Γενέθλια για το χαντμπολ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Γενέθλια για το χαντμπολ



Σαν σήμερα, πριν από 40 χρόνια, ιδρύεται η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος (Ο.Χ.Ε.) και ουσιαστικά αποτελεί την αφετηρία της πλήρους ανεξαρτητοποίησης του αθλήματος από τον ΣΕΓΑΣ.
Από το 1979 και μετά η (Ο.Χ.Ε.) διοργανώνει τα πρωταθλήματα και τα κύπελλα ανδρών, γυναικών αλλά και μικρών ηλικιών ενώ σε αυτή υπάγονται οι εθνικές ομάδες ανδρών και γυναικών.

Σε συνεργασία με την επιτροπή ανάπτυξης (ΕΑΠ/ΟΧΕ), τους τεχνικούς συμβούλους, αλλά και τους προπονητές υλοποιεί ένα πλάνο που ως βασικούς στόχους έχει τη διάδοση του αθλήματος και την αξιοποίηση των ταλέντων έτσι ώστε μελλοντικά να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο παγκόσμιο στερέωμα.

Η Επιτροπή Ανάπτυξης (ΕΑΠ/ΟΧΕ) μαζί με το Υπουργείο Παιδείας διοργανώνουν μια πληθώρα εκδηλώσεων (εκπαιδευτικά σεμινάρια, τουρνουά) σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας έτσι ώστε σταδιακά το παιδί να έρχεται σε επαφή με το άθλημα του χάντμπολ.

Η σφραγίδα και το πρώτο έμβλημα της Ομοσπονδίας είναι κυκλική, φέρει στην περιφέρεια τον τίτλο «ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΕΩΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 1979» και στο κέντρο παράσταση χειροσφαιριστή.

Πρώτος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας ήταν ο Μιλτιάδης Μπουφίδης.

Τα ιδρυτικά σωματεία της ΟΧΕ:
Φίλιππος Βέροιας, Ιωνικός ΝΦ, Αρχέλαος Κατερίνης, Άρης Νίκαιας, Εθνικός Κοζάνης, Αθηναϊκός, Αμύντας Αμυνταίου, Τελαμών Σαλαμίνας, Πανελλήνιος, Ζαφειράκης Νάουσας, Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών, ΣΑΚΑ, ΑΝΟ Γλυφάδας, ΑΕΕΑ, Άφοβος Αθηνών, ΑΕ Χαλανδρίου, ΓΑΣ Έδεσσας, ΓΕ Ιωαννίνων, ΓΑΣ Λέσβου, Αρίων Μυτιλήνης, Παλλεσβιακός, ΜΕΑΣ Τρίτων, ΑΟ Σερρών.

No comments