Ακαδημίες ΑΣΕ Δούκα: Ο ρόλος του Γονέα στον αθλητισμό (φωτό) - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ακαδημίες ΑΣΕ Δούκα: Ο ρόλος του Γονέα στον αθλητισμό (φωτό)



“Γονείς, αθλητές, συμπεριφορές και διατροφή”, αυτό ήταν το θέμα που αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής εκδήλωσης Γονέων των ακαδημιών του ΑΣΕ Δούκα που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο του πολιτιστικού κέντρου Δαΐς.

Ομιλητές ήταν ο αθλητικός ψυχολόγος, Άκης Τσώνος, ο προπονητής μπάσκετ και τεχνικός της Εθνικής ομάδας Γεωργίας, Ηλίας Ζούρος και η Κλινική Διαιτολόγος και Αθλητική Διατροφολόγος, Ειρήνη Μπαμπαρούτση.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν οι γονείς να ενημερωθούν για το σωστό τρόπο διαχείρισης και τη στάση απέναντι στο παιδί του που αθλείται.

Οι κύριοι Τσώνος και Ζούρος αναφέρθηκαν στον τρόπο που ο γονιός μπορεί να μάθει να επικοινωνεί, να αλληλεπιδρά σωστά με τα παιδιά προκειμένου να μεγιστοποιεί το κίνητρο που έχουν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και να κατανοεί τον τρόπο με τον οποίο σκέφτονται, αισθάνονται και δρουν μέσα στο αθλητικό περιβάλλον.

Και οι δύο τους συμφώνησαν ότι ζητούμενο είναι ο γονέας να απολαμβάνει την κάθε αθλητική στιγμή του παιδιού του και μέσα από το άθλημα που επιλέγει να το βλέπει να προσπαθεί και να εξελίσσεται.

Στο δεύτερο μέρος, η κυρία Ειρήνη Μπαμπαρούτση έδωσε χρήσιμες συμβουλές αναφορικά με τη διατροφή των μικρών παιδιών καθώς επίσης και τις διατροφικές συνήθειες που θα πρέπει να έχει η κάθε οικογένεια που μεγαλώνει παιδιά που ασχολούνται με τον αθλητισμό.





No comments