Αποκλεισμός 15 μηνών για τον Μπούτλερ λόγω κοκαΐνης - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Αποκλεισμός 15 μηνών για τον Μπούτλερ λόγω κοκαΐνης


Ποινή αποκλεισμού 15 μηνών από την αγωνιστική δράση επιβλήθηκε στον δημοφιλή Σουηδό γκολκίπερ, Νταν Μπουτλερ, καθώς βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ, εξαιτίας της χρήσης κοκαΐνης.

Ο 42χρονος τερματοφύλακας, ο οποίος έπαιζε στην Μάλμε τις τελευταίες τέσσερις σεζόν, παραδέχθηκε πως έπαιρνε ναρκωτικά, ώστε να παραμένει συγκεντρωμένος στην δουλειά του τις απογευματινές ώρες, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε σε συνέντευξή του στη σουηδική εφημερίδα, SportBladet. 

«Πάντα είχα... μπελάδες στην δουλειά, όταν δούλευα απόγευμα. Ανταποκρινόμουν πολύ καλά κατά την διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας, αλλά τα απογεύματα ένιωθα εξαιρετικά κουρασμένος. Δυσκολευόμουν ακόμα και να κάνω διάλογο με την γυναίκα μου», τόνισε ο Μπέουτλερ, που είδε την καριέρα του να γκρεμίζεται.

Ο αυτοκαταστροφικός Σουηδός παίκτης ανέφερε ακόμα: «Ήμουν στον δρόμο προς την κόλαση. Είμαι πεπεισμένος ότι τα πράγματα θα κατέληγαν τραγικά για εμένα». Ο Μπουτλερ προσπάθησε να βρει την εξήγηση στο γεγονός πως διαγνώστηκε -κατά την περίοδο της έρευνας της υπόθεσής του- με διαταραχή ελλειμματικής προσοχής. Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι είχε βρει το αντίδοτο για την ανεπάρκεια προσοχής, παρ' όλο που ακόμα δεν είχε γίνει σχετική διάγνωση, κάνοντας χρήση κοκαΐνης. 

Το καλοκαίρι, πριν από την έναρξη της τρέχουσας σεζόν, είχε συμφωνήσει να μετακινηθεί σε μία από τις πιο επιτυχημένες ομάδες χάντμπολ της Δανίας, την Γκόγκ (Γκούντμε Ούρε Γκούντμπιεργκ), όμως η μεταγραφή του ακυρώθηκε, λόγω του θετικού δείγματος στον έλεγχο ντόπινγκ.

Παρ' όλα αυτά, ο Μπουτλερ φιλοδοξεί να συνεχίσει το χάντμπολ. Προς το παρόν, όμως, απασχολείται, μαζί με ακόμα δύο πρόσωπα, με την προετοιμασία ενός βιβλίου. Στο τελευταίο κεφάλαιο του βιβλίου, γίνεται αναφορά στον ίδιο, που ελπίζει να... δέσει τα δάχτυλά του για μία τελευταία φορά και να παίξει ένα ματς, σε οποιοδήποτε επίπεδο. «Το μεγαλύτερο όνειρό μου είναι αυτό. Να αγωνιστώ ξανά. Και αυτό θα ήθελα να είναι το τέλος. Η αγάπη μου για το χάντμπολ είναι τεράστια», λέει.

Ο Σουηδός πρόκειται να προσβάλει την απόφαση του αποκλεισμού του από την δράση, σύμφωνα με την Σουηδική Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης.  

No comments