Η πρώτη σκόρερ της Α2 Εθνικής, Παπαγιαννοπούλου, στο greekhandball.com : «Τώρα έχω έναν επιπλέον στόχο και ακόμα ένα κίνητρο, ώστε να πετύχω, μαζί με την ομάδα μου» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Η πρώτη σκόρερ της Α2 Εθνικής, Παπαγιαννοπούλου, στο greekhandball.com : «Τώρα έχω έναν επιπλέον στόχο και ακόμα ένα κίνητρο, ώστε να πετύχω, μαζί με την ομάδα μου»



του ΝΙΚΟΥ ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ

Όπως παρουσίασε το greekhandball.com, που προχώρησε στην κατάρτιση του πίνακα των σκόρερς της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών, η Ελένη Παπαγιαννοπούλου (στην κάτω φωτογραφία είναι δεξιά έχοντας δίπλα της την συμπαίκτριά της στον ΑΣΗ Κατερίνα Τσιομίδου) είναι προς το παρόν, η πρώτη σκόρερ της κατηγορίας, χάρη στα 81 γκολ που έχει σημειώσει σε 10 αγώνες στο Πρωτάθλημα με τον ΑΣ Ηλιούπολη 2006, πετυχαίνοντας το 25% του συνόλου των τερμάτων της ομάδας της.


Το greekhandball.com θέλοντας, πάντα, να έχει στο προσκήνιο αθλητές και αθλήτριες, δηλαδή τους φυσικούς πρωταγωνιστές κάθε αθλήματος, επικοινώνησε με την Ελένη, τιμώντας στο πρόσωπό της την προσπάθεια, που καταβάλλουν όλα τα παιδιά στην Α2 Εθνική και όχι μόνον.


Η Ελένη ανήκει σε αθλητική οικογένεια, καθώς ο πατέρας της Γιάννης έπαιζε μπάσκετ, ενώ ο αδελφός της Σταύρος (στη φωτογραφία τα δύο αδέλφια) αγωνίζεται στη Β' Εθνική χάντμπολ με τον Πήγασο Κυψέλης.
Σε ηλικία 12 ετών, η Ελένη (σ.σ. γεννήθηκε στις 7 Νοεμβρίου 1998, δηλαδή δεν έχει κλείσει τα 22), πήγε στην ομάδα της γειτονιάς της, τον ΑΣ Ηλιούπολη 2006, ζητώντας να παίξει χάντμπολ.
Είχε γνωρίσει το άθλημα σε τουρνουά Δημοτικών Σχολείων για παιδιά Ε΄και ΣΤ' Δημοτικού και όπως παραδέχεται «ξετρελάθηκα από το χάντμπολ που από τότε είναι για εμένα, τρέλα, πάθος και χόμπι μαζί».
Για το χατήρι του χάντμπολ, παράτησε την αεροβική γυμναστική, στην οποία είχε πάρει χρυσό μετάλλιο και αφοσιώθηκε στη μεγάλη αγάπη της στον αθλητισμό.


«Σε ηλικία 16 ετών, μού δόθηκε η ευκαιρία να γίνω μέλος στην γυναικεία ομάδα του ΑΣΗ και ειλικρινά είμαι ευτυχισμένη με αυτό που ζούμε στη τρέχουσα σεζόν, καθώς είναι η καλύτερη αγωνιστική περίοδός μας, είμαστε στη τρίτη θέση της βαθμολογίας, πιστεύουμε στις δυνάμεις μας και αποδίδει καρπούς η πολύ καλή δουλειά, που γίνεται με τον προπονητή μας κ. Γεμελιάρη, όπως και το άριστο κλίμα, που έχουμε δημιουργήσει οι κοπέλες μεταξύ μας, αφού είμαστε ενωμένες και υπάρχει αλληλοσεβασμός», μάς τόνισε η Ελένη, φοιτήτρια στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.
Ως δεξί ίντερ (σ.σ. όταν χρειασθεί και ως πλέι μέικερ ή αριστερό ίντερ), η Ελένη ήταν και τα προηγούμενα χρόνια ανάμεσα στις πρώτες σκόρερς της ομάδας της.
«Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι δεν περίμενα ότι θα ήμουν πρώτη σκόρερ σε αυτό το σημείο του Πρωταθλήματος, δεν το ήξερα, καθώς δεν μετρούσα τα τέρματά μου μετά από τις πρώτες αγωνιστικές και φυσικά δεν γνώριζα και τι έκαναν οι άλλες αθλήτριες στα δικά τους παιχνίδια», παραδέχθηκε με αφοπλιστική ειλικρίνεια η Ελένη Παπαγιαννοπούλου, η οποία πρόσθεσε: «Αυτή η εξέλιξη, που οφείλεται στην άριστη συνεργασία όλης της ομάδας, και ευχαριστώ τις συναθλήτριες και τον προπονητή μου για την βοήθειά τους, μού δίνει στόχο και ώθηση, ώστε να διεκδικήσω έως το τέλος τον τίτλο της πρώτης σκόρερ, παίρνω επιπλέον δύναμη και κίνητρο, φυσικά όχι μόνο για να είμαι τοπ σκόρερ, αλλά και για να βοηθήσω τον ΑΣΗ, που λατρεύω, ώστε να τερματίσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα. Δουλεύω, περιμένω την ευκαιρία να ανέβω σκαλί, αλλά τώρα είμαι με όλη την ψυχή και το μυαλό μου μόνο στον ΑΣΗ. Θα πολεμήσουμε όλες μαζί, με την υποστήριξη του προπονητή μας και όλων όσοι είναι κοντά μας, με φιλοδοξίες και αυτοπεποίθηση, για ό, τι καλύτερο. Άλλωστε, πουθενά δεν πας χωρίς φιλοδοξίες. Είναι η ώρα να πιεστούμε και να δώσουμε ό, τι έχουμε».


Εδώ και ένα μήνα, ο ΑΣΗ δεν είχε παιχνίδια, λόγω διακοπής του Πρωταθλημάτων και ρεπό, αλλά επωφελήθηκε από την ευκαιρία, ώστε να δουλέψει για την απαιτητική συνέχεια, στο κυνήγι της Δόξας Βύρωνος και του ΓΑΣ Καματερού, «τις πιο δυνατές ομάδες της κατηγορίας», όπως υποστήριξε στο greekhandball.com η Ελένη (στη φωτογραφία με τον προπονητή της κ. Γεμελιάρη).
Ο ΑΣΗ έχει δύο προπονήσεις την εβδομάδα, στις δέκα το βράδυ και άλλες δύο φορές, οι αθλήτριές του προσπαθούν να πηγαίνουν για βάρη το μεσημέρι.
«Κάτω από τις αντικειμενικές συνθήκες, γηπέδων και εργασίας αθλητριών, γίνεται το καλύτερο δυνατό και πάνω απ' όλα, με θετική διάθεση και με την επιθυμία να πολεμήσουμε έως ότου γίνουν οι στόχοι πραγματικότητα, σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο», επεσήμανε στην ιστοσελίδα μας η πρώτη σκόρερ της Α2 Εθνικής.



Η νίκη επί του Αθηναϊκού ήταν το σημείο-κλειδί για τον ΑΣΗ. «Αυτή η επιτυχία μάς έδωσε την δύναμη, ώστε να συνεχίσουμε και παράλληλα ήταν η αρχή, για να καταλάβουμε ότι έχουμε βελτιωθεί, γιατί πλέον κάνουμε πραγματικότητα όσα σκεφτόμαστε», κατέληξε στην κουβέντα μας η Ελένη.

No comments