«ΟΧΕ και Δήμος Πάρου ενώνουμε τις δυνάμεις μας» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

«ΟΧΕ και Δήμος Πάρου ενώνουμε τις δυνάμεις μας»


Στο Δημαρχείο Πάρου πραγματοποιήθηκε χθες συνέντευξη Τύπου με αφορμή το διεθνές τουρνουά Beach Handball Γυναικών με την συμμετοχή Ελλάδας, Γαλλίας, ΗΠΑ, παρουσία εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής, της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος και των Εθνικών ομάδων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τουρνουά είναι μια συνδιοργάνωση της Επιτροπής Beach Handball της ΟΧΕ, του Δήμου Πάρου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με την υποστήριξη της ακτοπλοϊκής εταιρείας Blue Star Ferries, ενώ χορηγοί της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Εθνικής Γυναικών είναι η CAP και η Delousil.

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν

Μάρκος Κωβαίος (Δήμαρχος Πάρου): «Πρώτα απ’ όλα να σας καλωσορίσουμε στο νησί μας. Είναι μεγάλη μας χαρά που φιλοξενούμε ένα τέτοιο αθλητικό γεγονός και μάλιστα σε επίπεδο Εθνικών Ομάδων. Η Πάρος έχει πολλές ομορφιές, πλούσια ιστορία, παράδοση και πολιτισμό, όλα αυτά μπορούν να παντρευτούν. Σκοπός μας είναι να έρθουν υψηλού επιπέδου αθλητές και να συνδυάσουν τον ήλιο, την θάλασσα με αθλητικά γεγονότα. Ο Δήμος Πάρου έχει προγραμματίσει να δημιουργηθούν εγκαταστάσεις τέτοιες που να μπορούν να φιλοξενήσουν υψηλού επιπέδου διοργανώσεις. Θέλω να ευχαριστήσω την Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος για την εμπιστοσύνη που μας δείχνει και θέλουμε στο μέλλον να κάνουμε ακόμα μεγαλύτερες διοργανώσεις. Ευχαριστούμε πολύ επίσης τις Εθνικές ομάδες ΗΠΑ και Γαλλία που επισκέφθηκαν το νησί μας».

Εμμανουήλ Μαλαματένιος (Αντιδήμαρχος Αθλητισμού): «Οι πετυχημένες διοργανώσεις Δήμου και ΟΧΕ συνεχίζονται στην Πάρο. Είναι η τρίτη φορά που το χάντμπολ έρχεται στο νησί, μετά την αναπτυξιακή δράση για παιδιά και το τουρνουά του πανελληνίου πρωταθλήματος beach handball. Ευχαριστούμε την ομοσπονδία για την στήριξη της και ελπίζουμε να συνεχιστεί αυτή η αγαστή συνεργασία και τα επόμενα χρόνια. Θέλουμε να φτιάξουμε μόνιμες εγκαταστάσεις στο νησί για αθλήματα παραλίας. Έχουμε τις προϋποθέσεις ως νησί να διοργανώσουμε υψηλού επιπέδου αγώνες».

Κώστας Γκαντής (πρόεδρος ΟΧΕ): «Να καλωσορίσουμε τις Εθνικές ομάδες Γαλλίας και ΗΠΑ, να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Πάρου, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τους κατοίκους του νησιού για την ζεστή φιλοξενία. Ειδικότερα όμως θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον Δήμαρχο γιατί δείχνει μια ιδιαίτερη θέρμη και διάθεση να διοργανώσει τέτοιου είδους γεγονότα και είναι ιδιαίτερα σημαντική η συμβολή του Δήμου στην υλοποίηση τέτοιων εκδηλώσεων. ΟΧΕ και Δήμος Πάρου ενώνουμε τις δυνάμεις μας και προγραμματίζουμε ακόμα μεγαλύτερες διοργανώσεις. Η εγκατάσταση είναι δίπλα στη θάλασσα σε καταπληκτική τοποθεσία και είμαι σίγουρος ότι με τις κατάλληλες προσθήκες και βελτιώσεις τον επόμενο χρόνο οι εγκαταστάσεις θα είναι υψηλού επιπέδου. Το τουρνουά βοηθάει σημαντικά στην προβολή της Πάρου, η Εθνική ομάδα των ΗΠΑ σε οποιοδήποτε σπορ δεν έρχεται κάθε μέρα στην Ελλάδα, οι επισκέψεις της στην χώρα μας είναι σπάνιες, όπως επίσης και η Εθνική Γαλλίας είναι μία χώρα με μεγάλη δύναμη στον αθλητισμό. Είναι οι δύο χώρες που θα διοργανώσουν τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2024 (Παρίσι) και 2028 (Λος Άντζελες) μετά την Ιαπωνία (Τόκιο) το 2020. Φυσικά είναι εδώ και η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, η Εθνική μας ομάδα, η οποία έχει όλες τις περγαμηνές να διεκδικήσει πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2024, που το beach handball θα είναι όπως όλα δείχνουν Ολυμπιακό Άθλημα».

Βαλερί Νικολάς (προπονήτρια Εθνικής Γαλλίας): «Είναι τιμή μας που βρισκόμαστε εδώ. Ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκληση και την φιλοξενία. Η προετοιμασία αυτή θα μας βοηθήσει πολύ ενόψει EURO».

Τζουλιάνο Ντε Ολιβέιρα (προπονητής Εθνικής ΗΠΑ): «Ευχαριστούμε θερμά γα την πρόσκληση. Είναι μεγάλη ευκαιρία για εμάς αυτοί οι αγώνες. Η προετοιμασία απέναντι σε τόσο μεγάλες ομάδες είναι εξαιρετική και μεγάλη εμπειρία. Παίζουμε με την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ελλάδα και την Γαλλία. Είμαστε ενθουσιασμένοι που βρισκόμαστε εδώ. Εύχομαι στις δύο ομάδες καλή επιτυχία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα».

Μαρία Καραντώνη (ομοσπονδιακή προπονήτρια Εθνικής Ελλάδος): «Θέλω να ευχαριστήσω και εγώ από πλευράς μου τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο Πάρου, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την φιλοξενία. Επίσης ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στις Εθνικές ομάδες Γαλλίας και ΗΠΑ που αποδέχθηκαν την πρόσκληση μας και πραγματικά μας προσφέρουν τεράστια βοήθεια για την προετοιμασία μας ενόψει EURO. Δεν έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε πολλά φιλικά, οπότε είναι πολύ σημαντικό ότι έχουμε αυτό το τουρνουά. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω την Ομοσπονδία μας για την στήριξη που μας παρέχει φέτος. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στις ΗΠΑ για τους αγώνες πρόκρισης στα World Beach Games και στην Γαλλία για το EURO».

Λένα Μούρνου (διεθνής αθλήτρια Εθνικής Γυναικών): «Ευχαριστώ πολύ τους διοργανωτές, τις ΗΠΑ και Γαλλία που μας βοηθούν να με αυτά τα φιλικά να βελτιωθούμε ενόψει των επίσημων διοργανώσεων. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τους χορηγούς μας την CAP και την Delousil, τις συμπαίκτριες μου για όλες τις στιγμές που περνούμε μαζί. Θα βάλουμε τα δυνατά μας σε όλες τις διοργανώσεις που έχουμε μπροστά μας».


No comments