Ο Ολυμπιακός κυπελλούχος ανδρών - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ο Ολυμπιακός κυπελλούχος ανδρών


Ο Ολυμπιακός/ Όμιλος Ξυνή κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της χρονιάς στους άνδρες, κερδίζοντας στον τελικό της Πάτρας την ΑΕΚ με σκορ 23-13. Οι ερυθρόλευκοι για δεύτερη διαδοχική χρονιά κατακτούν την κούπα του κυπέλλου χάντμπολ ανδρών.

Η ομάδα του Γιώργου Ζαραβίνα είχε σε εξαιρετική ημέρα τον τερματοφύλακα της Κώστα Τσιλιμπάρη που έκανε διψήφιο αριθμό επεμβάσεων, αλλά ο Δημήτρης Τζηράς που με 10 τέρματα αναδείχθηκε και ο MVP του τελικού, ήταν καταλυτικός. Από την άλλη η ΑΕΚ που έκανε ένα κακό επιθετικά παιχνίδι, είχε σε κακή βραδιά τα ατού της.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν όντας μαζί στο σκορ μέχρι το 3-3 και το γκολ του Παπαδιονυσίου. Με δύο σερί γκολ του Τζηρά η ομάδα του Γιώργου Ζαραβίνα έφτασε για πρώτη φορά στο +2 (5-3) στο 13ο λεπτό. Με γκολ των Λιάπη και Τζηρά οι τυπικά γηπεδούχοι έφτασαν στο double score (8-4) στο 22ο λεπτό, ενώ με τέρμα του Σανίκη η ομάδα του Γιώργου Ζαραβίνα έφτασε στο 10-5 έξι περίπου λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να απαντήσει και με γκολ των Ζαμπούνη και Παπαδιονυσίου έφτασε στο 10-7 στο 27ο λεπτό του αγώνα. Τζηράς και Σανίκης έδωσαν και πάλι προβάδισμα πέντε τερμάτων στον Ολυμπιακό (12-7) με τον Μπάγιο να διαμορφώνει το 12-8 που ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Με δύο σερί εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι του Γιάκομπσεν η ΑΕΚ μείωσε σε 13-10 στα πρώτα πέντε λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Ολυμπιακός όμως με Τζηρά και Ρέινα έφτασε και πάλι στο + 5 για το 16-11 στο 40ο λεπτό του αγώνα.

Στα τελευταία 15 λεπτά του αγώνα ο Ολυμπιακός με τον Τσιλιμπάρη αλλά και τον Άρσιτς κατάφεραν να σταματήσουν τους επιθετικούς της ΑΕΚ και διαχειρίστηκαν το προβάδισμα τους, για να φτάσει τελικά στη νίκη Κύπελλο με σκορ 23-13 .

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ/ΟΜΙΛΟΣ ΞΥΝΗ - ΑΕΚ 23-13

Τα πεντάλεπτα: 2-2, 3-2, 5-3, 7-4, 10-6, 12-8 (ημχ), 13-9, 16-11, 17-12, 18-13, 23-13

Ολυμπιακός ΣΦΠ / Όμιλος Ξυνή (Ζαραβίνας): Κρητικός, Τζηράς 10, Καραμπουρνιώτης 1, Λέμος 2, Μούγιτς, Ρέινα 2, Κανδύλας, Σανίκης 3, Μπούμπαλο, Κόντης, Λιάπης 1, Τσιλιμπάρης, Άρσιτς, Αραπακόπουλος 2, Χάλαρης, Τσίλης 2.

ΑΕΚ (Γραμματικός): Γεωργιάδης, Ζαμπούνης 4, Νικολαϊδης, Συγγάρης, Μπάλαζ, Ραντούλοβιτς, Αλβανός, Μπάγιος 1, Γιάκομπσεν 4, Παπαδιονυσίου 3, Δομπρής, Μυλωνάς 1, Νταρσουλάντ, Αργυρού, Παλεβίτσιους, Βραζάλιτσα.

Διαιτητές: Κατσίκης – Μιχαηλίδης: Δίλεπτα: 8-5. Πέναλτι: 4/4 – 3/3

Όλα όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου

Αλέξης Αλβανός (περιφερειακός ΑΕΚ): «Συγχαρητήρια στην ομάδα του Ολυμπιακού για τη δίκαια επικράτηση σήμερα. Σίγουρα ήταν ένα παιχνίδι το οποίο το περιμέναμε, αλλά δυστυχώς δεν μας βγήκαν τα πράγματα έτσι όπως τα είχαμε προετοιμάσει. Δεν βρήκαμε καθόλου λύση στην επίθεση, ίσως ήταν από τα χειρότερα παιχνίδια που έχουμε κάνει σαν ΑΕΚ φέτος και αμυντικά επίσης θεωρώ ότι κάναμε πολλά λάθη. Πρέπει να ανασυνταχθούμε, να βρούμε τις δυνάμεις μας για να συνεχίσουμε γιατί έχουμε άλλους δύο στόχους φέτος, μία στην Ευρώπη και μία στο πρωτάθλημα. Είναι μακρύς ο δρόμος, από κει και πέρα πρέπει να κοιτάξουμε τα λάθη μας, να γίνουμε καλύτεροι και να προσπαθήσουμε μέχρι το τέλος.

Κώστας Τσιλιμπάρης (αρχηγός Ολυμπιακού): «Ήταν ένα παιχνίδι το οποίο ακολούθησε μετά από μια κακή εμφάνιση που κάναμε για το πρωτάθλημα στην έδρα της ΑΕΚ και αυτό σε κάποιο βαθμό λειτούργησε ευεργετικά για εμάς γιατί είχαμε κάποιο χρόνο να διορθώσουμε τα λάθη μας και τις αδυναμίες που παρατηρήσαμε στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Από κει και πέρα όπως ξανά είπα και οι δύο ομάδες έχουν πολύ δυνατά ρόστερ, πολύ ποιοτικούς αθλητές αλλά όπως συνήθως γίνεται σε αυτές τις διαδικασίες αυτό που μετράει είναι η ψυχολογία και πώς χτίζεται το παιχνίδι από την αρχή και κατά τη διάρκειά του. Νομίζω ότι εμείς σε ένα συγκεκριμένο σημείο του παιχνιδιού πήραμε ένα πολύ μεγάλο ψυχολογικό πλεονέκτημα το οποίο δεν άλλαξε καθόλου στη διάρκεια του αγώνα. Ο αντίπαλός μας σήμερα δεν βρήκε τη δυνατότητα να αντιδράσει και κάπου εκεί τελείωσε η ιστορία αυτού του τελικού και από αύριο έχουμε τα πλέι όφ, ο τελικό του πρωταθλήματος που είναι πάρα πολύ πιθανόν να καταλήξουμε να αγωνιστούμε οι ίδιοι αντίπαλοι. Συγχαρητήρια στους αντιπάλους για την προσπάθεια, συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου για τη μάχη που έδωσαν που ήταν πραγματικά συγκινητική γιατί κι εμείς είχαμε να αποδείξουμε από την πλευρά μας ότι άξια και πέρυσι και φέτος έχουμε φτάσει εκεί που έχουμε φτάσει».

Νίκος Γραμματικός (προπονητής ΑΕΚ): «Συγχαρητήρια στην ομάδα του Ολυμπιακού, ήταν απόλυτα δίκαιη η επικράτηση του σήμερα. Επί της ουσίας εμείς δεν μπήκαμε καν στο παιχνίδι μετά το πρώτο 10λεπτο. Η πραγματικότητα είναι ότι δεν μπορέσαμε να διαχειριστούμε την ψυχολογική πίεση που έχει ένας τελικός και προφανώς όταν φτάνεις στο τέλος του αγώνα να έχεις βάλει 13 γκολ τότε δεν πρέπει να ζητάς και πάρα πολλά ή αν πηγαίνεις περιφερειακό με 1 στα 16. Η πραγματικότητα είναι ότι περιμέναμε διαφορετικά αυτό τον αγώνα και είμαστε υποχρεωμένοι πολύ σύντομα, έστω και στεναχωρημένοι να μαζέψουμε, τα παιδιά να καταλάβουν τι έχει γίνει, να κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Εμείς την Τετάρτη έχουμε ένα σημαντικό παιχνίδι απέναντι στον ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα που ουσιαστικά καθορίζει και τη δεύτερη θέση και αμέσως την επόμενη μέρα ένα ταξίδι στο εξωτερικό. Συγχαρητήρια και πάλι στην ομάδα του Ολυμπιακού για τη δίκαιη επικράτησή της».

Γιώργος Ζαραβίνας (προπονητής Ολυμπιακού): «Δεν θέλω να αναφερθώ σε πολλά τεχνικά του αγώνα, νομίζω δεν έχει καμία σημασία αυτή τη στιγμή. Συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες γιατί τα ρόστερ και οι παίκτες είναι παίκτες αξίας. Δεν μπορώ να μην δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί σήμερα αυτό τους πιστώνεται 100%. Έκαναν το παιχνίδι δικό τους, έκαναν τον τελικό δική τους υπόθεση. Και έδειξαν από το πρώτο λεπτό ότι ήθελαν πάρα πολύ το κύπελλο. Σίγουρα δεν είναι αυτή η διαφορά των δύο ομάδων. Εμείς βρισκόμαστε σε μία ομάδα και σε μία οικογένεια που καλώς ή κακώς πρέπει να συναγωνιστούμε την ίδια μας την οικογένεια υπάρχουν τεράστιες ομάδες στον Ολυμπιακό τα πόλο τα βόλεϊ έχουν βάλει τον πήχη πολύ υψηλά και θα πρέπει κι εμείς σαν τμήμα να αποδείξουμε ότι έχουμε θέση σε αυτή την τεράστια αθλητική οικογένεια».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τον τραυματισμό του Νταρσουλάντ ο Νίκος Γραμματικός απάντησε: «Είναι στο γόνατο, δυστυχώς συνέβη λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Εύχομαι κι ελπίζω να μην είναι κάτι σοβαρό.

No comments