Αποσύρεται, λόγω καρδιολογικού προβλήματος, ο εμβληματικός αρχηγός της Μπαρτσελόνα, Τομάς - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Αποσύρεται, λόγω καρδιολογικού προβλήματος, ο εμβληματικός αρχηγός της Μπαρτσελόνα, Τομάς




Με δάκρυα στα μάτια, ο εμβληματικός αρχηγός της Μπαρτσελόνα, Βίκτορ Τομάς, ανακοίνωσε χθες (03/02), μέσω συνέντευξης Τύπου, πως αναγκάζεται να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.
Ο 34χρονος Ισπανός διαγνώστηκε, το καλοκαίρι του 2018, με καρδιολογικό πρόβλημα και συγκεκριμένα με «κολποκοιλιακό αποκλεισμό». Το περασμένο καλοκαίρι, υποβλήθηκε ξανά σε εξετάσεις, οι οποίες δεν ήταν ενθαρρυντικές, καθώς το πρόβλημα είχε μεγεθυνθεί. Οι γιατροί τον συμβούλευσαν πως θα έπρεπε να εγκαταλείψει τους αγωνιστικούς χώρους, τουλάχιστον έχοντας την ιδιότητα του αθλητή, αφού η καρδιά του δεν μπορεί να υποστηρίξει την πίεση σε πολύ έντονους ρυθμούς. Μάλιστα, τού ανέφεραν πως στο μέλλον θα χρειαστεί, ενδεχομένως, να τού τοποθετηθεί βηματοδότης. Η απόφαση της αποχώρησής του, έτσι, ήταν μονόδρομος.
«Αν συνεχίσω να πιέζω το ίδιο την καρδιά μου, μπορεί να θέσω σε κίνδυνο την υγεία μου και την ζωή μου. Δεν έχω άλλη επιλογή από το ανακοινώσω την απόσυρσή μου από το επαγγελματικό χάντμπολ, στο τέλος της σεζόν. Αυτός ο τρόπος αποχώρησης δεν είναι εκείνος, που είχα φανταστεί, αλλά έτσι είναι η ζωή. Θέλω να είμαι ικανός να έχω μια φυσιολογική ζωή στο μέλλον και για να γίνει αυτό, έπρεπε να πάρω τη συγκεκριμένη απόφαση», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Τομάς, στη συνέντευξη Τύπου.
Μετά από την ανακοίνωση, ο πρόεδρος των Καταλανών, Μπαρτομέου, τόνισε ότι το κλαμπ θα αποσύρει, στο τέλος της περιόδου, τον αριθμό 8, που φοράει ο Τομάς, ως ένδειξη αναγνώρισης στην προσφορά του αθλητή. Επεσήμανε, επίσης, ότι ο παίκτης θα παραμείνει στο σύλλογο, με άλλη, όμως, ιδιότητα.
Ο Τομάς έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα το 2002. Από τότε, έχει κατακτήσει 67 τρόπαια με την Μπαρτσελόνα, μεταξύ των οποίων 3 Τσάμπιονς Λιγκ, 11 Πρωταθλήματα, 10 Κύπελλα και 10 Κόπα Ντελ Ρέι. Με την Εθνική Ισπανίας έχει καταγράψει 176 συμμετοχές και έχει σημειώσει 559 τέρματα.









Το συγκινητικό βίντεο της Μπαρτσελόνα, για τον Τομάς:

No comments