Το πρώτο τουρνουά Χειροσφαίρισης Δημοτικών σχολείων Ανατολικής Θεσσαλονίκης - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Το πρώτο τουρνουά Χειροσφαίρισης Δημοτικών σχολείων Ανατολικής Θεσσαλονίκης


Την περασμένη εδβδομάδα (3-5-7/2) πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία το πρώτο τουρνουά Χειροσφαίρισης Δημοτικών σχολείων Ανατολικής Θεσσαλονίκης στο αθλητικό κέντρο της Χ.Α.Ν.Θ. Στην αναπτυξιακή δράση πήραν μέρος 26 Δημοτικά Σχολεία της Θεσσαλονίκης και της Καλαμαριάς με 36 ομάδες αγοριών και 27 ομάδες κοριτσιών. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το άθλημα του χάντμπολ και φυσικά να εφραμόσουν την τακτική που έμαθαν  κατά τη διδασκαλία του μαθήματος Φυσικής Αγωγής. Η εκδήλωση οργανώθηκε από τη Φυσική Αγωγή και το Σχολικό Αθλητισμό της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης σε συνδυασμό με την ΕΣΧΘ και την Διεύθυνση Αθλητισμού Χ.Α.Ν.Θ.

Η ανάρτηση της ΧΑΝΘ στο facebook για το τουρνουά:

"Η Φυσική Αγωγή και Σχολικός Αθλητισμός της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης διοργάνωσαν με εξαιρετική επιτυχία, σε τρεις αγωνιστικές ημέρες, το πρώτο από μια σειρά Τουρνουά Χειροσφαίρισης Δημοτικών σχολείων Ανατολικής Θεσσαλονίκης.
Στο Αθλητικό Κέντρο Χ.Α.Ν.Θ., γήπεδο ΗΡΩΝ - Μίμης ΤΣΙΚΙΝΑΣ, τη Δευτέρα 03/02, την Τετάρτη 05/02 και την Παρασκευή 07/02/2020 οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων που συμμετείχαν στους αγώνες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη χειροσφαίριση. Εφάρμοσαν πρακτικά τις δεξιότητες, την τεχνική και την τακτική, που απέκτησαν κατά τη διδασκαλία του μαθήματος Φυσικής Αγωγής και αφομοίωσαν βιωματικά τους κανονισμούς του αθλήματος.
Συμμετείχαν 26 Δημοτικά Σχολεία της Θεσσαλονίκης και της Καλαμαριάς με τριάντα έξι (36) ομάδες Αγοριών και είκοσι και επτά (27) ομάδες Κοριτσιών. Περισσότερα από 750 παιδιά βιώσαν τη χαρά της συμμετοχής σε ένα τουρνουά με αγωνιστικό μεν χαρακτήρα, αλλά κύρια με παιδαγωγικό προσανατολισμό.
Η Ένωση Σωματείων Χειροσφαίρισης Θεσσαλονίκης και η Διεύθυνση Αθλητισμού Χ.Α.Ν.Θ. υπήρξαν ενεργοί συνδιοργανωτές και αρωγοί της προσπάθειας με αποτέλεσμα την απρόσκοπτη ολοκλήρωση του αγωνιστικού προγράμματος, με δώδεκα (12) ομίλους Αγοριών, εννέα (9) ομίλους Κοριτσιών και σύνολο εξήντα και τριών (63) αγώνων.
Ο Γιώργος ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ-Υπεύθυνος της Ακαδημίας Χειροσφαίρισης της Χ.Α.Ν.Θ. και οι Αναπτυξιακοί Προπονητές της Χρήστος ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ, Βασίλης ΜΠΟΛΑΣ καθώς και η Εύη ΜΠΟΥΝΤΟΥΛΑ υποδέχτηκαν τους μαθητές στις εγκαταστάσεις και διεκπεραίωσαν το οργανωτικό μέρος του τουρνουά, τα καθήκοντα γραμματείας και διαιτησίας των αγώνων. Τον γενικό συντονισμό είχε η Υπεύθυνη Φυσικής Αγωγής Ανατολικής Θεσσαλονίκης κα. ΚΟΝΑΚΛΗ Κώμη σε συνεργασία με τον Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ11 κο. ΣΙΣΚΟ Βασίλειο.
Επόμενοι σταθμοί στο ταξίδι διάδοσης της χειροσφαίρισης στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, είναι το Τουρνουά στο γήπεδο ΜΕΝΤ (11 και 12 Φεβρουαρίου) και στο ΔΑΚ Βασιλικών (18 και 19 Φεβρουαρίου)."











No comments