Στ. Παπαδόπουλος στο greekhandball.com: «Θα επιδιώξουμε να διαδώσουμε το Qatch στην Ελλάδα» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Στ. Παπαδόπουλος στο greekhandball.com: «Θα επιδιώξουμε να διαδώσουμε το Qatch στην Ελλάδα»



Χθες (03/02) επέστρεψε από τη Βουδαπέστη (Ουγγαρία) το ελληνικό σύνολο, που έλαβε μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Qatch (σ.σ. Quality Alternative Training Concept for Handball). Η άτυπη Εθνική ομάδα μας, που στελεχώθηκε από τους Σταύρο Παπαδόπουλο, Βασίλη Χαραλαμπάκη, Γιώργο Παρούση, με προπονητή τον Νίκο Ζλατάνο και συνοδό τον Μάριο Καρατζά, κατέκτησε την 9η θέση.



Το greekhandball.com επικοινώνησε με τον αρχηγό του Φιλίππου Βέροιας, Σταύρο Παπαδόπουλο, ο οποίος μάς περιέγραψε την εμπειρία του και επεσήμανε: «Ήταν το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Qatch και σε αυτό συμμετείχαν δεκαεπτά χώρες. Δυστυχώς, δεν υπήρχαν γκρουπ δυναμικότητας και έτσι, έτυχε να κληρωθούμε σ' έναν όμιλο των τεσσάρων ομάδων, τέσσερις από τις συνολικά έξι καλύτερες, άτυπες, Εθνικές.



Στο πρώτο παιχνίδι νικήσαμε τη Β. Μακεδονία και στη συνέχεια, ηττηθήκαμε από Μαυροβούνιο, Σερβία. Θα πρέπει να σημειώσουμε πως αυτές οι χώρες, εδώ και δύο χρόνια, έχουν τουρνουά, στα κράτη τους, πάνω στο Qatch, επομένως ήταν σαφώς πιο προετοιμασμένες. Για εμάς, αντίθετα, ήταν η πρώτη φορά. Παρ' όλα αυτά, σταθήκαμε όσο καλύτερα γινόταν και τερματίσαμε 9οι.
Όσον αφορά στη διοργάνωση, ήταν άριστη. Προσφέρθηκαν απίστευτες υπηρεσίες. Μέναμε σε πολυτελές ξενοδοχείο, μετακινούμασταν με VIP οχήματα, είχαμε σάουνα, μασάζ, κέτερινγκ στα γήπεδα και άλλες πολλές παροχές, όλες δωρεάν. Παράλληλα, στα κενά (π.χ. τάιμ άουτ), είχαν προγραμματιστεί σόου, ενώ στη διεξαγωγή βοήθησαν, επίσης, πάρα πολλοί εθελοντές. Ήταν μοναδική εμπειρία, δεν έχω βιώσει κάτι τέτοιο σε άλλα Παγκόσμια Πρωταθλήματα ή σε Ολυμπιακούς Αγώνες.



Γνωρίσαμε το άθλημα μιλώντας με ανθρώπους και θα επιδιώξουμε να το διαδώσουμε στην Ελλάδα. Πρόθεσή μας είναι να λάβουμε ξανά μέρος σε διοργάνωση Qatch, το οποίο γνωρίζει ραγδαία ανάπτυξη στην Ευρώπη.
Σχετικά με τα έπαθλα, ήταν πολύ μεγάλα. Η πρώτη ομάδα πήρε 10.000 ευρώ και οι επτά, που ακολούθησαν, μοιράστηκαν 25.000 ευρώ. Έπαθλο υπήρχε και για τον MVP, αλλά και για άλλες κατηγορίες».

Πηγή φωτογραφιών: 24oresimathia.gr

No comments