Ο Δούκας πήρε διεθνή Ελληνοαμερικανό εξτρέμ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ο Δούκας πήρε διεθνή Ελληνοαμερικανό εξτρέμ


Ο Δούκας έφθασε σε συμφωνία για τη μεταγραφή του Νικ Ζαρικού ( φωτο )  από τον Πανελλήνιο, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του greekhandball.com.
Ο Ελληνοαμερικανός αριστερός εξτρέμ, ύψους 1.90 μ., εντάσσεται στον Δούκα, μετά από το ξεκίνημα του στον σύλλογο των Ολυμπιονικών, με τον οποίο αγωνίσθηκε στην Α2 Εθνική στο πρώτο μισό της περιόδου.
Ο Ζαρικός γεννήθηκε στην Αμερική, έχει Ελληνα πατέρα και πέρσι  έπαιζε στην Γερμανία ( γενέθλια χώρα της μητέρας του ) με την Μπαντ Σβαρτάου, η οποία ωστόσο αντιμετώπισε οικονομικά προβλήματα και διαλύθηκε.
Ο 20χρονος αθλητής είναι μέλος της Εθνικής Νέων των ΗΠΑ και του συνεστήθη να μείνει σε ανταγωνιστικό πρωτάθλημα στην Ευρώπη, ώστε να αποκτήσει εμπειρίες.
Εξετάσθηκε το ενδεχόμενο μετά την Γερμανία να συνεχίσει στην Ιταλία ή την Σλοβενία, εντέλει ήλθε στην Ελλάδα, λόγω και των οικογενειακών καταβολών του.
Υπολογίζεται από τους Αμερικανούς ως ένας από τους παίκτες που θα στελεχώσουν την Εθνική χάντμπολ των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028 στο Λος Αντζελες.
Το 1984 και το 1996, οι ΗΠΑ, στο δικό τους έδαφος, είχαν πάρει την 9η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες ενώ το 1936 ήταν 6οι, ωστόσο, έχουν εξασφαλίσει μόλις 6 φορές την παρουσία τους σε Ολυμπιακούς Αγώνες.
Στη φωτο ο Ζαρικός, με το Νο 11 με την Εθνική Νέων των ΗΠΑ, στο τελευταίο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

No comments