekhandball.com: Οι 12 ομάδες της Handball Premier ευθυγραμμίζονται, η ατομική εκγύμναση με... ελαστικότητα η μόνη λύση - greekhandball.com

Τελευταία νέα

«Γκάλοπ» του greekhandball.com: Οι 12 ομάδες της Handball Premier ευθυγραμμίζονται, η ατομική εκγύμναση με... ελαστικότητα η μόνη λύση


Οι εξελίξεις γύρω από τον κορονοϊό επηρεάζουν, μοιραία, και τον αθλητισμό, στο σύνολό του. Τα Πρωταθλήματα χάντμπολ στην Ελλάδα, αλλά και σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές, τουλάχιστον, χώρες έχουν, φυσικά, ανασταλεί μέχρι νεωτέρας, καθώς άλλωστε προέχει η διασφάλιση της δημόσιας υγείας και ο αθλητισμός περνάει σε δεύτερη μοίρα. 
Το greekhandball.com επικοινώνησε και με τις 12 ομάδες της Handball Premier, ώστε να γνωστοποιηθούν οι κινήσεις της κάθε μίας μέσα σε αυτή την χρονική περίοδο, η οποία είναι για όλους, ανεξαιρέτως, ιδιαίτερη. Η απάντηση, που λάβαμε, ήταν, όπως αναμενόταν, κοινή και παράλληλα, προβλέψιμη. Κάθε ομάδα έχει φροντίσει να δοθεί πρόγραμμα συντήρησης, μέσω τρεξιμάτων και ενδυνάμωσης, στους παίκτες, ώστε να διατηρηθούν, όσο αυτό είναι εφικτό, σ' ένα ικανοποιητικό επίπεδο.
Στα κλειστά και στα δημοτικά γυμναστήρια, που αποτελούν τους χώρους, στους οποίους προπονούνται οι αθλητές των συλλόγων έχει μπει «λουκέτο», με απόφαση της κυβέρνησης, ενώ οι ίδιες οι ομάδες δεν επιδιώκουν την μαζική εκγύμναση υπό τον φόβο της μετάδοσης και εξάπλωσης του ιού. Οι παίκτες, λοιπόν, έχουν την δυνατότητα να γυμναστούν ατομικά στα σπίτια τους ή σε ανοικτούς χώρους (π.χ. σε πάρκα), ακολουθώντας τις οδηγίες των ομάδων τους. 
Ωστόσο, τα περισσότερα σωματεία λειτουργούν με ελαστικότητα στο ζήτημα της ατομικής εκγύμνασης. Για παράδειγμα, στη Δράμα ισχύει το εξής: «Δεν πιέζουμε κανέναν να γυμναστεί, αν και έχει δοθεί στους αθλητές πρόγραμμα, πρώτα ο άνθρωπος, μετά βλέπουμε...», ενώ από τον Δούκα μάς δόθηκε η ακόλουθη απάντηση στο σχετικό ερώτημά μας: «Οι αθλητές έχουν πάρει ένα πρόγραμμα,, το οποίο διαχειρίζονται, όπως κρίνουν εκείνοι και με βάση τις δυνατότητες, που υπάρχουν». Ακόμα και στην ΑΕΚ και στον Ολυμπιακό η κατάσταση, όσον αφορά στην ατομική εκγύμναση, δεν διαφέρει σε μεγάλο βαθμό. Ως επιπλέον πληροφορία, μπορούμε να μεταφέρουμε, επιπλέον, πως οι παίκτες των Ερυθρολεύκων θα ενημερωθούν σήμερα (16/03) ή αύριο (17/03) για το πώς θα συνεχίσουν. Όσον αφορά στον ΠΑΟΚ, έγινε, μεταξύ των μελών της ομάδας, κουβέντα, ώστε να προπονηθούν οι παίκτες, μαζικά, σε βουνό, όμως λόγω των όχι ευνοϊκών καιρικών συνθηκών (σ.σ. είχε προηγηθεί βροχή και το χώμα μετατράπηκε σε λάσπη στο βουνό), η σκέψη δεν έγινε πράξη. 

No comments