Συνεχίζει ακάθεκτος ο Ολυμπιακός - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Συνεχίζει ακάθεκτος ο Ολυμπιακός



Λίγες ημέρες μετά την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, με την επικράτηση κόντρα στον ΠΑΟΚ στη Νεάπολη, η ομάδα Χάντμπολ Ανδρών του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π.-«Ομίλου Ξυνή» πανηγύρισε μια ακόμα νίκη στη Θεσσαλονίκη. Οι νταμπλούχοι Ελλάδας επικράτησαν με 29-23 του Φοίβου Συκεών στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Handball Premier και σημείωσαν τη 14η νίκη τους στο φετινό πρωτάθλημα, διευρύνοντας παράλληλα το αήττητο και εξακολουθούν να οδηγούν την κούρσα, όντας μόνοι πρώτοι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.  

Προβάδισμα με +5 στο ημίχρονο

O Oλυμπιακός ξεκίνησε δυνατά με στόχο να κυριαρχήσει από την αρχή και μέχρι το 7΄ απέκτησε προβάδισμα τριών τερμάτων, φτάνοντας στο 3-6 , με τον Αραπακόπουλο. Με τον ίδιο σκόρερ διαμόρφωθηκε το 4-8 στο 9:40, αλλά στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» δέχθηκαν ένα 3-0 σερί, χάρη στο οποίο ο Φοίβος μείωσε στο 7-8.στο 13' με τον Δεληζάνο. Η απάντηση των πρωταθλητών ήταν άμεση και ήρθε με ένα δικό τους 4-0, από τα τέρματα των Λέμος (2), Ρέινα, Σανίκη για την αύξηση της διαφοράς στο +4 και το σκορ στο 7-12 στο 20'. Στα τελευταία 10 λεπτά, ο Ολυμπιακός διατήρησε και αύξησε το προβάδισμά του, φτάνοντας στο +6 με τον Λιάπη (28:40) και οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 12-17 μετά από το γκολ του Μπόσκου (28:50).

Με την ίδια συγκέντρωση και αποφασιστικότητα μπήκε ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο το οποίο έλεγξε μέχρι το φινάλε για να φτάσει με σχετική άνεση στο τελικό 23-29.

Ολυμπιακός ΣΦΠ / Όμιλος Ξυνή (Γιώργος Ζαραβίνας): Τζηράς 2, Καραμπουρνιώτης 2, Λέμος 4, Ρέινα 1, Τερλέτσκι, Κανδύλας 3, Σανίκης 4, Μπούμπαλο 3, Λιάπης 1, Κόντης 1, Τσιλιμπάρης, Άρσιτς, Αραπακόπουλος 5, Χάλαρης 3, Τσίλης.

Φοίβος Συκεών (Τσολάκος): Δεληζάνος 2, Μέτσης 4, Τσιντίδης 1, Πάτσιας 2, Παπαγεωργίου, Μπόσκος 6, Μήγγας 1, Μαρκατάτος, Γρηγοριάδης, Αθανασιάδης, Δέσπος 1, Πατραμάνης, Ζέλιτς 5, Μαργαρίτης, Γιαγκούλας.

No comments