Τελευταία νέα

Τα πάνω κάτω με τα μόρια για την εισαγωγή αθλητών στα ΑΕΙ λίγο πριν τις Πανελλήνιες - Κοιμούνται οι φορείς του αθλητισμούΨηφίστηκε η τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα, στη Βουλή από τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, με την οποία τροποποιούνται οι διατάξεις του νόμου 2725/1999 αναφορικά με τις παροχές που δίνονται σε διακεκριμένους αθλητές για την εισαγωγή στην  τριτοβάθμια εκπαίδευση και συγκεκριμένα επανακαθορίζεται η σχετική μοριοδότηση τους.

Οι διατάξεις αυτές τινάζουν στον αέρα τον προγραμματισμό των οικογενειών των οποίων τα παιδιά είχαν διακρίσεις σε προηγούμενα σχολικά πρωταθλήματα δίνουν εξετάσεις φέτος, αφού έρχεται μόλις 5 μήνες πριν τις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Όσοι δε είχαν καταλάβει θέσεις και βρίσκονται στην Α και Β λυκείου θα κληθούν να διαγωνιστούν με τις νέες ρυθμίσεις.

Οι αλλαγές όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση προέκυψαν ώστε να υπάρξει συμμόρφωση με προηγούμενη απόφαση του ΣτΕ, που είχε προκαλέσει σφοδρότατες αντιδράσεις στην κοινότητα του αθλητισμού. Επιγραμματικά είναι οι εξής:
-  Καταργείται η προϋπόθεση για βαθμολογία στο 90% της βάσης (βαθμολογία τελευταίου εισαχθέντος) στη σχολή. Ο διακριθείς αθλητής, για να μπεί πλέον στον πίνακα διακριθέντων αθλητών και να λάβει το ευεργέτημα, πρέπει μαζί με τα μόρια να έχει πιάσει το 100% της βάσης της σχολής που επιθυμεί.

- Για τα σχολικά πρωταθλήματα ο συντελεστης -πλην ΤΕΦΑΑ- που παραμένει ίδιος στο 20%, αλλάζει η προσάυξηση για τις υπόλοιπες σχολές, για την 1η θέση σε 8% από 10%, για την 2η θέση σε 6% από 8% και για την 3η θέση σε 4% από 7%.

- Για την εισαγωγή στα υπόλοιπα τμήματα εκτός ΤΕΦΑΑ που παραμένει αμετάβλητος στο 20%, ο αριθμός των επιπλέον εισακτέων από τις προβλεπόμενες θέσεις, από το 4,5% μειώνεται στο 3%

Διαβάζοντας κανείς τα παραπάνω αναρωτιέται κανείς. Η ΓΓΑ υπάρχει σε αυτή τη χώρα ή ο Γενικός αρκείται στο να γράφει τις διαφωνίες του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Οι σύλλογοι Ολυμπιονικών και οι Ομοσπονδίες θα αντιδράσουν;

Δείτε την αιτιολογική έκθεση:


   

No comments