Το απρόοπτο στο ντέρμπι της Μπουντεσλίγκα και η υποδειγματική αντίδραση των διαιτητών - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Το απρόοπτο στο ντέρμπι της Μπουντεσλίγκα και η υποδειγματική αντίδραση των διαιτητών



Στον αθλητισμό συμβαίνουν και αυτά καμιά φορά... Στην αναμέτρηση (01/02), Ανόβερο - Κίελο (25-32), που ήταν το ντέρμπι της αγωνιστικής (σ.σ. η Κίελο είναι πρώτη και το Ανόβερο τρίτο στη βαθμολογία) στο κορυφαίο Πρωτάθλημα του κόσμου, τη Μπουντεσλίγκα, ο διαιτητής, Ρόμπερτ Σούλτζε, σφύριζε για σχεδόν 40 λεπτά μόνος του.
Το παιχνίδι βρισκόταν στο 21ο λεπτό, όταν ο συνάδελφος του Σούλτζε, Τομπιάς Τονίς, έπεσε, καθώς περπατούσε. Τού προσφέρθηκε ιατρική φροντίδα, ενώ παρέμενε εκτός αγωνιστικού χώρου, έως ότου διαπιστώθηκε πως δεν μπορούσε να συνεχίσει, εξαιτίας τραυματισμού στη γάμπα. Οι διαιτητές, σε συνεργασία με τον παρατηρητή και άλλους υπεύθυνους, αποφάσισαν το εξής, στην ανάπαυλα του παιχνιδιού: O Tονίς, που θα ήταν καθισμένος στη διάρκεια του δεύτερου μέρους, θα βοηθούσε τον Σούλτζε, ο οποίος θα βρισκόταν στον αγωνιστικό χώρο, μέσω της ενδοεπικοινωνίας.
Το... σχέδιο στέφθηκε από επιτυχία, καθώς οι δυο τους, αλλά κυρίως ο Σούλτζε, τα πήγαν περίφημα. Οι συγκεκριμένοι διαιτητές, πάντως, έχουν σφυρίξει αρκετές φορές, και σε άλλα μεγάλα ματς, ως δίδυμο, επομένως έχουν αναπτύξει... κώδικα συνεννόησης.    

No comments