Πάτησε... γκάζι στο τελευταίο τέταρτο ο Φαίακας - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Πάτησε... γκάζι στο τελευταίο τέταρτο ο Φαίακας


Νίκη πολύ μεγάλης βαθμολογικής σημασίας πέτυχε ο Φαίακας Κέρκυρας, επί του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας, με σκορ 19-17 (8-9 ημίχρονο). Η κερκυραϊκή ομάδα έφτασε τους 10 βαθμούς, δύο παραπάνω από τον σημερινό (9/2) αντίπαλό της, αποκτώντας πλεονέκτημα ως προς την αποφυγή των πλέι άουτ.

Ο Ιωνικός μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση και κατάφερε να πάρει προβάδισμα με ένα σερί 3-0 στο όγδοο λεπτό, με δύο γκολ του Λιόλιου και ένα του Αποστολίδη. Ο Φαίακας χρειάστηκε εννιά λεπτά και είκοσι δευτερόλεπτα, για να πετύχει το πρώτο του τέρμα, μετά από προσπάθεια του Γιαβασίδη. Οι φιλοξενούμενοι πήγαν τη διαφορά ακόμα και στα τέσσερα γκολ (3-7 με τον Μαντζόπουλο), ωστόσο οι «Φαίακες» κατάφεραν να μειώσουν στο ένα,  λίγο πριν την ανάπαυλα (8-9). Στο δεύτερο μέρος, η ομάδα του Νίκου Ριγανά βελτιώθηκε στο επιθετικό κομμάτι και κατάφερε γρήγορα να πάρει… κεφάλι στο σκορ. Ο Ιωνικός ισορρόπησε, ωστόσο οι γηπεδούχοι ήταν πιο αποτελεσματικοί στο τελευταίο τέταρτο του παιχνιδιού και έφτασαν τελικά στην επικράτηση.
Για τους νικητές τα περισσότερα γκολ σημείωσε ο Δούγιας (6), ενώ από την άλλη πλευρά, ο Αποστολίδης πέτυχε 5.

Τα πεντάλεπτα: 0-2, 1-3, 3-4,4-7, 6-8, 8-9 (ημίχρονο), 11-9, 11-11, 13-13, 16-13, 17-15, 19-17

Φαίακας Κέρκυρας: Κουλούρης, Γεωργαλής, Κουμαραδέλης, Δούγιας 6, Δέσπος 2, Γιαβασίδης 2, Σκουρτάι, Χερουβείμ, Δελλής, Οντσέφ 5, Βλαχόπουλος, Χάλαρης 4, Γιαννακόπουλος, Κορακιανίτης, Καραγκιοζίδης, Νάστος

Ιωνικός Ν.Φ.: Τσακνής, Συγγάρης, Παπαπούλιος 2, Νικολαϊδης, Αϊβαλιώτης 3, Νομικός, Αργυράκης, Γκέρτσος, Αποστολίδης 5, Ζαχάρης, Μπούτος, Μαντζόπουλος 3, Χελιώτης, Λιόλιος 4, Τσάτσας, Μπουλούμπασης

Διαιτητές: Πατιός- Τσιάνας
Δίλεπτα:6-7. Πέναλτι: 0/0- 3/4

Στο φύλλο αγώνα γράφτηκε: Μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής της Β’ ομάδας Παπακώστας Ευθύμιος απευθύνθηκε με έντονο ύφος μπροστά από το τραπέζι της γραμματείας προς το διαιτητή Πατιό Κων/νο λέγοντάς του το παρακάτω: «Πες τον άλλον τον κομπλεξικό να μην μας κουνάει το κεφάλι και ότι είναι εδώ για να κάνει τη δουλειά του». Στη συνέχεια απευθύνθηκε στο διαιτητή Τσιάνα Βασίλειο λέγοντάς του: «Είσαι κομπλεξικός» και στη συνέχεια απείλησε τους διαιτητές λέγοντας: «και τι θέλετε; Να βγάλουμε κι εμείς ανακοίνωση όπως ο Φαίακας για να μας παίζουνε και εμάς καλύτερα στην Αθήνα;».

No comments