Μεγάλη τιμή για την Βασω Σκάρα η βράβευση με το «Έπαθλο Αθλητικής Προσφοράς και Ήθους» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Μεγάλη τιμή για την Βασω Σκάρα η βράβευση με το «Έπαθλο Αθλητικής Προσφοράς και Ήθους»



Πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσία του της Αυτού Εξοχότητας του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου, προσωπικοτήτων του αθλητικού και του πολιτικού χώρου και πλήθους κόσμου, η τελετή απονομής των αθλητικών βραβείων που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου για 65η χρονιά!

Το απονεμήθηκε στην Βάσω Σκάρα, την εμβληματική αρχηγό της Αναγέννησης Άρτας και της Εθνικής Beach Handball, που τον Ιούλιο στο Καζάν αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Η βράβευση στο πρόσωπο της Βάσως αντανακλά σε όλο το άθλημα και αντικατοπτρίζει πλήρως το ήθος και το βαθύτερο νόημα που πρεσβεύει το χάντμπολ στον ελληνικό αθλητισμό.

Η Βάσω συγκίνησε με την ομιλία της και καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο που είχε γεμίσει την αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής. Η Βάσω Σκάρα πρότυπο αθλήτριας και παράδειγμα προς μίμηση για τις νέες αθλήτριες, με επιμονή και υπομονή έφτασε να γίνει πρωταθλήτρια κόσμου σε ηλικία 45 ετών.

Μάλιστα συμπεριλήφθηκε στην κορυφαία ομάδα της διοργάνωσης στη θέση της specialist.

Ακόμα και σήμερα συνεχίζει να αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο στην Α1 Γυναικών για 26η σεζόν, όλες στην Αναγέννησης Άρτας, με εξαίρεση μία χρονιά που αγωνίστηκε στους Πρωτοπόρους (2011-2012). Η πρώτη εγγραφή της στα μητρώα του αθλήματος έγινε πριν 30 χρόνια, το 1988.

Κατέχει το ρεκόρ κατάκτησης τίτλων στο γυναικείο χάντμπολ με 22 τον αριθμό, 12 πρωταθλήματα και 10 κύπελλα.


No comments