Δυσκολεύει η υπόθεση πρόκριση - Μονόδρομος η νίκη στην Τουρκία - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Δυσκολεύει η υπόθεση πρόκριση - Μονόδρομος η νίκη στην Τουρκία



Την ήττα με 26-22 από την Τουρκία γνώρισε η Εθνική μας ομάδα χάντμπολ των ανδρών στον αγώνα που διεξήχθη στην Κοζάνη στα πλαίσια της προκριματικής φάσης του EURO 2020. Οι διεθνείς μας παρουσιάστηκαν νευρικοί και στο τέλος κάτι που εκμεταλλεύτηκε οι Τουρκία με αποτέλεσμα να φτάσει στη νίκη.

Πλέον δυσκολεύει η υπόθεση πρόκριση για την Εθνική μας ομάδα που έμεινε στους δύο βαθμούς από την την τεράστια επιτυχία κόντρα στη Βόρεια Μακεδονία. Τώρα για να προκριθεί η ομάδα μας είναι επιβεβλημένη η νίκη στην Τουρκία και απαιτείται βαθμός ή βαθμοί στα δυο τελευταία παιχνίδια με Ισλανδία εντός και με Βόρεια Μακεδονία εκτός. Αν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν φύγει με τους 2 βαθμούς από το Εσκισεχίρ την Κυριακή, θα έχει μηδαμινές ελπίδες πρόκρισης.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπήκε νευρικά στο παιχνίδι και ξεκίνησε να κυνηγάει σχετικά νωρίς στο σκορ. Οι Τούρκοι με Ντεμιρεζέν, Μπισέρ και Πεχλιβάν διατηρούσε μια διαφορά δύο γκολ για αρκετή ώρα. Η ελληνική ομάδα μείωνε διαρκώς στο γκολ αλλά δεν μπορούσε να ισοφαρίσει. Με δύο τέρματα του Μπισέρ οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τρία τέρματα (4-7) για πρώτη φορά στο ματς.

Η Ελλάδα με δύο διαδοχικά γκολ του Μυλωνά μείωσε και πάλι στο γκολ για το 6-7, πέντε περίπου λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Οι Τούρκοι έφτασαν και πάλι στο +3 (7-10) με τέρμα του Πεχλιβάν με την Εθνική να μειώνει και πάλι στο γκολ (9-10) με τον Ηλιούπουλο. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο 9-11 με τον Πεχλιβάν και πάλι, με την Εθνική μας να ισοφαρίζει σε 11-11 που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου με Μυλωνά και Κρητικό.

Η Εθνική κατάφερε να προηγηθεί με 12-11 με τον Τζηρά στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Από εκείνο το σημείο καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να ξεφύγει ενώ μπαίναμε στο τελευταία δεκάλεπτο του αγώνα. Η Ελάδα προσπέρασε και πάλι (22-21) με τον Ηλιόπουλο με τον Μπισέ να ισοφαρίζει και πάλι με πέναλτι. Οι Τούρκοι όμως έκαναν σερί και με Ερσίν και Μπισέρ έφτασαν στο 22-25 τρία περίπου λεπτά πριν το τέλος του αγώνα, με τον Κιουταχάν να διαμορφώνει το τελικό 22-26.

ΕΛΛΑΣ - ΤΟΥΡΚΙΑ 22-26
Τα πεντάλεπτα: 0-2, 2-4, 4-6, 6-7, 9-10, 11-11 (ημ), 12-13, 16-16, 18-18, 20-21, 22-22, 22-26
ΕΛΛΑΔΑ: Αραμπατζής, Αραπακόπουλος, Μπασμαλής 1, Μπουκοβίνας, Ηλιόπουλος 6, Κανδύλας, Κεδέρης, Κρητικός 2, Λιάπης, Μάλλιος, Μυλωνάς 7, Παπαδιονυσίου, Πασσιάς, Τσιλιμπάρης, Τσίλης 2, Τζηράς 4

ΤΟΥΡΚΙΑ: Αρίφογλου, Μπισέρ 7, Τσελέμπι 2, Ντεμιρεζέν 1, Ερσεϊλάν 1, Ερόζ 2, Ερσίν 4, Γκιέκτεπε, Γκιουμουσόκ, Κιουτάχια 2, Ναλμπάντογλου, Οζμουσούλ, Οζτούρκ 1, Πεχλιβάν 4, Πεκτάς 2, Σαράκ

Διαιτητές: Λαχ- Σοκ (Σλοβενία), Παρατηρητής: Παβίσεβιτς (Μαυροβούνιο)
Δίλεπτα: 3-5, Πέναλτι: 1/4-3/5

Οι δηλώσεις του Γιάννη Αρβανίτη μετά την ήττα από την Τουρκία με 22-26 στο κλειστό της Λευκόβρυσης, για την 3η αγωνιστική του τρίτου προκριματικού ομίλου του Euro 2020.

«Ήρθε μία ήττα απέναντι σε μία ομάδα από την οποία περιμέναμε ότι θα κάνει καλό παιχνίδι. Ο αγώνας πήγε όπως τον περιμέναμε, ήταν κλειστός μέχρι τέλους. Δεν εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες που είχαμε στα κρίσιμα σημεία να πάρουμε εμείς προβάδισμα στο σκορ. Για κάποιο λόγο όλοι μας ήμασταν λίγο περισσότερο πιεσμένοι απ’ ότι έπρεπε, ίσως λόγω του ονόματος του αντιπάλου. Θέλαμε να κερδίσουμε την Τουρκία, ίσως λίγο περισσότερο απ’ ότι έπρεπε, με αποτέλεσμα να είμαστε και λίγο παραπάνω αγχωμένοι απ’ όσο έπρεπε. Φαίνεται ότι αυτά τα γεωπολιτικά παιχνίδια, εκτός από τα χαντμπολικά, βρίσκονται στο μυαλό όλων μας. Έχουμε μπροστά μας το παιχνίδι στην Τουρκία, θα κοιτάξουμε να διορθώσουμε κάποια λάθη και να πάμε για να διεκδικήσουμε τη νίκη, άλλωστε αντικειμενικός στόχος μας ήταν μία νίκη σε αυτούς τους δύο αγώνες», σχολίασε ο Γιάννης Αρβανίτης.

Αναφορικά με τα σημεία που στοίχισαν στην Εθνική, o ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε ότι «υπήρχαν χαμένα πέναλτι, αλλά και χαμένα σουτ από τα έξι μέτρα, που μας στοίχισαν στην προσπάθεια να είμαστε εμείς μπροστά και να μας κυνηγά η Τουρκία στο σκορ. Ξέραμε ότι θα είναι ντέρμπι και δεν μας βγήκε στο τέλος. Χάσαμε την πρώτη από τις δύο ευκαιρίες για να πάρουμε δύο βαθμούς. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε στην Τουρκία ότι έκαναν οι Τούρκοι εδώ».


Ο Χρήστος Μυλωνάς μίλησε μετά τη λήξη του αγώνα με την Τουρκία για την ήττα με 22-26.

«Μπήκαμε αρκετά νωθρά στο πρώτο μέρος, αλλά καταφέραμε να φέρουμε το σκορ στα ίσα, στη λήξη του τριανταλέπτου. Στο δεύτερο μέρος βρήκαμε κάποια εύκολα γκολ σε αιφνιδιασμούς, αλλά δεν κατορθώσαμε στο τελευταίο πεντάλεπτο, που ήταν και το πιο κρίσιμο να πάρουμε εμείς το παιχνίδι. Πρέπει να βελτιώσουμε ορισμένα πράγματα για να πάμε στην Τουρκία και να πάρουμε εκεί το θετικό αποτέλεσμα, ώστε να είμαστε εμείς αυτοί που θα διεκδικήσουν την πρόκριση στο πανευρωπαϊκό», τόνισε ο πρώτος σκόρερ της Εθνικής στην αναμέτρηση.

No comments