Μόνο οι πρωταθλήτριες ομάδες στην European Handball League - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Μόνο οι πρωταθλήτριες ομάδες στην European Handball League



Όπως σας είχε ενημερώσει το greekhandball.com η πρωταθλήτρια ομάδα ανδρών της περιόδου 2019/2020 θα αγωνιστεί στη νεοσύστατη European Handball League, που αντικαθιστά το EHF Cup που θα δώσει την ονομασία του στο Challenge Cup.

Υπήρξε ένα αίτημα από την πλευρά των ενδιαφερομένων να διαιρέσουν το ranking list, μεταξύ των διαφόρων διοργανώσεων στο μέλλον, προκειμένου να αποφευχθεί η επιρροή από το Challenge Cup στο Champions League και επίσης το αντίστροφο.

Ο νέος κατάλογος ταξινομείται επομένως σε δύο ξεχωριστά μέρη. Το Champions League αποτελεί ένα πακέτο μαζί με την European Handball League και το μελλοντικό EHF Cup να είναι σε ξεχωριστή λίστα.

Όπως και στο παρελθόν, το ranking list περιέχει βαθμούς από τη συμμετοχή στις διοργανώσεις τα τελευταία 3 έτη. Κατά συνέπεια, ο κατάλογος κατάταξης για την περίοδο 2020/21 βασίζεται στα αποτελέσματα των σεζόν 2016/17, 2017/18 και 2018/19.

Το σύνολο των βαθμών αυτών των τριών ετών, και διαιρούνται έπειτα από τον αριθμό των διοργανώσεων που διεξήχθησαν κατά τη διάρκεια των τριών αυτών ετών και αυτοί οι βαθμοί ισχύουν για τη θέση στο ranking. Αυτό ισχύει για τις διοργανώσεις ανδρών και γυναικών, επομένως οι διαδικασίες είναι ακριβώς οι ίδιες και για τα δύο φύλα.


Σύμφωνα με το ranking list που ανακοίνωσε η EHF για το 2020/2021, η Ελλάδα βρίσκεται στην 28η θέση της λίστας στους άνδρες και στην 30η θέση στις γυναίκες. Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα ranking list θα υπολογίζονται για τις 30 πρώτες χώρες με τους βαθμούς από το Champions League και το -σημερινό- EHF Cup που θα μετονομαστεί European Handball League, ενώ για τις χώρες κάτω από την 30η θέση θα υπολογίζεται από τους βαθμούς στο Challenge Cup που μετονομάζεται σε EHF Cup.

Έτσι σε άνδρες και γυναίκες οι πρωταθλήτριες ομάδες μας θα αγωνίζονται στην European Handball League, ενώ από 3 ομάδες θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο νέο EHF Cup σε άνδρες και γυναίκες. 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι μέχρι και φέτος, στην τρίτη τη τάξει διοργάνωση της EHF, οι πρώτες 7 χώρες της κατάταξης, δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Από το 2020/2021 το δικαίωμα συμμετοχής στο EHF Cup, όπως θα ονομαστεί το Challenge Cup, ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί στις 9 πρώτες χώρες, δηλαδή σε αυτές που έχουν θέση στο Champions League.

No comments