Ίδιο μπάτζετ με ριζικές αλλαγές και πλάνο τριετίας έφεραν το νταμπλ(vid) - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ίδιο μπάτζετ με ριζικές αλλαγές και πλάνο τριετίας έφεραν το νταμπλ(vid)


Η γυναικεία ομάδα χάντμπολ του ΠΑΟΚ κατέκτησε το νταμπλ. Δυο από τις μεγάλες πρωταγωνίστριες της πορείας του «Δικεφάλου», η Αγνή Ζυγούρα και η Αθηνά Κωστοπούλου βρέθηκαν στα στούντιο του ARENA FM 89.4 και μίλησαν στην εξαιρετική αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε. Μαζί τους ο έφορος του τμήματος, Δημήτρης Χασεκίδης, ο προπονητής Δημήτρης Δημητρούλιας και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης, Γιώργος Βακάλης.

Οι δυο παίκτριες στάθηκαν στην οργάνωση που υπάρχει στον ΠΑΟΚ σε σχέση με άλλες ομάδες της Α1: «Έγινε μια πολύ αξιόλογη προσπάθεια στο τμήμα χάντμπολ και τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά και πιο οργανωμένα στον ΠΑΟΚ. Για παράδειγμα, δεν είχαμε ξανασυναντήσει γυμναστή στο γυναικείο χάντμπολ. Ήταν ένα πλεονέκτημα που είχαμε στην ομάδα, γιατί ξέρει τις αδυναμίες μας και δουλεύουμε πάνω στα σημεία που πρέπει».

Για το αν το πρωτάθλημα ήταν καλύτερο από τις άλλες χρονιές: «Ήταν καλύτερο. Η ομάδα της Άρτας ενισχύθηκε σημαντικά, ενώ και η Βέροια έκανε κάποιες κινήσεις. Βλέπουμε σιγά σιγά ότι δυναμώνει το πρωτάθλημα. Φάνηκε, βέβαια, ότι για ακόμα μια φορά για τον τίτλο μονομάχησαν οι ομάδες που τον διεκδικούν τα τελευταία χρόνια, ο ΠΑΟΚ και η Νέα Ιωνία».

Για το πώς έζησαν το νταμπλ: «Είχαμε κατακτήσει και στο παρελθόν, αυτή τη φορά, όμως, ήταν διαφορετικό. Μπορεί να έδειχνε εύκολο με βάση την εξέλιξη που υπήρξε στο παιχνίδι, χρειάστηκε, όμως, μεγάλη προσπάθεια, καθώς αντιμετωπίσαμε μια ομάδα που κατακτούσε το νταμπλ τα τελευταία χρόνια».

Για τη σωματική επαφή που υπάρχει στο άθλημα: «Η αλήθεια είναι ότι σου δίνει συγκινήσεις. Θέλει, βέβαια, πειθαρχία και έλεγχο του εαυτού σου, όπως και σε όλα τα ομαδικά αθλήματα. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εκνευριστείς, να δεχτείς κόκκινη κάρτα και να αφήσεις με παίκτη λιγότερο την ομάδα σου».

Χασεκίδης: «Στον ΠΑΟΚ οφείλεις να μην απογοητεύεσαι»

Στη πολύ καλή παρουσία της ομάδας χάντμπολ αναφέρθηκε και ο έφορος του τμήματος, Δημήτρης Χασεκίδης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για την οργάνωση του τμήματος: «Πρόεδρος είναι ο Θανάσης Κατσαρής, όπως και σε όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Από εκεί και πέρα το κάθε τμήμα έχει διοικητικό υπεύθυνο ή τον έφορο. Το μπάτζετ το κανονίζουμε από κοινού με τον πρόεδρο».

Για το αν βοηθάει το τμήμα ο Ιβάν Σαββίδης: «Το μπάζτετ είναι από τον Ερασιτέχνη. Στο γενικό μπάτζετ του Α.Σ , όμως, συνεισφέρει σε μεγάλο βαθμό και ο κ. Σαββίδης. Επίσης μας έχει βοηθήσει ιδιαίτερα σε μεταγραφές. Γενικότερα μας στηρίζει πολύ , γιατί το γυναικείο χάντμπολ είναι το αγαπημένο του άθλημα μετά το ποδόσφαιρο».

Για το αν απογοητεύτηκαν ή πείσμωσαν από την αρνητική κατάληξη της περσινής αγωνιστικής περιόδου: «Όταν είσαι στον ΠΑΟΚ οφείλεις να μην απογοητεύεσαι. Αμέσως μετά τη λήξη του τελευταίου αγώνα, ξεκινήσαμε τον προγραμματισμό της επόμενης χρονιάς. Θέλαμε να πετύχουμε».

Γιατί οι άλλες μεγάλες ομάδες δεν επενδύουν στο γυναικείο χάντμπολ: «Εμείς θα θέλαμε να τους δούμε, αλλά δεν μπορούν. Από εκεί και πέρα εμείς έχουμε τη προσοχή μας στη δική μας ομάδα».

Για το αν είναι πιθανό τέτοια εποχή του χρόνου ο ΠΑΟΚ να έχει κατακτήσει πάλι το ντάμπλ: «Ναι είναι πολύ πιθανό».

Για την σχέση που έχει η ομάδα με τους οργανωμένους οπαδούς:: «Ξεκίνησα και εγώ από το οπαδικό κίνημα,. Αγαπάνε πολύ την ομάδα και έρχονται και μας στηρίζουν».

Για το αν η ομάδα θα παίξει στην Ευρώπη: «Δεν θα μασήσω τα λόγια μου, Θέλουμε να παίξουμε στην Ευρώπη, δεν είναι όμως μόνο θέμα του τμήματος. Θα αποφασίσει ο Θανάσης ο Κατσαρής. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο που έχει μεγάλη συμβολή για την πορεία του Ερασiτέχνη. Θα πρέπει, όμως, να εξασφαλιστούν κάποια πράγματα για να παίξουμε στην Ευρώπη».



Δημητρούλιας: «Η ομάδα θα είναι πιο δυνατή  την επόμενη αγωνιστική περίοδο»



Την αισιοδοξία του ότι ο ΠΑΟΚ θα είναι ακόμα καλύτερος  την επόμενη αγωνιστική περίοδο εξέφρασε ο προπονητής του τμήματος, Δημήτρης Δημητρούλιας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το τι άλλαξε ο ΠΑΟΚ:  «Αλλάξαμε το 70% της ομάδας το καλοκαίρι. Σχεδιάσαμε πολύ νωρίς τη χρονιά. Για παράδειγμα η Αγνή έπαιζε πέρσι  στη Νέα Ιωανία και τη προσεγγίσαμε μετά το τέλος του αγώνα. Της αναφέραμε ότι έχουμε ένα μεγάλο πρότζεκτ. Κάναμε ριζικές αλλαγές στην ομάδα. Εγώ έφερα τις ιδέες, αλλά δεν θα γινόταν τίποτα να δεν βοηθούσε ο Δημήτρης ο Χασεκίδης. Είχαμε το ίδιο μπάτζετ με την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο. Κάναμε σωστό προγραμματισμό και φτιάξαμε τον σκελετό της ομάδας, πριν να βρούμε τις παίκτριες. Συμφωνήσαμε σε όλα και δεν μας επηρέασαν οι φωνές, γιατί είναι λογικό όταν κάνεις ριζικές αλλαγές να υπάρχουν και αυτές.  Ο Γιώργος ο Βακάλης ήρθε στη μέση της χρονιάς και μας προσέθεσε τεχνογνωσία. Είχε και  απουσίες η ομάδα, λόγω τραυματισμών, αλλά   παρόλα αυτά κάναμε πρωταθλητισμό».

Για το επόμενο βήμα: «Κάναμε πολύ δουλειά ,σε όλα τα επίπεδα. Για μένα το ρίσκο ήταν να καταφέρουμε να πάρουμε τους τίτλους φέτος. Το κύπελλο ήταν πολύ νωρίς, τον Δεκέμβριο, ήταν το πιο δύσκολο παιχνίδι της χρονιάς μέσα στη Νεά Ιωνία. Η ομάδα θα φτάσει στο πικ της σε μια τριετία. Θα είναι πιο δυνατή του χρόνου. Θέλουμε να κρατήσουμε όλες τις σημαντικές μας παίκτριες. Ακόμα είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για αλλαγές».

Βακάλης: «Καινοτόμος ο ΠΑΟΚ»

Ο γυμναστής του ΠΑΟΚ, Γιώργος Βακάλης αναφέρθηκε στη δουλειά που γίνεται στο τμήμα γυναικείου χάντμπολ. «Τα τιμ γενικά στο χάντμπολ τώρα αρχίζουν να σχηματίζονται. Ο ΠΑΟΚ καινοτόμησε. Εκτός από τις παίκτριες , συγκρότησε και ένα τιμ. Οι τραυματισμοί μπορούν πάντα να χτυπήσουν τη πόρτα ενός  αθλητή. Δώσαμε έμφαση στον τομέα της φυσικής κατάστασης, προκειμένου όλες οι αθλήτριες να είναι έτοιμες να αγωνιστούν. Προσπάθησα να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Η αλήθεια είναι ότι αυτά τα πράγματα λείπουν από άλλες ομάδες στο γυναικείο χάντμπολ».





No comments