Κυκλοφόρησε νέο βιβλίο για το χάντμπολ από τον Χ. Κοτζαμανίδη - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Κυκλοφόρησε νέο βιβλίο για το χάντμπολ από τον Χ. Κοτζαμανίδη

 


Με ενα νέο βιβλίο συνεχίζει το συγγραφικό του έργο ο Χρήστος Κοτζαμανίδης. Το βιβλίο που απευθύνεται σε μια ευρεία γκάμα εξειδικευμένου και μη κοινού, αποτελεί έναν προσιτό και εύκολα κατανοητό προπονητικό και διδακτικό οδηγό για κάθε λογής λογής αναγνώστη.

Τι καινούργιο έχει το βιβλίο με τίτλο "Θεωρία και Μεθοδική του χάντμπολ" σε σχέση με το προηγούμενο; Προστέθηκε ασκησιολόγιο στα αντικείμενα Τεχνικής και Τακτικής με την λογική των σταδίων ολοκλήρωσης από το πολύ γενικό και παιγνιώδες που είναι για τις βαθμίδες της εκπαίδευσης εως την αγωνιστική άσκηση. Το ασκησιολόγιο που προστέθηκε ανα στάδιο είναι ενδεικτικό. Μπορεί να προσθέσει ο καθένας ότι θέλει.


Ξαναγράφτηκε εξ' ολοκλήρου το κεφάλαιο της Επιβάρυνσης, Φυσικής Κατάστασης και του Σχεδιασμού της προπόνησης με βάση τα νέα δεδομένα της επιστημονικής Έρευνας. Επίσης προστέθηκαν και δεδομένα από την προσωπική έρευνα του Χρήστου Κοτζαμανίδη για θέματα φυσικής κατάστασης, ενω ενα από τα σημαντικά στοιχεία του βιβλίου είναι ότι υπάρχει σχετική αναφορά για την προπόνηση φυσικής κατάστασης από την παιδική ηλικία. 


Στο θέμα της τακτικής το βιβλίο επικεντρώνεται στο κρίσιμο σημείο των σύγχρονων τάσεων ανάπτυξης του παγκόσμιου χάντμπολ στην εποχή μας. Συνοπτικά, κυρίαρχη μορφή τακτικής είναι η ατομική τακτική στην επίθεση και η προβλεπτική άμυνα. Τέλος προστέθηκε το κεφάλαιο για την αξιολόγηση της φυσικής κατάστασης. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κεφάλαια της φυσικής κατάστασης και σχεδιασμού προπόνησης, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από τους προπονητές των άλλων ομαδικών αθλημάτων.

No comments