Ο τεχνικός διευθυντής του Ιωνικού Ν.Φ., Αντώνης Λεωνίδας, υποστηρίζει: "Διακοπή του πρωταθλήματος, χωρίς πρωταθλητή και υποβιβασμούς" - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ο τεχνικός διευθυντής του Ιωνικού Ν.Φ., Αντώνης Λεωνίδας, υποστηρίζει: "Διακοπή του πρωταθλήματος, χωρίς πρωταθλητή και υποβιβασμούς"


(Αντώνης Λεωνίδας, Αντώνης Αργυράκης, Θοδωρής Γκέρτσος)

O τεχνικός διευθυντής του Ιωνικού Νέας Φιλαφέλφειας, Αντώνης Λεωνίδας, εξέφρασε τις απόψεις του για την πορεία της ομάδας, για το αν θα πρέπει να ανακηρυχθεί πρωταθλητής τη φετινή αγωνιστική σεζόν, αλλά και για την κατάσταση που επικρατεί μετά την εξάπλωση του κορωνοϊου. Ακολουθούν οι δηλώσεις του, όπως αυτές αναρτήθηκαν στην επίσημη σελίδα του Ιωνικού στο Facebook.

"Zητήσαμε από τον Τεχνικό Διευθυντή της ομάδας μας Αντώνη Λεωνίδα να μας πει πως αντιμετωπίζει η ομάδα του Ιωνικού την παρούσα δύσκολη κατάσταση, την πορεία της ομάδας μας μέχρι σήμερα, τον επόμενο πρωταθλητή της Handball Premier αλλά και τις σκέψεις του για το μέλλον.
(Στη φώτο με το κύπελλο από την περσινή κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α2, ως παίχτης ανάμεσα στους τωρινούς αρχηγούς της ομάδας μας Αργυράκη Αντώνη και Γκερτσο Θεόδωρο.)

ΑΝΤΩΝΗΣ: Εμείς σαν σύλλογος λάβαμε εξαρχής όλα τα απαραίτητα μέτρα με γνώμονα την υγεία και μόνο των αθλητών μας. Από τις πρώτες κιόλας ημέρες η ανδρική ομάδα σταμάτησε κάθε είδους αθλητική δραστηριότητα, άμεσα όλοι οι μικροί αθλητές των ηλικιακών μας τμημάτων ενημερώθηκαν να παραμείνουν στο σπίτι τους ασφαλείς. Το γυμναστήριο μας παραμένει κλειστό από τις 12 Μαρτίου και είμαστε πλέον όλοι εν αναμονή των νέων μέτρων και εξελίξεων από πλευράς Κυβέρνησης.
Δεν σας κρύβω ότι είμαστε λίγο παγωμένοι με αυτά που διαδραματίζονται στην χώρα μας αλλά και συνολικά σε όλο τον πλανήτη. Είναι απολύτως βέβαιο ότι προέχει η υγεία όλων πέρα από κάθε άλλη σκέψη για τα αθλητικά δρώμενα τη συγκεκριμένη στιγμή.
Θεωρώ ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με κάτι τόσο πρωτόγνωρο που κανείς δυστυχώς δεν μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια το τι μας επιφυλάσσει το μέλλον, οφείλουμε ατομικά αλλά και σαν κοινωνία να είμαστε αισιόδοξοι και σαφέστατα να προσμένουμε καλύτερες μέρες. Όμως, επίσης, οφείλουμε με αίσθημα ευθύνης προς τους συνανθρώπους μας αλλά και προς τις οικογένειες μας να εφαρμόζουμε τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και να εναρμονιζόμαστε με τις οδηγίες της πολιτείας.

---- Ποια είναι η άποψή σας για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας μας και ποια θεωρείτε ότι είναι η καλύτερη λύση για την έκβαση του φετινού πρωταθλήματος;

ΑΝΤΩΝΗΣ: Νομίζω ότι η τωρινή διακοπή του πρωταθλήματος, αν μιλήσουμε καθαρά αγωνιστικά και αφήσουμε το κομμάτι της υγείας εκτός, μας αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση. Ο λόγος είναι ότι η ομάδα μας αυτή την στιγμή είναι στην 9η θέση έχοντας 14 βαθμούς, προέρχεται από μια πολύ μεγάλη νίκη μέσα σε μια πολύ δύσκολη έδρα, αυτή επί του Δούκα, σε συνέχεια της εξαιρετικής εμφάνισης που πραγματοποιήσαμε εντός έδρας με την ομάδα του Αερωπού.
Δείχναμε να έχουμε βρει ρυθμό και με δύο αγωνιστικές να υπολείπονται (εντός με Δράμα και εκτός με Φίλιππο) για την κανονική διάρκεια, μαθηματικά, υπήρχαν ελπίδες για την αποφυγή των play out και την κατάκτηση της 8ης θέσης.
Οπότε, είμαστε, μεν, ευχαριστημένοι γιατί διαφαινόταν ότι θα πάμε στα play out με το πλεονέκτημα έδρας αλλά παράλληλα δυσαρεστημένοι γιατί πιστεύαμε σαν ομάδα στην 8η θέση.
Σίγουρα όμως είμαστε απόλυτα χαρούμενοι από την προσπάθεια όλων των παιδιών της ομάδας για την μέχρι τώρα συνεργασία που είχαμε σε όλα τα επίπεδα αλλά και τους προπονητές μας φυσικά. Θέλω να τους ευχαριστήσω προσωπικά έναν-έναν. Το καλοκαίρι όταν σχεδιάζαμε την ομάδα επιδιώξαμε να δημιουργήσουμε ένα σύνολο με πρωτίστως καλούς χαρακτήρες και νομίζω το καταφέραμε στο έπακρο.
Τώρα αν με ρωτάτε για το τι πρέπει να γίνει από δω και πέρα... είμαι της άποψης ότι το πρωτάθλημα θα πρέπει να διακοπεί – θα πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι από την στιγμή που η Πολιτεία επιτρέψει στους αθλητές να επιστρέψουν στα γήπεδα η ΟΧΕ θα πρέπει να δώσει ένα εύλογο χρόνο στις ομάδες να προετοιμαστούν από την αρχή αφού θα μιλάμε για τουλάχιστον 1,5 με 2 μήνες απραξίας.
Σε αντίθετη περίπτωση θα έρθουμε αντιμέτωποι με την διακύβευση της σωματικής υγείας των αθλητών μας. Θεωρώ ότι τα χρονικά περιθώρια δεν θα μας το επιτρέψουν όποτε θα πρέπει να οδηγηθούμε σε διακοπή.

---- Και με τις ομάδες που θα υποβιβαστούν τι θα γίνει ή ποια ομάδα θα στεφθεί Πρωταθλήτρια; Ή Κυπελλούχος ;

ΑΝΤΩΝΗΣ: Ναι… δεν είναι εύκολα ερωτήματα…, σαφώς θα αδικηθούν και θα επωφεληθούν ομάδες, αυτό είναι βέβαιο σε μια επερχόμενη διακοπή… όμως θα πρέπει να βρούμε τον πιο δίκαιο τρόπο διαχείρισης μιας διακοπής.
Αν μιλήσουμε πρώτα για τις ομάδες των play out, γνώμη μου είναι ότι δε θα πρέπει να πέσει καμία ομάδα. Αφενός γιατί δεν υπάρχει διαφορά των 6 βαθμών την δεδομένη χρονική στιγμή σε καμία από τις τελευταίες θέσεις όπως ορίζει η προκήρυξη για άμεσο υποβιβασμό και αφετέρου γιατί κάθε ομάδα έχει πιθανότητες στα play out να διεκδικήσει την παραμονή της.
Και αυτό το λέω και το υποστηρίζω με την ασφάλεια της βαθμολογικής μας θέσης εννοώντας ότι δεν κινδυνεύουμε σε μια αντίθετη απόφαση που θα υποβιβάσει τις 2 τελευταίες ομάδες.
Βέβαια θα πρέπει να ερωτηθούν και οι ομάδες στην προκειμένη περίπτωση, ο μαχητικός Άρης Νικαίας και ο ιστορικός Φίλιππος Βέροιας γιατί μπορεί να μην θέλουν να συνεχίσουν στην μεγάλη κατηγορία και ομάδες από την Α2 να πάρουν την θέση τους, τυγχάνει να γνωρίζω προσωπικά ότι αποτελεί όνειρο για την ομάδα της Σαλαμίνας να παίξει στην Handball Premier.

---- Και Πρωταθλητής ή Κυπελλούχος;

ΑΝΤΩΝΗΣ: Θα είναι θλιβερό ομολογώ να μην δούμε τις μάχες που όλοι στο άθλημα μας περιμένουμε από την αρχή της σεζόν, μεταξύ του νταμπλούχου Ολυμπιακού και της ομάδα της ΑΕΚ.
Η έως τώρα πορεία της ΑΕΚ δίκαια την κατατάσσει πρώτη έστω και με ισοβαθμία, αφού στο μεταξύ τους παιχνίδι του πρώτου γύρου επικράτησε στην έδρα του Ολυμπιακού. Οι εμφανίσεις της επίσης με δυο καθαρές νίκες στα ημιτελικά του κυπέλλου απέναντι στον Ολυμπιακό δείχνει να έχει πάρει τον αέρα του συνδιεκδικητή της.
Ξεκάθαρα βρίσκεται στην καλύτερη της περίοδο επί ημερών προεδρίας κ.Παπασταμάτη και αυτό επίσης πιστοποιείται και από τις ευρωπαϊκές της εμφανίσεις. Η ποιότητα που διαθέτει στο ρόστερ της αλλά και η δουλειά που γίνεται εμφανώς από την πλευρά του προπονητικού της staff είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο.
Από την άλλη όμως ο δις νταμπλούχος Ολυμπιακός, μετά τις αλλαγές που έγιναν στο προπονητικό team, ελπίζει σε καλύτερη αγωνιστική εικόνα της ομάδας και σε μια επικείμενη απλή νίκη στο μεταξύ τους παιχνίδι του δεύτερου γύρου. Αυτό και μόνο θα του δώσει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα play off με συνέπεια οι ισορροπίες να αλλάξουν εκ νέου.
Ο Ολυμπιακός σαν club έχει στο DNA του τον πρωταθλητισμό είτε μιλάμε σε διοικητικό επίπεδο είτε αγωνιστικό, εύλογα λοιπόν, σε συνδυασμό με τις προσωπικότητες που αγωνίζονται στην ομάδα του, έχοντας μεγάλο αθλητικό εγωισμό και γνωρίζοντας τον τρόπο στα σημαντικά και κρίσιμα παιχνίδια που κρίνουν τίτλους να παίρνουν αυτό που θέλουν... όλα είναι αμφίρροπα.
Oπότε, καταλήγω ότι αν η ΟΧΕ δεν βρει τρόπο να διεξαχθεί τουλάχιστον η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ή μια φόρμα τελικών μεταξύ των δυο αυτών ομάδων, χωρίς να θέλω να προσβάλω τις άλλες ομάδες για τις πιθανότητες που έχουν για την συμμετοχή τους στον τελικό σε περίπτωση διεξαγωγής των play off, το πρωτάθλημα θα πρέπει να διακοπεί χωρίς ανάδειξη κάποιου πρωταθλητή αυτή τη σεζόν. Νομίζω ότι είναι το πιο δίκαιο για όλους.
Η μη ανάδειξη πρωταθλητή είναι κάτι που το παρατηρούμε και σε άλλα πρωταθλήματα του εξωτερικού αλλά και σε διαφορετικά αθλήματα. θα χαρούμε πάρα πολύ πάντως αν η ΟΧΕ μας καλέσει όλους σε έναν ανοιχτό διάλογο, με όλες τις ομάδες, ή έστω να παραθέσουμε τις απόψεις μας. Θα μου άρεσε πολύ μια τέτοια πρωτοβουλία.

---- Και ο Κυπελλούχος;

ΑΝΤΩΝΗΣ: Αυτό είναι κάτι πιο εύκολο, είναι ένα παιχνίδι… έχει γίνει και στο παρελθόν η διεξαγωγή του κυπέλλου να γίνει τον Σεπτέμβριο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Αν δεν κάνω λάθος έγινε την χρόνια των επεισοδίων στην Λαμία και το κύπελλο το κατέκτησε η ομάδα του Δούκα τον Σεπτέμβριο.

---- Και κάτι για να κλείσουμε;

ΑΝΤΩΝΗΣ: Ναι... Είναι μια ωραία στιγμή...όσο και αν ακούγεται αντιφατικό. Η τουλάχιστον θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με αυτό τον τρόπο. Έχουμε την δυνατότητα να περάσουμε λίγο χρόνο με τις οικογένειες μας αφού οι ρυθμοί της καθημερινότητας μας δεν μας το επιτρέπουν στο βαθμό που θα θέλαμε και φυσικά να αναθεωρήσουμε και να αναλογιστούμε ίσως τι είναι πιο σημαντικό για τον καθένα μας...
Υγεία λοιπόν σε όλους, εύχομαι να βγούμε αλώβητοι και πολύ γρήγορα από αυτήν την τρομακτική κατάσταση και βαθιά κρίση σε όλους τους τομείς".


No comments