Μία οικογένεια καμαρώνει...Αλέξης και Γιώργος Παπαβασίλης μιλούν στο greekhandball.com - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Μία οικογένεια καμαρώνει...Αλέξης και Γιώργος Παπαβασίλης μιλούν στο greekhandball.com


Πατέρας και γιός βρέθηκαν, ξανά, στην ίδια ομάδα, αυτή την φορά στο υψηλότερο επίπεδο του αθλήματος που όχι μόνο υπηρετούν αλλά λατρεύουν, στην Handball Premier και έστω και αν γύρισαν σπίτι με την πίκρα της ήττας, δικαιούνται να είναι υπερήφανοι. Και ο παππούς, έπαιρνε χαρά, από την εξέδρα...

Ο πατέρας-προπονητής, Αλέξης Παπαβασίλης, έδωσε την ευκαιρία σε έναν 19χρονο ( γεννήθηκε 31/7/2000 ) που ανταποκρίθηκε θαυμάσια στο ντεμπούτο του στη μεγάλη κατηγορία, σημειώνοντας 5 γκολ και συμβάλλοντας αποφασιστικά στην πολύ καλή αγωνιστική παρουσία της ομάδας του.

Ο γιός –παίκτης ( φοιτητής των ΤΕΦΑΑ ), Γιώργος Παπαβασίλης, επιβεβαίωσε ότι όσα καλά ακούγονταν για εκείνον, όσο έπαιζε στην ΧΑΝΘ ( 10ος σκόρερ πέρσι στο πρωτάθλημα, με 107 γκολ σε 27 αγώνες ) και ως αριστερός εξτρέμ, απέδειξε γιατί είχε εκδηλωθεί ζωηρό ενδιαφέρον για την απόκτηση του.

Ο παππούς, Γιώργος Παπαβασίλης, δεν χάνει αγώνα του εγγονού. Την αδυναμία δεν την κρύβει, αν και...βεβαιώνει ότι αγαπά το ίδιο και την, δίδυμη, εγγόνα του, Αγγελική, φοιτήτρια της Ψυχολογίας.

Γιορτή δεν υπήρχε, φυσικά, καθώς, ο ΠΑΟΚ έχασε από την ΑΕΚ, αλλά, δικαιολογημένα, η οικογένεια Παπαβασίλη καμαρώνει.



Αλέξης και Γιώργος ( ο νεότερος ) Παπαβασίλης, ήταν μαζί στην Ακαδημία της ΧΑΝΘ ενώ συνυπήρξαν και στις υποδομές του ΠΑΟΚ, το διάστημα 2013-2015, ωστόσο, πρώτη φορά στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ο πατέρας χρησιμοποίησε σε αγώνα πρωταθλήματος, σε επίπεδο Ανδρών, τον γιό.

Είναι...κοινό μυστικό ότι η ημέρα τους είναι...γεμάτη χαντμπολ.

Αλλοτε με γέλια και κάποτε, με κλάματα από τον μικρό Γιωργάκη, όπως στην φωτογραφία, καθώς αν και ήταν στην αγκαλιά του πατέρα του, δεν μπορούσε να καταλάβει την...φασαρία που γινόταν γύρω του για την επιτυχία της ΧΑΝΘ....



Και η μητέρα του Γιώργου, Ασπα, πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ, όπως και ο προπονητής του ΠΑΟΚ, ασχολείται συστηματικά με το χαντμπολ ( Σ.Σ. το Σάββατο ήταν σημειωτής στον αγώνα Πυλαία-Διομήδη ).

Πάντως, από τα 6 που ξεκίνησε το χαντμπολ ο Γιώργος, έως τα 13 του, πήγαινε παράλληλα και στο ποδόσφαιρο, στον Εθνικό Πυλαίας και στην ΑΕ Πυλαίας.

Εντέλει, τον κέρδισε το χαντμπολ...



"Η αλήθεια είναι ότι το χαντμπολ είναι η ζωή μας, όλο για αυτό μιλάμε και στο σπίτι και παντού και είμαι ικανοποιημένος γιατί βλέπω ότι αγαπά το άθλημα μας και προσπαθεί να βελτιωθεί" είπε στο greekhandball.com ο Αλέξης Παπαβασίλης.


Για το ντεμπούτο του γιού του, σχολίασε : "Μας έλειπε ο εξτρέμ Κωστακίδης, διεθνής παίκτης τον οποίο έχουμε στον ΠΑΟΚ ως πρότυπο αθλητή για όλους και ειδικά για τον Γιώργο. Υπάρχει αλληλοεκτίμηση και αλληλοσεβασμός και χαίρομαι που τον έχω μαζί μας. Τον περιμένω να γυρίσει στο ματς με τον Διομήδη. Στο ματς με την ΑΕΚ, πιο πολύ ήμουν εγώ αγχωμένος για την απόδοση του Γιώργου, παρά εκείνος. Εχει κρύο αίμα και μπορεί στο μέλλον να δείξει πράγματα. Εχει ελλείψεις που πρέπει να συζητήσουμε. Η παρουσία του είναι ενταγμένη στο πλάνο που έχουμε αποφασίσει για τον ΠΑΟΚ και το μέλλον της ομάδας".



Ο Γιώργος Παπαβασίλης, αναφερόμενος στην πρώτη εμφάνιση του με τον ΠΑΟΚ στην Handball Premier, σχολίασε στο greekhandball.com : "Μου άρεσε η ατμόσφαιρα με τους οπαδούς στο γήπεδο, ήταν κάτι πρωτόγνωρο για εμένα...Το χάρηκα...Είδα ως πρόκληση το ντεμπούτο μου σε ένα ντέρμπι, όπως αυτό με την ΑΕΚ και είδα τον αγώνα ως διασκέδαση, δίχως άγχος και χωρίς να νιώθω ευθύνη απέναντι στον πατέρα και τον παππού, που ήταν στο γήπεδο. Αισθάνθηκα ευθύνη για τον προπονητή, τους συμπαίκτες, την ομάδα, το κοινό. Η σχέση με τον πατέρα μου, είναι όπως η σχέση κάθε παίκτη με τον προπονητή του. Είμαι ευχαριστημένος από την απόδοση, τόσο την δική μου όσο και της ομάδας. Μου αρέσει πολύ το κλίμα στον ΠΑΟΚ και πιστεύω ότι θα πάμε καλά ενώ είναι βέβαιο ότι θα διεκδικήσουμε σε κάθε ματς, ότι καλύτερο".


Η οικογένεια Παπαβασίλη, είναι από το 1989 στη Θεσσαλονίκη, όταν ο Αλέξης πέρασε στα ΤΕΦΑΑ.

Η καταγωγή είναι από την Βόνιτσα και την Κέρκυρα ενώ ο ίδιος ο προπονητής του ΠΑΟΚ γεννήθηκε στην Πρέβεζα και μεγάλωσε στην Πελοπόννησο, όπου εργαζόταν ο πατέρας του για αρκετά χρόνια.


Από την έρευνα του greekhandball.com, προκύπτει ότι, εκτός του Αλέξη και του Γιώργου Παπαβασίλη, υπάρχουν, τουλάχιστον, ακόμα, 3 περιπτώσεις συνύπαρξης στην ίδια ομάδα χαντμπολ, πατέρα και γιού, σε ρόλους προπονητή και παίκτη, αντίστοιχα.

Στέλιος και Λευτέρης Σεϊρεκίδης, ήταν μαζί σε ΧΑΝΘ και ΠΑΟΚ.

Νίκος και Ηλίας Μάντζος, συνεργάσθηκαν για μία σεζόν, το 2011, στον Φίλιππο Βέροιας.

Τάσος και Μένος Δανήλος, προσπάθησαν για το καλύτερο, στην ομάδα του ΙΕΚ Ξυνή.

Νίκος Δελαγραμμάτικας

No comments