Δεν άντεξε η Εθνική μας ομάδα...Φωτορεπορτάζ από την Αλμερία - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Δεν άντεξε η Εθνική μας ομάδα...Φωτορεπορτάζ από την Αλμερία



Η Εθνική μας ομάδα των Γυναικών προσπάθησε, αγωνίσθηκε, αλλά, στο δεύτερο ημίχρονο δεν άντεξε την πίεση της Ισπανίας και έχασε στην Αλμερία με 33-18 ( ημίχρονο 15-9 ), μπροστά σε ενθουσιώδες κοινό 3.000 φιλάθλων, που καταχειροκρότησαν ειδικά την αρχηγό των γηπεδούχων Κάρμεν Μαρτίν με τις 220 διεθνείς εμφανίσεις και τα 740 γκολ στο ενεργητικό της.



Η Μαρτίν τιμήθηκε για την προσφορά της, πριν από το ματς.
Η Ισπανία έβαλε 15 γκολ από αιφνιδιασμούς ενώ έπαιξαν όλες οι αθλήτριες και από τις δύο ομάδες.


Οπως επισημαίνει και η Diario De Almeria ΄΄αμυντικά δεν ήταν καλή η Ελλάδα ενώ η Ισπανία έδωσε υψηλό ρυθμό στο παιχνίδι, με γρήγορες μετακινήσεις και ο προπονητής της Εθνικής Ισπανίας, προχώρησε σε σειρά αλλαγών, δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε όλες τις παίκτριες του, σκεπτόμενος το επόμενο ματς΄΄.



Μιλώντας στο greekhandball.com ο ομοσπονδιακός προπονητής Παναγιώτης Μεσσήνης, δήλωσε : ΄΄Ασφαλώς, δεν μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι από μία ήττα με 15 γκολ, αλλά, πρέπει να βλέπουμε, μέσα ακόμα και από τα πιο αρνητικά,  τι μπορούμε να κερδίσουμε. Είχαμε συμφωνήσει με τις κοπέλες να δούμε το ματς, σαν ένα δυνατό φιλικό, όπως και τον αγώνα με την Ολλανδία, ώστε να δούμε που μπορούμε να φθάσουμε τις αντιπάλους μας, αλλά και που υστερούμε. Σε πολλά σημεία, είχαμε μεγάλη απόσταση να διανύσουμε, από την Ισπανία αλλά στην σετ άμυνα  ανταποκριθήκαμε πολύ καλά.


Δεχθήκαμε 15 γκολ από αιφνιδιασμούς και αυτό είναι λογικό, γιατί δεν παίξαμε καλά στην επίθεση. Τα παιδιά, γενικά, ανταποκρίθηκαν και πιστεύω να βγάλουν ενέργεια και τον καλό εαυτό τους στο ματς με την Ολλανδία. Η συμμετοχή όλων των αθλητριών μας στον αγώνα, ήταν προσωπικός στόχος, ώστε να παίξουν και να ζήσουν τον αγώνα μέσα από τις γραμμές΄΄


Η Αναστασία Παναγιωτίδου δήλωσε ( οι απόψεις της αναπαράγονται από το σάϊτ της Ομοσπονδίας ) : ΄΄ Προσπαθήσαμε, αλλά, προφανώς η Ισπανία είναι ανώτερη ομάδα. Στο πρώτο ημίχρονο τα πήγαμε καλά, αλλά, όχι και στο δεύτερο. Είναι, όμως, σημαντικό ότι έπαιξαν όλες οι αθλήτριες. Είχαμε ανταγωνιστική εικόνα για αρκετά λεπτά απέναντι σε μία υπερδύναμη. Σίγουρα, έχουμε κάνει ένα μικρό βήμα μπροστά΄΄.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα, ότι χρησιμοποιήθηκαν από την Εθνική μας, οι γεννημένες το 2000, Κουκμίση και Ζενέλι. Μάλιστα, η Κουκμίση έκλεισε τα 19 μόλις πριν από 2 εβδομάδες.

Μικρότερη ηλικιακά αθλήτρια της Ισπανίας, η 20χρονη Σεζάρεο. Εχει τα μισά χρόνια από την γκολκήπερ Ναβάρο.

Τα πεντάλεπτα : 4-1, 6-3, 8-3, 11-5, 14-6, 15-9 ( ημίχρονο ), 19-10, 21-13, 24-17, 27-15, 31-16, 33-18.

ΙΣΠΑΝΙΑ : Γκουτιέρες 5, Καρμπάλ 6, Μαρτίνες 2, Σεζάρεο 1, Ναβάρο, Καστεγιάνο, Φερνάντες 2, Σ.Λόπες 2, Νούνιες 1, Μαρτίν 1, Ο. Γκονζάλες 1 , Αρντερίου 4, Μ.Γκονζάλες 2, Μ.Λόπες 3, Ερνάντες 2, Ροντρίγκες 1.

ΕΛΛΑΔΑ : Μακρή, Αργυροπούλου, Μαστάκα 5, Τσάκαλου 4, Παναγιωτίδου 3, Κουκμίση 1, Ζενέλι 1, Γκάτζιου 1, Ανδρίτσου 1, Φράγκου 1, Μανιά, Ζυγούρα 1, Μούρνου, Ράτσικα, Καρέλλα.

Διατητές οι Ράους και Λίνστερ από το Λουξεμβούργο


No comments