Η ζωή του Ελληνα ΄΄ Κόκο΄΄ στην Ισπανία, όπου ο Κώστας Κοτανίδης διαφημίζει το ελληνικό χάντμπολ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Η ζωή του Ελληνα ΄΄ Κόκο΄΄ στην Ισπανία, όπου ο Κώστας Κοτανίδης διαφημίζει το ελληνικό χάντμπολ




Ο 27χρονος γκολκίπερ της Εθνικής μας ομάδας, Κώστας Κοτανίδης απολαμβάνει την ισπανική περιπέτεια του, με την Βέστας Αλάρκος Θιουδάδ Ρεάλ, με την οποία αγωνίζεται ως βασικός στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας της Ισπανίας αφήνοντας στον πάγκο τον 23χρονο Χάβι, που είναι γέννημα θρέμμα της ομάδας.


΄΄ Οταν αλλάζεις χώρα και πας σε έναν τόπο όπου δεν γνωρίζεις την γλώσσα, πάντα έχεις ερωτηματικά, αλλά, στην πράξη, η επιλογή μου αποδεικνύεται καλύτερη από ότι θα ήλπιζα, καθώς, το πρωτάθλημα είναι από τα πλέον ανταγωνιστικά στην Ευρώπη και η ομάδα με στήριξε και με σεβάσθηκε με τρόπο ιδανικό ΄΄  λέει ο Κοτανίδης στο greekhandball.com  που παρακολουθεί συστηματικά την πορεία του τερματοφύλακα από το Κιλκίς στην ομάδα της πόλης που βρίσκεται 200 χιλιόμετρα νοτίως της Μαδρίτης και του δίνει τον λόγο, όπως πρέπει πάντα να συμβαίνει με τους πρωταγωνιστές :
΄΄ Απολαμβάνω το χαντμπολ σε ένα περιβάλλον όπου υπάρχει υψηλού επιπέδου αποδοχή για το χαντμπολ και αναγνωρισιμότητα για τους παίκτες του αθλήματος μας, σε μία ομάδα όπου όλοι είναι επαγγελματίες και ασχολούνται μόνο με αυτό το αντικείμενο, με φροντίδα για τα πάντα, καλή οργάνωση, τετραμελές τεχνικό τιμ όπου καθένας έχει τον ρόλο του και δεν υπάρχει μόνο ένας προπονητής για όλα. Εχω συμβόλαιο για 2 χρόνια και αν η ομάδα παίξει στα πλέϊ οφφ για την άνοδο, θα είμαι θετικός για την παραμονή μου και στην επόμενη σεζόν΄΄.


Προς το παρόν, πάντως, η Θιουδάδ Ρεάλ είναι στο όριο.
Βρίσκεται στην 7η θέση της βαθμολογίας, αν και δεν έχει ηττηθεί εντός έδρας, καθώς, της κοστίζουν οι εκτός έδρας απώλειες της.


Σε αυτό, σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι αρκετοί τραυματισμοί σε παίκτες κλειδιά όπως ο σοβαρός τραυματισμός του αρχηγού  και βασικού αμυντικού Χουάν Λουμπρέρας καθώς και του βασικού αριστερού ίντερ Εκτορ Γκονζάλες, ο οποίος ήλθε από την Ασομπάλ και την Βαγιαδολίδ.


Ο πρώτος ανεβαίνει απευθείας και παίζουν πλέϊ οφφ οι ομάδες στις θέσεις 2-3-4-5 για το δεύτερο εισιτήριο ανόδου.
Ολες οι ομάδες, όμως, είναι κοντά...
Η 3η με την 10η απέχουν μόλις 4 βαθμούς...
Η ζωή στην Ισπανία, αρέσει στον Κοτανίδη που αντιμετωπίζει την μοναξιά του...μαγειρεύοντας στον ελεύθερο χρόνο του ( αν και έχει δύο γεύματα την ημέρα, από την ομάδα του ) και σύμφωνα με...πληροφορίες τα καταφέρνει εξαιρετικά, ειδικά, με την καρμπονάρα και τα φαγητά με κρέας στον φούρνο.


Πλέον, ο πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Βόλου, καταφέρνει να συνεννοείται στην καθημερινότητα, στα ισπανικά.
΄΄ Η τριβή στην ομάδα με βοήθησε, όπως και η μελέτη ισπανικών μέσω Ιντερνετ και τώρα νιώθω περισσότερο άνετα μέσα στο γήπεδο και έξω από αυτό΄΄σχολιάζει με...ανακούφιση ο Κοτανίδης που είναι ένας από τους ελάχιστους μη ισπανόφωνους παίκτες στην κατηγορία, όπου οι Ισπανοί προτιμούν Λατίνους και Κουβανούς ως ξένους.

Η Θιουδάδ Ρεάλ έχει μόλις 3 ξένους παίκτες, καθώς, στηρίζει το ισπανικό στοιχείο και έτσι πορεύεται και στην επανεκκίνηση της, μετά την αλλαγή του προπονητή και των δύο βασικών συνεργατών του, πριν από 3 εβδομάδες.

Ο ΄΄Κόκο΄΄, όπως τον φωνάζουν στην Ισπανία, από τα αρχικά του ονόματος και του επωνύμου του, επειδή, δεν τα...καταφέρνουν με το Κώστας Κοτανίδης, αισθάνεται ότι βελτιώνεται σε όλους τους τομείς.
΄΄ Στην Ελλάδα έχουμε 3 ντέρμπι, στην Ισπανία είναι 25 σε ένα πρωτάθλημα 16 ομάδων, με συνθήκες πίεσης ακόμα και στα φιλικά παιχνίδια, καθώς, αν χαλαρώσεις, μένεις εκτεθειμένος, με τις διαφορές να είναι περιορισμένες. Είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί νιώθω ότι γίνομαι καλύτερος, με μεγάλες εμπειρίες που ζώ καθημερινά...΄΄.

Ακόμα και το ταξίδι με το πούλμαν προσθέτει γνώση...
Οι μεγαλύτερες μετακινήσεις της Θιουδάδ Ρεάλ αφορούν διαδρομές 10 και 12 ωρών, όμως, το 50άρι υπερλούξ πούλμαν, με τις 2 τηλεοράσεις, τα 3 τραπέζια και τους φορτιστές ανά 2 θέσεις, προκαλεί ευχαρίστηση και...σβήνει τυχόν γκρίνιες από την βαριεστημάρα...



Το γήπεδο της Θιουδάδ Ρεάλ έχει χωρητικότητα 7.000 θέσεων και είναι εύλογο ότι φαίνεται άδειο, καθώς, δεν συγκεντρώνονται σε αυτό πιο πολλοί από 1.000 φίλαθλοι, όμως, είναι όμορφο και φτιάχνει την διάθεση στον αθλητή, που έχει θετική ενέργεια ώστε να βρεί κίνητρο μέσα και από τις λεπτομέρειες...


Η ζωή στην Ισπανία είναι κοντά στην ελληνική, με τις τιμές στα είδη πρώτης ανάγκης να βρίσκονται χαμηλότερα, συγκριτικά με την Ελλάδα και τις ομοιότητες στους χαρακτήρες να συνθέτουν ένα ελκυστικό πλαίσιο για κάθε Μεσόγειο.
Από την Παρασκευή, ο Κοτανίδης είναι στην Κοζάνη με την αποστολή της Εθνικής Ανδρών για την οποία εκτιμά : ΄΄  Εχουμε 4 δυνατούς αγώνες, όπου πρέπει να δώσουμε το 100% ώστε να πάρουμε τα αποτελέσματα που μπορούμε, θέλουμε και μας αξίζουν, ώστε να περάσουμε στην επόμενη φάση ως πρώτοι ΄΄.

Νίκος Δελαγραμμάτικας 

No comments