Πετιτζιράρ στο greekhandball: Δουλειά και μεθοδικότητα φέρνουν αποτελέσματα - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Πετιτζιράρ στο greekhandball: Δουλειά και μεθοδικότητα φέρνουν αποτελέσματα



του ΒΑΣΙΛΗ ΡΙΖΑ

Ο στρατηγικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδος, Γκι Πετιζιράρ, βρίσκεται στη χώρα μας από προχθές (13/11) για να συντονίσει τις προπονήσεις Παίδων του κλιμακίου της Αθήνας. Ο Γάλλος προπονητής, με την σπουδαία καριέρα τόσο σε συλλογικό, όσο και σε εθνικό επίπεδο ,έχει αναλάβει τον σχεδιασμό που πρέπει να ακολουθηθεί στο ελληνικό χάντπολ, με σκοπό να υπάρξει βελτίωση σε όλους τους τομείς. Ο κ. Πετιτζιράρ, ειδικός σε θέματα ανάπτυξης «άνοιξε τα χαρτιά του» στο greekhandball.com μετά την ολοκλήρωση της χθεσινής (14/11) προπόνησης.

Αρχικά ο Γάλλος λέκτορας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χάντμπολ, αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη, της ύπαρξης μιας"δεξαμενής" ταλέντων, μέσω της οποίας θα βγαίνουν συνεχώς νέοι παίκτες.

Χρειαζόμαστε περισσότερους καινούργιους παίκτες

Η Ελλάδα χρειάζεται ακόμα περισσότερα μικρά παιδιά που θα ασχοληθούν με το χάντμπολ. Μόνο έτσι μπορούν να βγουν οι αθλητές του μέλλοντος. Πρέπει να αναζητήσουμε νέα ταλέντα σε κάθε περιοχή της χώρας. Στην Γαλλία και στη Γερμανία υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός μικρών παιδιών που παίζουν χάντμπολ και έτσι είναι πολύ πιο πιθανό, στο μέλλον να αναδειχθούν πολλοί καλοί παίχτες. Είμαστε υποχρεωμένοι να  διευρύνουμε το δίκτυό μας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, όπως στην Πελοπόννησο ή στην Κρήτη. Η αρχή μπορεί να γίνει δείχνοντας βίντεο σε παιδιά ηλικίας από 9 μέχρι 12, για να μυηθούν σταδιακά στο άθλημα. Δείχνοντας απλές κινήσεις με τη μπάλα σε αυτά, σιγά- σιγά θα ξεκινήσει η τριβή . Χρειάζεται επίσης και η συνεργασία νέων προπονητών που θα συμβάλλουν στο έργο μας. Υπάρχει μια πληθώρα παιδιών και ελπίζω ότι με αυτόν τρόπο θα μπορούν να εξελιχθούν στο μέλλον.



Φυσικά έκανε λόγο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των Εφήβων, το οποίο θα διοργανώσει η Ελλάδα το 2021, τονίζοντας ότι η χώρα μας θα πρέπει να εκμεταλλευτεί αυτή την ευκαιρία.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των Εφήβων του 2021 είναι καλή ευκαιρία για την χώρα

Όσον αφορά την Εθνική των Εφήβων, θα έλεγα ότι έχουμε να κάνουμε αρκετή δουλειά. Ο χρόνος μπορεί να μην είναι σύμμαχός μας, αλλά πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει βελτίωση με μεθοδική δουλειά. Η διοργάνωση του 2021 είναι μια  ευκαιρία για την Ελλάδα. Αλλά δεν θα πρέπει να κοιτάξουμε μόνο την αγωνιστική εικόνα και την τελική θέση που θα πάρει η χώρα. Θα πρέπει η οργάνωση να είναι καλή, τα γήπεδα να είναι γεμάτα, έτσι ώστε η Διεθνής Ομοσπονδία του Χάντμπολ να έχει να κάνει μόνο θετικά σχόλια.



Επιπλέον και με αφορμή την προπόνηση της Εθνικής Παίδων, δήλωσε πως τα θετικά αποτελέσματα, έρχονται μέσα από την δουλειά και τη μεθοδικότητα.

Τα παιδιά πρέπει να μάθουν να δουλεύουν κάθε ημέρα

Αναμφίβολα πιστεύω ότι το πιο σημαντικό στοιχείο είναι η δουλειά. Γενικότερα, τα καλά αποτελέσματα προκύπτουν μέσα από την προπόνηση και την μεθοδικότητα. Τα παιδιά πρέπει να δουλεύουν συνέχεια και κάθε ημέρα για να υπάρξει πρόοδος. Από μόνα τους τα παιχνίδια δεν είναι αρκετά. Από την άλλη πλευρά βέβαια, δεν θα πρέπει να τα πιέζουμε. Τις περισσότερες φορές η πίεση είναι ένα στοιχείο που δεν βοηθάει.



Δεν παρέλειψε να  αναφερθεί στην Εθνική ομάδα των Ανδρών και τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει πιο ανταγωνιστική

Το κεφάλαιο της Εθνικής Ανδρών

Έχω δει την Εθνική ομάδα των Ανδρών και αυτό που μπορώ να πω είναι ότι σίγουρα υπάρχει πρόοδος αλλά μελλοντικά θα χρειαστεί καινούργιους παίκτες. Σκοπός είναι η Εθνική να στελεχωθεί με νέους αθλητές, με μεγάλα ύψη αλλά και καλούς τερματοφύλακες φυσικά , για να γίνει πιο ανταγωνιστική μελλοντικά.



Τέλος του ζητήθηκε η γνώμη του για το σημαντικότερο πρόβλημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, αναφορικά με το άθλημα.

Βασικό ζήτημα το οικονομικό

Το σημαντικότερο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε αναφορικά με το χάντμπολ στην Ελλάδα είναι το οικονομικό. Πρέπει να βρούμε ένα τρόπο για να ενισχυθεί οικονομικά το άθλημα μέσω χορηγιών, κάτι το οποίο πιστεύω ότι θα βελτιώσει την κατάσταση. Ποτέ δεν είναι αργά αλλά θα χρειαστεί να δράσουμε γρήγορα, μέσω μιας οργανωμένης στρατηγικής για να το επιτύχουμε. 


No comments