Pregame: ΠΑΟΚ Mateco- Nέα Ιωνία - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Pregame: ΠΑΟΚ Mateco- Nέα Ιωνία




ΠΑΟΚ και Νέα Ιωνία θα «μονομαχήσουν» για τέταρτη φορά σε τελικό Κυπέλλου, αύριο (8/2, 17:00) στο «Φιλίππειο» γήπεδο της Βέροιας. Η προϊστορία είναι υπέρ της Νέας Ιωνίας, η οποία μετράει δύο νίκες, ενώ ο «Δικέφαλος του Βορρά» μία. Στη φετινή αγωνιστική σεζόν, οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στα πλαίσια του πρωταθλήματος της Α1, με τον ΠΑΟΚ να επικρατεί με σκορ 23-22.

Η ομάδα του Δημήτρη Πελεκίδη προκρίθηκε στον τελικό του θεσμού, κερδίζοντας στα προημιτελικά το Πανόραμα και στα ημιτελικά την Αναγέννηση Άρτας. Ο ΠΑΟΚ θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί την εμπειρία αλλά και το βάθος πάγκου που διαθέτει, για να φτάσει στην τέταρτη κατάκτηση του Κυπέλλου, στην ιστορία του. Η ομάδα θα παραταχθεί χωρίς απουσίες. ενώ η παίκτρια Μαρίγια Νίκολιτς δήλωσε στην ιστοσελίδα μας:

«Έχουμε πει από το ξεκίνημα της φετινής αγωνιστικής σεζόν ότι οι στόχοι μας είναι το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς. Σεβόμαστε τον αντίπαλό  μας, έχει μια καλή ομάδα με καλές προοπτικές, ωστόσο θα δώσουμε το εκατό τοις εκατό γι΄ αυτό το παιχνίδι. Έχουμε την εμπειρία και γνωρίζουμε ότι σε αυτούς τους αγώνες δεν έχει σημασία ποιος είναι θεωρητικά καλύτερος, αλλά αυτό που μετράει είναι ποιος έχει το μεγαλύτερο κίνητρο».

Η Νέα Ιωνία από την άλλη πλευρά, βασίζεται στο νεανικό και ταλαντούχο σύνολό της, ενώ στο παιχνίδι πρωταθλήματος κόντρα στον ΠΑΟΚ, αν και ηττήθηκε έδειξε ότι βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο. Η ομάδα του Μενέλαου Δανήλου απέκλεισε τον ΓΑΣ Καματερού και τη Βέροια 2017 στα προημιτελικά και στα ημιτελικά του θεσμού αντίστοιχα. Η τερματοφύλακας της ομάδας, Μάγδα Κεπεσίδου ανέφερε στο greekhandball.com:

 «Η Νέα Ιωνία έχει αποδείξει ότι είναι μια ομάδα που πρωταγωνιστεί ακόμα και σε περίοδο ανανέωσης. Τα περισσότερα κορίτσια παίζουν για πρώτη φορά σε τελικό και η εμπειρία τους σε τέτοια παιχνίδια είναι μικρή συγκριτικά με τις παίκτριες του ΠΑΟΚ. Η δίψα όμως για κύπελλα και τίτλους δεν έχει όριο ηλικίας. Έχουμε πίστη η καθεμία στην διπλανή μας, πάθος για την νίκη και ανυπομονησία για ακόμα έναν τελικό».

Πέραν των μακροχρόνιων απουσιών των Χρονοπούλου, Στουγιαννίδου και Μίλασιτς η Νέα Ιωνία δεν αντιμετωπίζει άλλο πρόβλημα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΠΑΟΚ: Καμπόϊμ, Μούρνου, Γκάτζιου, Παναγιωτίδου, Σαμολαδά, Νίκολιτς, Φερφόλια, Χατζηπαρασίδου, Βαφειάδου, Ζυγούρα, Μεντεσίδου, Κωστοπούλου, Κρίτζαλη, Ματαρώνα, Νούσια, Τσικνάκη

Νέα Ιωνία:Μ.Κεπεσίδου, Μακρή, Κολλύρη, Μανιά, Βασιλείου, Ζενέλι, Αργυροπούλου, Φράγκου, Νταμπέφσκα, Ν.Κεπεσίδου, Ντιμτσούδη, Ζηνονίδου, Καρέλα, Χρυσοκέντη, Καραμάνου, Χριστοπούλου.


No comments