Η Καστοριά καμαρώνει Ζυγούρα και Γκάτζιου - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Η Καστοριά καμαρώνει Ζυγούρα και Γκάτζιου



Αφιέρωμα στις Καστοριανές αθλήτριες του ΠΑΟΚ, Αγνή Ζυγούρα και Βάσια Γκάτζιου, έκανε το σάιτ της Καστοριάς Fouit.gr, με αφορμή την βράβευση τους για τις επιδόσεις τους στην αγωνιστική περίοδο 2018-2019.
Αναφερόμενες στους στόχους που έχουν, οι δύο αθλήτριες τόνισαν :
ΖΥΓΟΥΡΑ : ΄΄Φυσικά  όταν από μικρή ηλικία έχεις μάθει να προσπαθείς και να αναζητάς την βελτίωση, αυτόματα θέλεις πάντα να κατακτάς την κορυφή ή τουλάχιστον να προσπαθείς με όλες σου τις δυνάμεις γι αυτήν. Οταν είσαι μάλιστα και μέλος μιας ομάδας όπως ο ΠΑΟΚ, οι στόχοι είναι πάντα οι τίτλοι. Φέτος, βέβαια, υπάρχει και η ευρωπαϊκή πρόκληση που μόνο καλό θα μας κάνει, για να δούμε που βρισκόμαστε σε σχέση και με τις ομάδες του εξωτερικού. Επίσης, με ενδιαφέρει να έχω καλές εμφανίσεις με την Εθνική ομάδα απέναντι στα μεγαθήρια με τα οποία κληρωθήκαμε, την δευτεραθλήτρια κόσμου Ολλανδία και την Ισπανία. Θα ήθελα να δοκιμάσω κάποια στίγμη σε ομάδα του εξωτερικού αλλά όνειρο ζωής είναι η διάκριση με την Εθνική ομάδα ΄΄.
ΓΚΑΤΖΙΟΥ : ΄΄ Ως αθλήτρια του ΠΑΟΚ για τρίτη χρονιά και με όλη την οικογένεια να είναι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ, ο βασικός στόχος είναι η επανάληψη της περσινής χρονιάς όσον αφορά τους τίτλους στην Ελλάδα, ώστε να φέρουμε τον κόσμο κοντά μας γιατί τον χρειαζόμαστε.Αποδείχτηκε ότι η βοήθεια του, πέρσι, στους τελικούς κυπέλλου και πρωταθλήματος ήταν καταλυτική.Επίσης, με εξιτάρει η προοπτική των ευρωπαικών παιχνιδιών αλλά και οι αγώνες της Εθνικής.Σε ατομικό επίπεδο και εγώ αναζητώ την ατομική βελτίωση, καθώς, έχω αρκετά πράγματα να βελτιώσω αν θέλω κάποια μέρα να μπορέσω να παίξω σε υψηλό επίπεδο και στο εξωτερικό ΄΄.
Αναφερόμενες στην προοπτική να παίξουν στο εξωτερικό, υποστήριξαν :
ΖΥΓΟΥΡΑ : ΄΄Στο παρελθόν είχα κάποιες προτάσεις αλλά ήθελα να τελειώσω πρώτα την σχολή μου . Ελπίζω να ξαναπαρουσιαστούν οι ευκαιρίες αυτές γιατί είναι μια πρόκληση που θα ήθελα να ζήσω.Φυσικά και πιστεύω ότι μπορούν να παίξουν στο εξωτερικό οι Ελληνίδες. Το αποδεικνύει άλλωστε και η πορεία της  Τσάκαλου η οποία είχε μια εντυπωσιακή πορεία ως τώρα και μάλιστα σε επίπεδο champions league΄΄.
ΓΚΑΤΖΙΟΥ : ΄΄ Για να είμαι ειλικρινής,  υπήρξε πέρσι φιλολογικό ενδιαφέρον αλλά δεν μπήκα καν σε σκέψεις γιατί είμαι ακόμη φοιτήτρια. Ίσως μετά το τέλος των σπουδών να μπω στην διαδικασία να το ψάξω περισσότερο, μιας και με ενδιαφέρει και εμένα η προοπτική αυτή. Όσον αφορά τις Ελληνίδες αθλήτριες φυσικά και μπορούν αρκετές αθλήτριες της εθνικής να παίξουν στο εξωτερικό .Το αποδεικνύουν άλλωστε και τα αποτελέσματα της Εθνικής το τελευταίο διάστημα΄΄.
Η σχέση των δύο αθλητριών, με την Καστοριά, είναι πάντα δυνατή :
ΖΥΓΟΥΡΑ : ΄΄ Εκεί ζει η οικογένεια μου και όποτε μπορώ επιστρέφω πίσω. Ως προς την ομάδα που μας ανέδειξε,  επίσης οι σχέσεις είναι πολύ καλές. Άλλωστε κάθε καλοκαίρι επιστρέφουμε και οι δύο στον τόπο του ....εγκλήματος και κάνουμε ατομικές προπονήσεις με τον παλιό μας προπονητή, τον Ηλία Τάρε που είναι δίπλα μας όλα αυτά τα χρόνια και σαν μέντορας μας, όχι μόνο σε εμάς αλλά και σε άλλα κορίτσια που ξεκινήσαμε μαζί΄΄.

ΓΚΑΤΖΙΟΥ : ΄΄ Ευτυχώς, η Θεσσαλονίκη δεν είναι μακριά και μπορούμε με την πρώτη ευκαιρία να γυρίσουμε πίσω στους δικούς μας ανθρώπους και κυρίως να δούμε τους γονείς μας, που  μας έχουν σταθεί όλα αυτά τα χρόνια. Ως προς την ομάδα, φυσικά και έχω πολύ καλή σχέση αφού εκεί έμαθα και κατάλαβα από νωρίς ότι η εργατικότητα και η επιμονή ανταμοίβεται και με βοήθησε να βλέπω με σεβασμό συμπαίκτες και αντιπάλους. Επίσης, το καλοκαίρι όταν πήγαμε για ατομικές προπονήσεις χάρηκα πολύ όταν έμαθα ότι θα κατέβει ξανά γυναικεία ομάδα στην Α2 με τον ερχομό πίσω στην πόλη  του παλιού μας προπονητή. Εύχομαι  τα κορίτσια, οι προπονητές και η διοίκηση της Καστοριάς, να ξαναζήσουν όσα είχαμε ζήσει και εμείς τότε ΄΄.  

No comments