Μάρκο Βούγιν: Οι κορυφαίοι παίκτες του αθλήματος, είναι απροστάτευτοι - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Μάρκο Βούγιν: Οι κορυφαίοι παίκτες του αθλήματος, είναι απροστάτευτοι



Άλλος ένας παίκτης προστέθηκε στην καμπάνια #Don’tPlayThePlayers, μια πρωτοβουλία  στην οποία συμμετέχουν Ευρωπαίοι παίκτες του χάντμπολ και κύριο στόχο έχει την μείωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων. Ο λόγος για τον Μάρκο Βούγιν, ο οποίος με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα BalkanHandball.com τόνισε ότι οι κορυφαίοι παίκτες του αθλήματος είναι απροστάτευτοι εξαιτίας του μεγάλου αριθμού παιχνιδιών. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Το παιχνίδι έχει εξελιχθεί, τα γήπεδα στη Γερμανία είναι κατάμεστα τόσο σε Φάηναλ Φορ, όσο και σε Σαββατοκύριακα που διεξάγονται τελικοί Πασγκοσμίων ή Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Ωστόσο οι άνθρωποι που λαμβάνουν τις αποφάσεις δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους. Οι κορυφαίοι παίκτες δεν προστατεύονται και αναγκάζονται να αποσυρθούν από την ενεργό δράση τρία με τέσσερα χρόνια νωρίτερα. Παίζεις στο γερμανικό πρωτάθλημα στις 30 Δεκεμβρίου και στη συνέχεια για όλο τον Ιανουάριο έχεις υποχρεώσεις με την Εθνική ομάδα. Για τους φιλάθλους μπορεί να είναι κάτι συναρπαστικό, αλλά όχι και για τους παίκτες .»

Επιπλέον θεωρεί ότι η μείωση των μπάτζετ των συλλόγων της Γερμανίας, είναι αποτέλεσμα των πολλών παιχνιδιών και ότι πλέον πολλοί παίκτες δεν επιθυμούν να καταπονήσουν το σώμα τους. Ο Σέρβος ίντερ που μετά από μια λαμπρή καριέρα στο Κίελο, θα αγωνίζεται από τον Οκτώβριο με τη φανέλα της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, χαρακτηριστικά είπε:

« Το μπάτζετ των ομάδων της Μπουντεσλίγκα ήταν μεγαλύτερο 10 χρόνια πριν. Κανείς δεν μιλάει για αυτό αλλά είναι αλήθεια. Πολλοί παίκτες αποφεύγουν πλέον το γερμανικό πρωτάθλημα επειδή θέλουν να παραμείνουν υγιείς και να παίξουν περισσότερο, αποφεύγοντας την σωματική καταπόνηση».

Μεταξύ των αιτημάτων της καμπάνιας #Don’tPlayThePlayers είναι περισσότερες ημέρες ξεκούρασης κατά τη διάρκεια των διεθνών πρωταθλημάτων και των προκριματικών για τους Ολυμπιακούς αγώνες αλλά και η συμμετοχή των παικτών στην διαδικασία λήψης αποφάσεων με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Χάντμπολ.

No comments