Σκάνδαλο ντόπινγκ: Αποκλεισμός για τις Ρουμάνες αθλήτριες και την ομάδα τους - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Σκάνδαλο ντόπινγκ: Αποκλεισμός για τις Ρουμάνες αθλήτριες και την ομάδα τους




Βαρύτατες ποινές επιβλήθηκαν στις Ρουμάνες αθλήτριες (θυμηθείτε εδώ), οι οποίες κατηγορήθηκαν πως έκαναν χρήση απαγορευμένων ουσιών, με σκοπό την βελτίωση της απόδοσής τους, γεγονός που, βεβαίως, απαγορεύει ο Παγκόσμιος Οργανισμός αντι-ντόπινγκ.
Σε συμφωνία, λοιπόν, με το άρθρο 14.1 των Κανονισμών της EHF σχετικά με το αντι-ντόπινγκ και κατόπιν έγκρισης της ενότητας της EHF, αποφασίστηκε να αναγνωριστούν και να εφαρμοστούν οι αποφάσεις της ANAD (σ.σ. πρόκειται για την ρουμανική εθνική αρχή αντι-ντόπινγκ). Ποιές είναι αυτές; Αποβολή των αθλητριών από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, τις εθνικές ομάδες και διακοπή συμμετοχής σε αγώνες των συλλόγων τους.
Παράλληλα, όπως τονίζεται στο άρθρο 10.2 των Κανονισμών της EHF αναφορικά με το αντι-ντόπινγκ, εάν περισσότερα από δύο μέλη μιας ομάδας βρεθούν θετικά σε έλεγχο, η νομική αρχή δύναται να επιβάλλει ανάλογες κυρώσεις στο κλαμπ. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο, ήδη έχουν κινηθεί διαδικασίες εις βάρος της Κορόνα Μπρασόβ, η οποία δεν μπορεί να συμμετάσχει σε διοργανώσεις της EHF. Ο σύλλογος, ο οποίος είχε προκριθεί στη φάση των ομίλων του γυναικείου EHF, διατηρεί το δικαίωμα έφεσης εντός επτά ημερών από την κοινοποίηση της απόφασης σ' εκείνον.

Πηγή: eurohandball.com (διαβάστε εδώ)

No comments