Η αποχώρηση (και) του Νηρέα, φέρνει πρόταση για αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων και ενιαία Α2 Εθνική αλλά και για χρηματικές ποινές - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Η αποχώρηση (και) του Νηρέα, φέρνει πρόταση για αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων και ενιαία Α2 Εθνική αλλά και για χρηματικές ποινές



Ο Νηρέας, με την επιστολή του ( η οποία περιήλθε έγκαιρα σε γνώση του greekhandball.com από τους συντάκτες της που ζήτησαν να τηρήσουμε την δεοντολογία, όπως και έγινε απολύτως και για αυτό δεχθήκαμε την αναγνώριση τους  )  αναφέρεται στους λόγους της αποχώρησης του, ωστόσο, υπάρχουν και ορισμένα σημεία που θέλουν ΄΄ερμηνεία΄΄.
Τα βασικά ερωτήματα τα οποία προκύπτουν, επιχειρούμε να απαντήσουμε μέσα από τις παρακάτω γραμμές :
Γιατί τώρα η αποχώρηση ; 
Ηταν φανερό ότι θα ακολουθούσε πορεία φθοράς. Είχαν μείνει 12 παίκτες στον Νηρέα και σύντομα θα άρχιζαν ( και ) τα αριθμητικά προβλήματα. Παίκτες άνω των 40 ετών, αγωνίζονταν για 60 λεπτά, η προοπτική ήταν φθίνουσα. Οπως λένε στον Νηρέα ΄΄καλύτερα να φεύγεις όταν είσαι ακόμα όρθιος, παρά όταν έχεις χάσει την αθλητική αξιοπρέπεια σου΄΄.
Και τότε για ποιό λόγο συμμετείχε φέτος η ομάδα ;
Μα, επειδή, από όσους την κρατούσαν όρθια, κανείς δεν ήθελε να αποχωρήσει με την τελευταία κακή εντύπωση της περσινής σεζόν, όταν κανείς δεν περνούσε καλά στον Νηρέα, κατά την ομολογία των ίδίων.
Υπήρχε λειτουργικό ζήτημα ;
Προφανώς. Από τους 10 που είχαν αναλάβει να ΄΄τρέχουν΄΄ τον Νηρέα, απέμειναν οι 3. Κουράσθηκαν. Εβλεπαν και τι θα ακολουθούσε και δεν ήθελαν να εκτεθούν, για λόγους ΄΄αθλητικού εγωϊσμού΄΄.
Οι νεαροί της ομάδας ;
Υπάρχουν 9 παιδιά στον Νηρέα. Αυτά μάλιστα πρότειναν να κρατηθεί ζωντανή η ομάδα, στην συνάντηση που έγινε το βράδυ της Τετάρτης. Θέλησαν να αναλάβουν οι ίδιοι τον Νηρέα. Δεν θα ήταν εφικτό, στην πραγματικότητα. Ετσι κρίθηκε και κατά συνέπεια, αυτά τα παιδιά θα περιμένουν έως την μεταγραφική περίοδο, οπότε και θα μείνουν ελεύθεροι από τον Νηρέα να πάνε αλλού.
Εκλεισε ο κύκλος του Νηρέα ;
Οπως μας είπε, στέλεχος της ομάδας ΄΄η ομάδα αυτή ολοκλήρωσε ένα πολύ μεγάλο μέρος των στόχων της, έφθασε σε πολύ καλό επίπεδο, αν και δημιουργήθηκε για να παίρνει παίκτες από την Α1 και όχι για να δίνει, αποφασίσθηκε να σταματήσει ώστε να μείνει μία καλή ανάμνηση΄΄.
Τι θα γίνει με τα ματς του Νηρέα ;
Οποιος έχασε βαθμούς από τον Νηρέα, αυτοί χάθηκαν. Από εδώ και πέρα, οι αντίπαλοι του θα παίρνουν τους βαθμούς με τέρματα 10-0.
Και από εδώ και πέρα ;
Η ΔΕΠ/ ΟΧΕ, με έντονο προβληματισμό μετά τις αποχωρήσεις, ετοιμάζει προτάσεις, που ήδη είχε ξεκινήσει να εκπονεί, ώστε να αντιμετωπισθεί το φαινόμενο. Το περιεχόμενο τους ασφαλώς θα έχει ενδιαφέρον. Ο Νηρέας δεν θα έχει άλλη κύρωση, εκτός από τον αυτόματο υποβιβασμό στην Β΄ Εθνική. Αν είχε αποχωρήσει έως και την 2η αγωνιστική, θα υπήρχε η δυνατότητα ώστε να κληθεί σε απολογία από την ΟΧΕ, για ενδεχόμενη τιμωρία. Τώρα, αυτή η πιθανότητα εξέλιπε.
Πληροφορούμαστε ότι θα υπάρξει, πιθανότατα, πρόταση για ενιαία Α2 Εθνική Κατηγορία, σε 1 Ομιλο, αν και θα υπάρξουν αντιδράσεις από ομάδες οι οποίες θα προβάλλουν ενστάσεις σε ότι αφορά τις μετακινήσεις και τις δαπάνες τους.
Η πρόταση της καθιέρωσης αυστηρών, χρηματικών, κυρώσεων για τις ομάδες που θα αποχωρούν μετά την έναρξη του πρωταθλήματος, θα ακουσθεί στην κατεύθυνση της αποτροπής παρόμοιων φαινομένων, ώστε να ξεκινούν το πρωτάθλημα όλοι όσοι θέλουν πράγματι να παίξουν σε αυτό.
Ακούσθηκαν, ήδη, αναφορές για ΄΄χομπίστικες΄΄ομάδες, αλλά, είναι προφανές ότι το πρόβλημα είναι γενικότερο και με αφορμή την αποχώρηση του Νηρέα, θα συζητηθεί η αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων από την ΟΧΕ, τουλάχιστον θα πέσει στο τραπέζι σχετική πρόταση, δίχως κανείς να μπορεί να προεξοφλήσει την τύχη της.

Νίκος Δελαγραμμάτικας


No comments