Οι αποφάσεις της EHF για το 2020. Τι θα συμβεί με την επόμενη πρωταθλήτρια ομάδα - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Οι αποφάσεις της EHF για το 2020. Τι θα συμβεί με την επόμενη πρωταθλήτρια ομάδα




Ανακοινώθηκαν από την EHF οι αποφάσεις της για την κατανομή των θέσεων για το Champions League και τη νεοσύστατη European Handball League που θα είναι η δεύτερη τη τάξει διοργάνωση, μιας και το EHF Cup θα αντικαταστήσει το Challenge Cup. Αναλυτικά:



Men’s and Women’s EHF Champions League (16 teams)

•    Θέσεις 1 to 9: Χώρες με κατάταξη 1-9 στο EHF Ranking (1 θέση για κάθε χώρα)
•    Θέση 10: Από την European Handball League (θέση θα απονέμεται σε ομάδα από χώρα που κατέκτησε τους περισσότερους τίτλους του EHF Cup τα τελευταία τρία χρόνια, δηλαδή η Γερμανία, αφού Φούχσε και Κίελο κατέκτησαν τη διοργάνωση τα δυο τελευταία χρόνια)
•    Θέσεις 11-16: Θέσεις που θα δίνονται από την εκτελεστική επιτροπή της  EHF βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων





Σε ότι αφορά τη χώρα μας, η πρωταθλήτρια, θα αγωνίζεται στη νεοσύστατη European Handball League που θα έχει 2 προκριματικές φάσεις, για την είσοδο στους ομίλους όπου θα συμμετέχουν 24 ομάδες.

Σε αυτή τη διοργάνωση, αν και δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα ο τρόπος (ranking ή πρωταθλήτρια ομάδα) που οι 4 ομάδες θα μπαίνουν στον 2ο προκριματικό, από ότι διαφαίνεται από την ανακοίνωση, η μόνη ελληνική ομάδα, θα ξεκινά πιθανότατα από τον πρώτο προκριματικό γύρο.

Men’s European Handball League (24 teams in Group Phase)

•    12 ομάδες με εγγυημένες θέσεις στους ομίλους ως ακολούθως:
- 6 ομάδες σε χώρες που δεν έχουν θέση στο Champions League σύμφωνα με το ranking list (χώρες από τη θέση 10+)
- 5 ομάδες από τις χώρες του ranking list 1-9 (δεύτερες και τρίτες ομάδες στα εθνικά πρωταθλήματα)
- 1 ομάδα από το EHF Cup (θέση θα απονέμεται σε ομάδα από χώρα που κατέκτησε τους περισσότερους τίτλους του Challenge Cup τα τελευταία τρία χρόνια, δηλαδή τη Ρουμανία, αφού Τούρντα και Βουκουρέστι κατέκτησαν τη διοργάνωση τα δυο τελευταία χρόνια)

•    12 ομάδες από προκριματικά:
- 4 ομάδες με εγγυημένη θέση στον δεύτερο προκριματικό γύρο
- 40 ομάδες στον πρώτο προκριματικό γύρο.


Όπως είναι γνωστό τα παιχνίδια του Men’s EHF Champions League θα γίνονται Τετάρτη και Πέμπτη, ενώ αυτά της European Handball League την Τρίτη. Πλέον αποφασίστηκε ότι οι ώρες έναρξης θα είναι οι 19:45 and 21:45 (Ελλάδας)

No comments