Δημητρούλιας για κλήρωση ΑΕΚ: «Δεν φοβόμαστε κανέναν» - Το προφίλ της Βογκόσκα - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Δημητρούλιας για κλήρωση ΑΕΚ: «Δεν φοβόμαστε κανέναν» - Το προφίλ της Βογκόσκα




Η Βογκόσκα Πολγίνε Χιλς από την Βοσνία-Ερζεγοβίνη βρέθηκε στο δρόμο της ΑΕΚ, στον τρίτο γύρο του Τσάλεντζ Καπ. Στην Ένωση κυριαρχεί, μετά από την κλήρωση, συγκρατημένη αισιοδοξία, καθώς η αντίπαλος είναι διαχειρίσιμο μέγεθος.
Ο προπονητής της Ένωσης, Δημήτρης Δημητρούλιας, σχολίασε στο greekhandball.com: «Αποφύγαμε πολύ δυνατές ομάδες. Δεν υποτιμούμε την αντίπαλο, προέρχεται από καλή σχολή, αλλά αν παρουσιαστούμε συγκεντρωμένοι και διαβασμένοι, δεν φοβόμαστε κανέναν. Το γεγονός ότι θα διεκδικήσουμε την πρόκριση στην Αθήνα (σ.σ. το πρώτο ματς είναι εκτός), προσδίδει ένα επιπλέον πλεονέκτημα σ' εμάς, καθώς η συνδρομή του κόσμου μας είναι αποδεδειγμένα πολύ σημαντική στα ευρωπαϊκά ματς, και όχι μόνο, βέβαια».
Η Βογκόσκα, που έχει στο δυναμικό της πέντε Σέρβους παίκτες και όλοι οι υπόλοιποι είναι Βόσνιοι, αγωνίζεται στο «Σπόρτσκα Ντβοράνα Αμέλ Μπεσκόβιτς» και στο τρέχον Πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας της Βοσνίας βρίσκεται στην προτελευταία θέση (15η), αφού σε δύο ματς έχει απολογισμό μία ήττα και μία ισοπαλία. Στον δεύτερο γύρο του Τσάλεντζ Καπ πέρασε το εμπόδιο της Σβίεσα Βίλνιους από τη Λιθουανία.
Την περασμένη σεζόν τερμάτισε 6η με 42 βαθμούς, σε Πρωτάθλημα 14 ομάδων, ενώ η καλύτερη θέση, που έχει λάβει, είναι η 2η. Κατά την τελευταία αγωνιστική περίοδο, μάλιστα, αποκλείστηκε από την Μπόρατς στον τρίτο γύρο του Τσάλεντζ Καπ. 
Η πόλη Βογκόσκα είναι προάστιο του Σαράγεβου και βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του. Στην απογραφή του 2013 είχε 26.000, περίπου, κατοίκους. Η οικονομία της πόλης αναπτύχθηκε μέσα στη δεκαετία του '80, χάρη στη βιομηχανία αυτοκινήτων και στις εξαγωγές αυτών σε Γερμανία, Σουηδία. Μεγάλο τμήμα της Βογκόσκα καταστράφηκε, αργότερα, στην περίοδο του πολέμου, όμως πλέον η πόλη χτίζεται ξανά και ζωντανεύει πάλι...


No comments