Το fair play της χρονιάς από τον τερματοφύλακα του Αθηναϊκού Νίκο Μαγκαφουράκη που μιλά στο greekhandball.com για ότι έγινε στο Λουτράκι ( 21-18 ) - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Το fair play της χρονιάς από τον τερματοφύλακα του Αθηναϊκού Νίκο Μαγκαφουράκη που μιλά στο greekhandball.com για ότι έγινε στο Λουτράκι ( 21-18 )


ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 21-18

Ο 37χρονος τερματοφύλακας του Αθηναϊκού Νίκος Μαγκαφουράκης θα είχε ήδη πάρει στο σπίτι του το βραβείο Fair Play εάν υπήρχε, καθώς, ενάμιση λεπτό πριν από την ολοκλήρωση του αγώνα Ποσειδών Λουτρακίου-Αθηναϊκός, είπε στους διαιτητές ότι κακώς δεν μέτρησαν γκολ των γηπεδούχων σε πέναλτυ, με το σκορ στο 20-17.
Μόνο ΜΠΡΑΒΟ του αξίζουν !
Ο Νίκος, παίκτης του Αθηναϊκού για συνολικά 16 χρόνια, νταμπλούχος αλλά και Κυπελλούχος με τους Βυρωνιώτες, με τους οποίους έπαιξε και  στο Τσάμπιονς Λιγκ, Κυπελλούχος επίσης με τον Δούκα, έδειξε σε όλους μας ποιός είναι ο αθλητισμός που αγαπάμε και αυτή η ενέργεια του στέλνει το χάντμπολ πολύ ψηλά και αξίζει να προβληθεί από όλους όσοι το υπηρετούν.
Είναι τιμή μας ότι μιλήσαμε με τον Νίκο Μαγκαφουράκη, ο οποίος είχε την καλωσύνη να δηλώσει στο greekhandball.com :
΄΄ Στο πέναλτυ του Βασιλειάδη του Ποσειδώνα, η μπάλλα χτυπά στο δεξί μου πόδι, περνά ξυστά από το δοκάρι, εσωτερικά της εστίας, περνά από άνοιγμα στα δίχτυα και βγαίνει εκτός. Ηταν γκολ. Πίστεψαν όλοι ότι βγήκε άουτ η μπάλλα. Δεν ήταν όμως έτσι. Το Λουτράκι παραπονέθηκε αμέσως στον διαιτητή που αρχικά συνέχισε το ματς και στη συνέχεια το σταμάτησε. Ηλθε κοντά μου και με ρώτησε τι έγινε. Του είπα ότι ναι, η μπάλλα μπήκε γκολ. Του εξήγησα τι έγινε. Θεώρησα σωστό ότι έπρεπε να πώ τι συνέβη. Μου έδωσαν συγχαρητήρια από τον Ποσειδώνα, ακόμα και από την εξέδρα, αλλά, πέρα από αυτό, ήταν θέμα ηθικής για εμένα να πώ την αλήθεια. Αφού δεν μπορούσαν να κερδίσω το ματς με τις δικές μου δυνάμεις, δεν ήθελα να μου το χαρίσουν. Παίζω από το 1994, αγαπώ τον Αθηναϊκό, όλοι το γνωρίζουν αυτό. Αλλά, χωρίς δεύτερη σκέψη θα το ξανάκανα, όποιο και αν ήταν το σκορ, σε όποια συνθήκη΄΄.
Ακολούθησε ακύρωση του γκολ του Αθηναϊκού στη συνέχεια της φάσης, προσμετρήθηκε γκολ του Ποσειδώνα στο πέναλτυ, όπου η μπάλλα μπήκε στο τέρμα, αλλά, βγήκε από τα τρύπια δίχτυα με συνέπεια να ξεγελασθούν οι διαιτητές ( που συνέχισαν αρχικά το παιχνίδι ) και το σκορ από 20-18 έγινε 21-17 και εκεί τέλειωσε ουσιαστικά και το ματς που έληξε με νίκη των γηπεδούχων με 21-18.
Ο Αθηναϊκός έκανε ένσταση για την απόφαση των διαιτητών να γυρίσουν πίσω την φάση, αλλά, οι διαιτητές την αντέκρουσαν στο φύλλο αγώνα.
Η ένσταση πιθανότατα δεν θα υποστηριχθεί από τον σύλλογο του Βύρωνα, καθώς, μετά την μελέτη του βίντεο διαπίστωσαν οι ιθύνοντες του ότι όντως έχουν δίκιο οι διαιτητές και όπως σχολίασαν ΄΄ ο Αθηναϊκός δεν έχει ως αρχή να διεκδικεί κάτι που δεν του ανήκει ΄΄.
Εξαιρετικός και ο γκολκίπερ του Ποσειδώνα Βλαχογεώργος, ο οποίος κράτησε όρθια την ομάδα του σε αρκετές δύσκολες φάσεις, με τις επεμβάσεις του.
Οι διαιτητές έγραψαν στο φύλλο αγώνα :
΄΄ Στο 58.30΄΄ μετά από απόκρουση πέναλτυ σε βάρος του Αθηναϊκού, το παιχνίδι συνεχίσθηκε και πέτυχε τέρμα ο Αθηναϊκός με συνέπεια το σκορ να γίνει 20-18. Με βάση μαρτυρία fair play του τερματοφύλακα του Αθηναϊκού, ότι στην εκτέλεση του πέναλτυ είχε επιτευχθεί τέρμα χωρίς να έχει γνώση ο διαιτητής, αποφασίσθηκε να ακυρωθεί το γκολ του Αθηναϊκού, να επικυρωθεί το γκολ-πέναλτυ του Ποσειδώνα, ήτοι να γυρίσει πίσω η φάση και να παιχθούν ξανά 10΄΄ με σκορ 21-17.
Σε απάντηση της ένστασης της ομάδας Αθηναϊκός Βύρωνα, οι διαιτητές έχουν να πούν τα εξής :
Στο 58.30΄΄ δόθηκε πέναλτυ υπέρ της ομάδας Ποσειδών Λουτρακίου. Ο τερματοφύλακας απέκρουσε το πέναλτυ και η μπάλα μπήκε στα δίχτυα και βγήκε άουτ.
Στη συνέχεια της φάσης η ομάδα του Αθηναϊκού, σε αιφνιδιασμό από πάσα του τερματοφύλακα σε συμπαίκτη του, σημείωσε γκολ. Οι διαιτητές πήραν αμέσως τάϊμ άουτ και μετά από σύσκεψη, διαπίστωσαν ότι το πέναλτυ του Ποσειδώνα ήταν γκολ ( τα δίχτυα ήταν τρύπια ).
Το γκολ το πιστοποίησε και ο τερματοφύλακας του Αθηναϊκού. Μετά το γκολ του Αθηναϊκού δεν δόθηκε εναρκτήρια ρίψη στον Ποσειδώνα για να κατακυρωθεί το γκολ ( άρα σύμφωνα με τον κανονισμό διαιτησίας, άρθρο 12 παράγραφος 2, σωστά ακυρώθηκε το γκολ του Αθηναϊκού γιατί έπρεπε να προηγηθεί εναρκτήρια ρίψη υπέρ του Αθηναϊκού ΄΄.

Τα πεντάλεπτα : 4-2, 6-4, 7-6, 8-7, 10-10. 11-11 ( ημίχρονο ), 13-12, 15-13, 17-14, 17-17, 18-17, 21-18.
Διαιτητές : Αβράμης-Χρόνης

ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ : Βλαχογεώργος, Αικατερίνης 3, Τυφτικίδης 1, Καραβάς, Ζέρβας, Ρώδας, Παλαιολόγος, Ν.Χατζηκωνσταντίνου 1, Ρουμελιώτης 5, Α.Χατζηκωνσταντίνου 5, Βασιλειάδης 3, Δημητρόπουλος 2, Χατούπης, Χριστόπουλος 1.
ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ : Μπαξεβάνης, Σαμαράς, Κραουνάκης, Γραμματικόπουλος, Ζιλί, Μαγκαφουράκης, Τσευλίνος 4, Τσικριτέας 4, Μαρούλας, Νικολάου, Μανάρας, Φάμπατς 5, Ματθιάδης 2, Μάργαρης, Μουρελάτος 1, Κάτρης 2. 

No comments