Η συγγνώμη της Τσέλιε για το ρατσιστικό συμβάν - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Η συγγνώμη της Τσέλιε για το ρατσιστικό συμβάν


Δύο ημέρες μετά το περιστατικό ρατσιστικής βίας που σημειώθηκε στην αναμέτρηση Μπαρτσελόνα –Τσέλιε για την δεύτερη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ, η σλοβένικη ομάδα με ανακοίνωσή της καταδικάζει το απαράδεκτο συμβάν, αναφέροντας πως αντιβαίνει στις αξίες του συλλόγου.Να υπενθυμίσουμε ότι μερίδα των οπαδών των φιλοξενούμενων, αναπαρήγαγαν ήχους μαϊμούδων, με αποδέκτη τον ίντερ της Μπαρτσελόνα, Ντίκα Μεμ.

Η ανακοίνωση της Τσέλιε:

"Αγαπητοί,
Το σωματείο μας απολογείται στην Μπαρτσελόνα και τον Ντίκα Μεμ για την εξαιρετικά ανάρμοστη συμπεριφορά μεμονωμένων φιλάθλων της ομάδας μας στο παιχνίδι του Σαββάτου στη Βαρκελώνη, το οποίο όμως δεν πρέπει να καταστρέψει τη φήμη της ομάδας που αντιμετωπίσαμε. Οποιοδήποτε είδος διακρίσεων είναι κάτι που καταδικάζουμε έντονα. Η ενότητα συμπεριλαμβάνεται στις αξίες του συλλόγου μας και κατευθύνουμε όλες τις προσπάθειες μας, για την αποφυγή οποιουδήποτε αποκλεισμού. Είμαστε υπέρ της κουλτούρας αποδοχής και στέλνουμε ένα ισχυρό μήνυμα κατά των διακρίσεων λόγω της σαφούς θέσης μας σε αυτό το θέμα.

Με σεβασμό".

Για τον εν λόγω περιστατικό, πήραν θέση και οι οργανωμένοι οπαδοί της Τσέλιε, καταδικάζωντας επίσης τις ρατσιστικές συμπεριφορές και τονίζοντας ότι οι πράξεις μεμονωμένων ατόμων, δεν μπορούν να αμαυρώσουν την εικόνα ενός ολόκληρου συλλόγου.


Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Οι  Φλοριγιάνι  είναι γνωστοί σε όλη την Ευρώπη για την φίλαθλη συμπεριφορά τους. Πρόσφατα γιορτάσαμε τα 25 χρόνια λειτουργίας μας, στα οποία δεν έχει καταγραφεί κανένα συμβάν στη Σλοβενία ή στο εξωτερικό, και επίσης εξαιτίας αυτού το 2004 λάβαμε το εθνικό βραβείο fair play. Καταδικάζουμε τις ενέργειες ατόμων και δεν θα πρέπει με κανέναν τρόπο να χαρακτηρίζουν ολόκληρη την ομάδα μας. Το Σάββατοεκάποια νέα μέλη μας ήταν μαζί, και συμφωνήσαμε αμέσως με τη διοίκηση να τους υπενθυμίσουμε για άλλη μια φορά τον τρόπο με τον οποίο στηρίζουμε την ομάδα μας,.Λόγω των γεγονότων που συνέβησαν το Σάββατο, ζητούμε συγγνώμη από την Μπαρτσελόνα και τον παίκτη Ντίκα Μεμ και σας διαβεβαιώνουμε ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό να μην επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό.



No comments