Όλα τα σενάρια πρόκρισης της Εθνικής. Ακόμα και με ήττα στην Τουρκία - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Όλα τα σενάρια πρόκρισης της Εθνικής. Ακόμα και με ήττα στην Τουρκία



Έμπλεξε τα πράγματα για την υπόθεση πρόκριση στα τελικά του EHF EURO 2020 η χθεσινή ήττα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στην Κοζάνη, από την Τουρκία. Παρόλα αυτά η ομάδα μας διατηρεί ακέραιες ελπίδες πρόκρισης, αλλά πρέπει να νικήσει οποσδήποτε στην Τουρκία. Επίσης υπάρχει ενα ακόμα υπαρκτό, αλλά μη ρεαλιστικό σενάριο, ύστερα από την εντός έδρας ήττα της Ισλανδίας από την Βόρεια Μακεδονία.

Τώρα αυτό που μας ενδιαφέρει είναι νίκη έστω και με μισό γκολ στην Τουρκία, ώστε να αποκτήσουμε το πλεονέκτημα για την 3η θέση του ομίλου. Θυμίζουμε ότι εκτός των δυο πρώτων ομάδων σε κάθε όμιλο, στην τελική φάση θα περάσουν και οι 4 καλύτερες τρίτες ομάδες από τους 8 ομίλους. 

Από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των ομίλων, φαίνεται ότι αν η Ελλάδα κατακτήσει την 3η θέση στον όμιλο με νίκη στην Τουρκία, μπορεί να είναι η 4η καλύτερη τρίτη ομάδα που θα προκριθεί στο EHF Euro 2020. Αν δε κατακτήσει τη νίκη στο Εσκισεχίρ την Κυριακή και πάρει 1 βαθμό στα παιχνίδια με Ισλανδία (εντός) και Βόρεια Μακεδονία (εκτός), η πρόκριση, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα είναι σχεδόν βέβαιη. 

Υπάρχει και ενα υπαρκτό αλλά όχι τόσο ρεαλιστικό σενάριο πρόκρισης, έστω και με ήττα στην Τουρκία. Θα απαιτηθεί όμως νίκη με Ισλανδία (εντός) ή Βόρεια Μακεδονία (εκτός) και η Τουρκία να μην πάρει βαθμό με Ισλανδία (εκτός) και Βόρεια Μακεδονία (εντός). Σε ενα τέτοιο σενάριο μπορεί να είμαστε και δεύτεροι αν η Ισλανδία χάσει την Κυριακή στα Σκόπια, αλλά μπορεί και πάλι να βρεθούμε στην 4η θέση λόγω διαφοράς γκολ.

Για την ανάδειξη των καλύτερων τρίτων ομάδων, μετά το τέλος των αγώνων, σχηματίζεται ειδική βαθμολογία των τρίτων ομάδων όλων των ομίλων, όπου πρώτα υπολογίζονται οι κερδισμένοι βαθμοί απέναντι στις δυο πρώτες ομάδες του ομίλου. Αν υπάρχει ισοβαθμία, λαμβάνεται υπόψη η διαφορά των γκολ στα παιχνίδια με τις δυο πρώτες ομάδες του ομίλου και αν και εκεί υπάρχει ισοβαθμία υπολογίζεται η καλύτερη επίθεση στα παιχνίδια απέναντι στις δυο πρώτες ομάδες του ομίλου.





No comments