Παπακώστας: «Η διαιτησία θα πρέπει να μας προβληματίσει συνολικά ως άθλημα» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Παπακώστας: «Η διαιτησία θα πρέπει να μας προβληματίσει συνολικά ως άθλημα»



Σεβασμό στην ιστορία του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας ζήτησε ο προπονητής της ομάδας, Μάκης Παπακώστας, μέσω δηλώσεών του, οι οποίες φιλοξενήθηκαν στη σελίδα των Κυανόλευκων (Ιωνικός Νέας Φιλαδέλφειας Handball Club), στο Facebook. Ο τεχνικός του Ιωνικού, αφού ανέλυσε το αγωνιστικό κομμάτι, αναφέρθηκε σε όσα γράφτηκαν στο φύλλο αγώνος (θυμηθείτε πατώντας εδώ) της χθεσινής (09/02) εκτός έδρας αναμέτρησης (19-17), με αντίπαλο τον Φαίακα Κέρκυρας.
Τόνισε: «Ξεκινήσαμε δυνατά το παιχνίδι με πολλή καλή άμυνα και σωστές επιλογές στην επίθεση, με αποτέλεσμα να προηγούμαστε με 4 γκολ διαφορά. Στη συνέχεια, κάποια λάθη στην επίθεση και στον αιφνιδιασμό έδωσαν την ευκαιρία στον Φαίακα να σημειώσει εύκολα γκολ και να μειώσει τη διάφορα στο τέλος του ημιχρόνου στο ένα γκολ.
Στο δεύτερο ημίχρονο, καταφέραμε να ξεπεράσουμε το νεκρό διάστημα που είχαμε στα προηγούμενα παιχνίδια και να περάσουμε μπροστά στο σκορ με 11-13. Όπως ακριβώς συνέβη στο πρώτο ημίχρονο, τα πολλά λάθη έδωσαν την ευκαιρία στο Φαίακα να περάσει μπροστά στο σκορ και να διατηρήσει το προβάδισμα μέχρι το τέλος.
Πάγια τακτική του συλλόγου μας είναι να μην ασχολούμαστε με τους διαιτητές και με τις αποφάσεις τους, αλλά δυστυχώς για ένα ακόμη παιχνίδι βλέπουμε διαιτητικά λάθη εναντίον της ομάδας μας και των αθλητών μας και διαιτητές, οι οποίοι δεν σέβονται την ιστορία του συλλόγου μας! Αυτό το φαινόμενο πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει!
Κάθε εβδομάδα βγαίνουν ανακοινώσεις από ομάδες για σφυρίγματα διαιτητών, που επηρεάζουν την έκβαση των αγώνων και σίγουρα αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να μας προβληματίσει συνολικά ως άθλημα.
Σχετικά με τα όσα γράφτηκαν στο φύλλο αγώνα:
Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι όταν μίλησα στη γραμματεία, απευθύνθηκα στον παρατηρητή του αγώνα και τού είπα ότι είναι ντροπή για ένα διαιτητή να έρχεται και να κολλάει το κεφάλι του στον προπονητή της ομάδας, όταν τού κάνει παρατήρηση.
Ο κ. Τσιάνας ήταν προκλητικός και επιθετικός σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, τόσο απέναντι στον πάγκο του Ιωνικού, αλλά και προσωπικά απέναντί μου. Ειδικότερα, στην πρώτη παρατήρηση που μού έγινε, όταν δέχθηκε ο Σοφοκλής Τσάτσας δίλεπτο, ο κ Τσιάνας ήρθε απειλητικά προς το μέρος μου, με πλησίασε σε πολλή κοντινή απόσταση, για να μού κάνει την παρατήρηση, συμπεριφορά που τού την επεσήμανα εκείνη τη στιγμή.
Στη δεύτερη παρατήρηση, όπως φαίνεται καθαρά και στην κάμερα, πάλι τρέχει προς τον πάγκο, ενώ συνεχίζει να κρατάει απειλητική στάση απέναντι στο πρόσωπό μου.
Τέλος, όταν απευθύνθηκα στους ίδιους τους διαιτητές σχετικά με την απόδοσή τους, ο κ. Τσιάνας μού απάντησε ειρωνικά και χαμογελώντας: «Βγάλε ΚΑΙ εσύ βίντεο να το δούμε».
Ζητάω σεβασμό στην ιστορία του Ιωνικού και στον κόπο των παικτών μου και ελπίζω στις επόμενες αγωνιστικές να μην υπάρχουν τέτοιου είδους θέματα».

No comments