Αλλάζουν όλα στις διοργανώσεις της EHF. Τι θα συμβεί με τις ελληνικές ομάδες - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Αλλάζουν όλα στις διοργανώσεις της EHF. Τι θα συμβεί με τις ελληνικές ομάδες



Αλλάζουν όλα στις διασυλλογυκές διοργανώσεις της EHF από τη μεθεπόμενη χρονιά (2020/2021) που θα ξεκινήσει η 10ετής συμφωνία που θα φέρει στα ταμεία της EHF και των συλλόγων ενα ποσό περί τα 550 εκατομμύρια αθροιστικά.

Οι αλλαγές αυτές θα επηρρεάσουν και τη συμμετοχή των Ελληνικών ομάδων, αφού η επόμενη χρονιά θα είναι η τελευταία που ο νικητής της Handball Premier θα μπορέσει να δηλώσει συμμετοχή στο EHF Champions League.

Οι αλλαγές αυτές θα πρέπει να εκτιμηθούν σοβαρά από τις Ελληνικές ομάδες, αφού πλεον μιλάμε για πολλά χρήματα ακόμα και στη δεύτερη και την τρίτη τη τάξει διοργάνωση που θα συμμετέχουν οι ομάδες μας. Ταυτόχρονα θα πρέπει να ληφθεί υπόψη από την ΟΧΕ για το καλεντάρι της Handball Premier, που με συμμετοχή ομάδας μας στο European Handball League, θα κάνουν λάστιχο τις ημέρες αγώνων της Handball Premier. 

Τι θα ισχύσει λοιπόν;

EHF Champions League
Η διοργάνωση θα παίζεται με 16 ομάδες σε δυο γκρουπ των 8 με σύστημα ενας προς όλους. Δεν θα υπάρχουν προκριματικά για την είσοδο στους ομίλους. Η επιλογή των ομάδων θα εξαρτάται από το ranking της ΕΗF, όπου οι πρωταθλητές των κορυφαίων χωρών θα έχουν πρόσβαση στη διοργάνωση καθώς και επιλεγμένες ομάδες με εμπορικά κριτήρια. Αυτό σημαίνει αυτόματα ότι πολλές κορυφαίες ομάδες, δεν θα μπορέσουν να συμμετέχουν στη νεα δομή της διοργάνωσης που σήμερα αποτελείται από 26 ομάδες.

Μια άλλη αλλαγή, είναι ότι οι αγώνες πλεον θα γίνονται μεσοβδόμαδα, Τετάρτες και Πέμπτες, γεγονός που θα βοηθήσει τις Λίγκες να έχουν τις κορυφαίες ομάδες τα Σαββατοκύριακα, επιτυγχάνοντας έτσι μια win-win κατάσταση.

Ταυτόχρονα το F4 θα γίνεται πλέον μέσα Ιουνίου, μετά το τέλος των πρωταθλημάτων και των δραστηριοτήτων των εθνικών ομάδων τον Ιούνιο, με ότι αυτό σημαίνει στην ξεκούραση των αθλητών που δεν θα συμμετέχουν στο F4 και μέχρι σήμερα περίμεναν τα τέλη του Ιουνίου για τους αγώνες των εθνικών τους ομάδων (τελευταίοι αγώνες ομίλων, playoffs). 

Οι ίδιες αλλαγές θα ισχύσουν και για το Champions League γυναικών με το F4 να γίνεται αντί αρχές Μαϊου, στο τέλος του, όμως οι αγώνες θα εξακολουθήσουν να γίνονται Σαββατοκύριακα.

Το σύστημα
European Handball League
Το γνωστό μας EHF Cup αλλάζει και θα ονομάζεται European Handball League. Στους άνδρες θα έχει 24 ομάδες (4 όμιλοι των 6) ενω στις γυναίκες 16 (4 όμιλοι των 4 ομάδων).

Εκεί θα συμμετέχει κι ο νικητής της Handball Premier κατα πάσα πιθανότητα από στην προκριματική φάση για να βγούν οι 12 ομάδες που θα πλαισιώσουν άλλες 12 που θα τοποθετηθούν απευθείας στη φάση των ομίλων, αφού θα υπάρχουν πολύ μεγάλα ονόματα, που δεν θα έχουν μπει στο Champions League

Οι αγώνες κι εδώ θα γίνονται μεσοβδόμαδα, Τρίτη, με κάποιους επιλεγμένους να γίνονται Τετάρτη.  Στην αντίστοιχη διοργάνωση των γυναικών, θα εξακολουθήσουν να γίνονται τα ΣΚ.


EHF Cup

Η γνωστή μέχρι σήμερα διοργάνωση Challenge Cup μετονομάζεται σε EHF Cup. Κι εδώ το ελληνικό ενδιαφέρον είναι μεγάλο, αφου οι ομάδες μας επι το πλείστον θα αγωνίζονται σε αυτή τη διοργάνωση, η οποία πλεον θα έχει αρκετά χρήματα από το marketing pool, κάτι που μέχρι σήμερα δεν ίσχυε, με αποτέλεσμα πολλές ομάδες από όλη την Ευρώπη να επιλέγουν τη μη συμμετοχή. Αυτό είναι βέβαιο πλέον ότι θα αλλάξει με την διανομή χρημάτων στους συλλόγους, γεγονός που πρέπει να έχουν υπόψη οι ομάδες μας.

Θα υπάρχουν δυο προκριματικοί γύροι για την πρόκριση στους 32 και μετά 16, προημιτελικά, ημιτελικά, τελικός.

Εδω οι αγώνες σε άνδρες και γυναίκες θα εξακολουθήσουν να είναι διπλοί και να διεξάγονται Σαββατοκύριακα.

Το σύστημα

 







No comments