Η συνέντευξη Τύπου της 17ης Μεσογειάδας - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Η συνέντευξη Τύπου της 17ης Μεσογειάδας


Σήμερα (14/2), στην αίθουσα Τύπου του ΟΑΚΑ πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου της 17ης Μεσογειάδας Χάντμπολ, η οποία θα διεξαχθεί από τις 17 έως τις 22 Φεβρουαρίου. Σε αυτή μίλησαν, ο Πρόεδρος της ΟΧΕ, Κώστας Γκαντής, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών, Λουκία Κεφαλογιάννη, ο Γενικός Γραμματέας της ΟΧΕ και Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Χάντμπολ, Κώστας Σταματιάδης, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού του Δήμου Κορυδαλλού, Γιάννης Πάχος, ο Ομοσπονδιακός Προπονητής, Νίκος Γεωργιάδης, ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας, Κωνσταντίνος Κοτσιώνης και ο διευθυντής της διοργάνωσης, Παναγιώτης Τραϊκόγλου.

Αρχικά τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδος, Κώστας Γκαντής:
"Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κύριο Μαυρωτά για την παρουσία του, που υποδηλώνει και την στήριξη της Πολιτείας σε αυτή τη διοργάνωση, την κυρία Κεφαλογιάννη εκ μέρους της Περιφέρειας και τον κύριο Πάχο από τον Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Κορυδαλλού, ο οποίος μας δίνει σημαντική βοήθεια μέσω της παραχώρησης του γηπέδου για τις ανάγκες της Μεσογειάδας. Θέλω επίσης να ευχηθώ καλή επιτυχία στον κ. Σταματιάδη για την εκλογή του στη θέση του Γενικού Γραμματέα της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας. Είναι μια επιτυχία η έναρξη της λειτουργίας της για την χώρα και για το άθλημά μας. Θεωρώ ότι η λειτουργία της θα ωφελήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό. Πρέπει να αναφέρω ότι ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Αυγενάκης κάλεσε τον πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας κ. Μουσταφά, ο οποίος θα έρθει και θα μείνει μία εβδομάδα στην Αθήνα προκειμένου να παρακολουθήσει τα παιχνίδια μαζί με την Πολιτεία και την Ολυμπιακή Επιτροπή. Επιπλέον αυτή η διοργάνωση θα είναι μια πρόβα ενόψει και του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων του 2021 που θα γίνει στη χώρα μας, παρουσία 32 ομάδων και φυσικά της χώρας μας. Η Μεσογειάδα είναι μια πολύ δυνατή διοργάνωση και μια πολύ καλή ευκαιρία για τη χώρα μας Δεκατέσσερις ομάδες θα αγωνιστούν σε δύο γήπεδα. Χθες (13/2) μιλήσαμε και με τον κ.Αυγενάκη, ο οποίος γνωρίζει την κατάσταση αλλά θα συζητήσουμε περαιτέρω και τις επόμενες ημέρες".

Στη συνέχεια μίλησε, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, κ. Γιώργος Μαυρωτάς:
"Ευχαριστώ πολύ την Ομοσπονδία για την πρόσκληση. Είναι πολύ μεγάλη χαρά να δίνω το παρών σε μια εκδήλωση για ένα άθλημα που είναι πολύ συγγενές με αυτό που υπηρέτησα. Το πόλο και χάντμπολ είναι κοντά μεταξύ τους τόσο σε πρόσωπα, όσο και σε συμπεριφορές. Στην Μεσογειάδα θα πάρουν μέρος δεκατέσσερις χώρες, κάποιες από τις οποίες είναι πολύ δυνατές, όπως είναι η Ισπανία, η Κροατία, η Σερβία αλλά και χώρες από την Βόρεια Αφρική. Θεωρώ ότι θα είναι ένα πολύ δυνατό τεστ τόσο οργανωτικά, όσο και αγωνιστικά ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος των Εφήβων. Πιστεύω πολύ ότι οι νέες γενιές πρέπει να προσεχθούν ιδιαίτερα για να έχουμε επιτυχίες και στις μεγάλες εθνικές ομάδες. Οι σχέσεις που αναπτύσσονται στα παιδιά διαρκούν στο χρόνο. Ο αθλητισμός πλέον έχει γίνει ένα εργαλείο φιλίας, αλληλεγγύης, ενσωμάτωσης, αξιών και μηνυμάτων και νομίζω ότι αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Επιπλέον αν θυμηθώ και από τον εαυτό μου, όταν ήμουν στην ηλικία του αρχηγού της Εθνικής ομάδας, του Κοτσιώνη, πάντα είχα  τις καλές αναμνήσεις από τα μέρη που πηγαίναμε αλλά τις σχέσεις με τους συναθλητές μου. Σαν Πολιτεία θα είμαστε κοντά, πιστεύω ότι δεν υπάρχουν μεγάλα και μικρά αθλήματα. Η προσπάθεια νομίζω ότι θα φέρει και το αποτέλεσμα, η επιτυχία απαιτεί κόπο και όχι τρόπο.

Η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου τομέα Αθηνών, Λουκία Κεφαλογιάννη συμπλήρωσε:
"Χαίρομαι ιδιαίτερα που ως Περιφέρεια Αττικής στηρίζουμε τέτοια σπουδαία αθλητικά γεγονότα. Χαίρομαι επίσης επειδή διεξάγεται και στον Βόρειο Τομέα. Θα ήθελα να εκφράσω τους χαιρετισμούς και τις ευχές εκ μέρους του Περιφερειάρχη, κ. Πατούλη. Ήθελε πολύ να δώσει και αυτός το παρών σήμερα (14/2), αλλά το πρόγραμμά του δεν του το επέτρεψε. Προτεραιότητά μας είναι να κάνουμε την Αττική κέντρο αθλητισμού και ευεξίας, γι’ αυτό και ενθαρρύνουμε τέτοιες διοργανώσεις. Είμαι βέβαιη ότι η ομάδα χάντμπολ θα ανταποκριθεί επιτυχώς. Η Μεσογειάδα θα προετοιμάσει τα παιδιά για το Παγκόσμιο του 2021. Καλωσορίζουμε όλες τις αποστολές των ομάδων και ευχόμαστε καλή επιτυχία".

Ο Γενικός Γραμματέας της ΟΧΕ και Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Χάντμπολ, Κώστας Σταματιάδης ανέφερε:
" Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για την παρουσία σας. Ιδιαίτερη τιμή αποτελεί η παρουσία του κ. Μαυρωτά, όπως επίσης και της κ. Κεφαλογιάννη αλλά και του κ. Πάχου. Είναι μια διοργάνωση που χρειάζεται να βοηθήσουν όλες οι πλευρές. Η δίκη μου ιδιότητα είναι διπλή και σύνθετη, αλλά σήμερα (14/2) βρίσκομαι εδώ ως εκπρόσωπος της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας περισσότερο. Είναι η πρώτη φορά που θα γίνει μια τέτοιου τύπου διοργάνωση, με τόσο μεγάλη γκάμα χωρών από τρεις ηπείρους. Είχαμε και άλλες χώρες οι οποίες ήθελαν να μετέχουν, αλλά ήταν αδύνατον λόγω του μικρού χρονικού διαστήματος. Ευελπιστούμε η ίδια παρέα αλλά και ακόμα πιο διευρυμένη αν αυτό γίνεται,να είναι εδώ και του χρόνου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων".

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού του Δήμου Κορυδαλλού, Γιάννης Πάχος, υπογράμμισε:
"Με μεγάλη χαρά αποδεχθήκαμε την πρόταση της Οργανωτικής Επιτροπής να είναι το κλειστό  του Δήμου μας, ένα από τα δύο γήπεδα που θα φιλοξενήσουν την μεγάλη διοργάνωση. Οι εργαζόμενοι του Δήμου μας, έχουν κάνει ότι καλύτερο μπορούν, έτσι ώστε η λειτουργία και η ετοιμότητα του γηπέδου να είναι σε υψηλό επίπεδο. Από τη μεριά μας, έχουμε ενημερώσει όλες τις σχολικές μονάδες της πόλης, με σκοπό οι μαθητές τους να παρακολουθήσουν τους αγώνες από κοντά και να γνωρίσουν το χάντμπολ. Καλωσορίζουμε τις εθνικές ομάδες όλων των χωρών και μακάρι η οργάνωση να έχει τα καλύτερα αποτελέσματα. Ευχόμαστε η Μεσογειάδα να σηματοδοτήσει την αρχή μιας ευρύτερης συνεργασίας με την Ομοσπονδία".

Ο Ομοσπονδιακός Προπονητής, Νίκος Γεωργιάδης δήλωσε:
"Θεωρώ ότι πρόκειται για ένα πολύ δυνατό τουρνουά, στο οποίο θα δώσουν το παρών εκπρόσωποι από τρεις ηπείρους. Για εμάς θα είναι μεγάλη χαρά να αγωνιστούμε με αντιπάλους μεγάλης δυναμικής. Νομίζω ότι μέσα από αυτά τα παιχνίδια θα γίνουμε καλύτεροι. Αναμφίβολα είναι ένα τεστ για το Παγκόσμιο του 2021, αλλά το κοιτάμε και σαν μια δοκιμή για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Αυγούστου. Είναι μια δύσκολη χρονιά για τους αθλητές μας, καθώς η πλειονότητά τους βρίσκεται στην τρίτη τάξη του Λυκείου. Η δουλειά που γίνεται όμως είναι πολύ καλή και θα έλεγα ότι είναι σημαντικό για εμάς όλα τα παιδιά να είναι καλά στην υγεία τους. Θέλουμε επιπλέον οι παίκτες μας να έχουν παιχνίδια με τους συλλόγους τους, κάτι το οποίο θα γίνει και το Σαββατοκύριακο που έρχεται".

Στη συνέχεια μίλησε ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας, Κωνσταντίνος Κοτσιώνης:
" Ακολουθεί μια ιδιαίτερη εβδομάδα για εμάς. Είναι η πρώτη φορά που μετέχουμε σε ένα τόσο δυνατό τουρνουά. Έχουμε προπονηθεί πολύ σκληρά και το κοιτάμε σαν μια πολύ καλή προπόνηση για το Παγκόσμιο και το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε χρήσιμες εμπειρίες μέσα από αυτό.

Τέλος, ο διευθυντής της διοργάνωσης, Παναγιώτης Τραϊκόγλου τόνισε:
"Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω και εγώ από την πλευρά μου την Πολιτεία και την Περιφέρεια για την σημαντική βοήθειά τους. Και εγώ θέλω να σταθώ ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η Μεσογειάδα είναι ένα δυνατό τεστ, ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, το οποίο θα διεξαχθεί με 32 ομάδες. Είναι πολύ σημαντικό να δείξουμε την καλύτερη εικόνα μας σε όσους παρευρεθούν. Συνοπτικά να πω ότι έχουμε δεκατέσσερις ομάδες, χωρισμένες σε δύο ομίλους, ένας στο ΟΑΚΑ και ένας στον Κορυδαλλό. Μετά την τρίτη ημέρα, θα έχουμε τους αγώνες κατάταξης και βεβαίως τους τελικούς στο ΟΑΚΑ. Το διαφορετικό σε αυτή τη διοργάνωση είναι ο τρόπος παιχνιδιού. Θα υπάρχουν σετ, και όχι δύο ημίωρα. Είναι πραγματικά μεγάλες οι απαιτήσεις και εύχομαι καλά παιχνίδια».

No comments