Σιγή που δεν κρατήθηκε παντού - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Σιγή που δεν κρατήθηκε παντού




Οσοι ασχολούνται με το χαντμπολ στην Ελλάδα, συγκλονίσθηκαν με την είδηση του, αιφνίδιου, θανάτου του προπονητή Γιώργου Σαϊτη, σε ηλικία 54 ετών.
Η ΟΧΕ αντέδρασε άμεσα και υποδειγματικά, τιμώντας με ανακοίνωση της την μνήμη του εκλιπόντος ενώ από την ΔΕΠ/ΟΧΕ γνωστοποιήθηκε, επίσης την Παρασκευή (στην ίδια ανακοίνωση της Ομοσπονδίας) ότι ''θα κρατηθεί ενός  λεπτού σιγή στη μνήμη του Γιώργου Σαϊτη σε όλα τα παιχνίδια των Εθνικών Πρωταθλημάτων'' και ανάλογη μνεία έγινε και για τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα.
Και όμως, σε ορισμένα παιχνίδια, ουδέποτε κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή.
Η σχετική παράλειψη επιβεβαιώνεται  ότι καταγράφηκε στις συναντήσεις :

Handball Premier
Ιωνικός Ν.Φ.-ΑΕΚ (Σάββατο)   
Α2 Ανδρών
Κύκλωπες-ΓΑΣ Κιλκίς (Κυριακή) Aλέξανδρος Αξιούπολης-Ελπίδες Αμυνταίου (Σάββατο)
XANΘ-Αρχέλαος Κατερίνης (Σάββατο)

Επίσης, στη συνάντηση Φίλιππος Β.-ΠΑΟΚ (Σάββατο) για την Handball Premier, το ένα λεπτό κρατήθηκε στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου.

Την Κυριακή, στο παιχνίδι για τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα, στην αναμέτρηση για το εφηβικό της ΕΣΧΚΜ Ζαφειράκης Νάουσας-Φίλιππος Βέροιας, δεν υπήρξε πρόνοια για την ενός λεπτού σιγή, που δεν έγινε ποτέ.

Καλοπροαίρετα και με κάθε λεπτότητα όσο και με ιδιαίτερη προσοχή, δοθέντος ότι αναφερόμαστε στη μνήμη εκλιπόντα, σημειώνουμε ότι οι έχοντες την ευθύνη  (διαιτητές και όπου υπήρχαν και παρατηρητές) για την τήρηση της σιγής για ένα λεπτό, αλλού είπαν στους εκπροσώπους των ομάδων ότι "δεν έχουν ενημερωθεί" και αλλού δεν είπαν τίποτα.
Πράγματι, όλα συνέβησαν πολύ γρήγορα και ο θάνατος σόκαρε την κοινωνία του ελληνικού χαντμπολ, όμως, χωρίς να ασχοληθούμε περαιτέρω (από λόγους τακτ) με την σχετική διαδικασία, σημειώνουμε ότι τέτοιες παραλείψεις δεν πρέπει να συμβαίνουν και θα είναι ευχής έργον να αποφευχθούν σε όποια άλλη περίπτωση.
Από  άγνοια ή αδιαφορία, προέκυψε εντέλει αδυναμία εκτέλεσης μίας (ολόσωστης) απόφασης που δεν υλοποιήθηκε όπως θα ήθελαν εκείνοι (ΟΧΕ) που (ορθότατα) την έλαβαν.

No comments