Άνετη πρόκριση του Ολυμπιακού στο Κιλκίς - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Άνετη πρόκριση του Ολυμπιακού στο Κιλκίς


Την πρόκριση της στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, πανηγύρισε η ομάδα Χάντμπολ του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π.- «Ομίλου Ξυνή», επικρατώντας, εκτός έδρας, με 30-18 του ΓΑΣ Κιλκίς. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν το απόλυτο φαβορί πριν την αναμέτρηση και δείχνοντας την απαιτούμενη σοβαρότητα, το επιβεβαίωσαν στο κλειστό γυμναστήριο του Κιλκίς, παίρνοντας με χαρακτηριστική άνεση το εισιτήριο για τα προημιτελικά της διοργάνωσης. Στο δρόμο για την υπεράσπιση του τίτλου που κατέκτησε πέρυσι ο Ολυμπιακός, θα αντιμετωπίσει τον Νηρέα εκτός έδρας σε νοκ άουτ παιχνίδι που θα διεξαχθεί την Τετάρτη (19/12) στο Αθλητικό Κέντρο Δαϊς και σε περίπτωση πρόκρισης στον ημιτελικό θα παίξει με το νικητή του ζευγαριού Πυλαία-ΠΑΟΚ. Το πρώτο παιχνίδι της ημιτελικής φάσης θα πραγματοποιηθεί εντός έδρας (23/01) και ο επαναληπτικός εκτός έδρας (30/01). Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομαδας συνεχίζονται το Σάββατο (15/12), όπου ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Φίλιππο, στη Βέροια, για τη 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, με όλους τους παίκτες ετοιμοπόλεμους, ο Γιώργος Ζαραβίνας είδε την ομάδα του να παίρνει προβάδισμα με τρία γκολ, χάρη σε συνεχόμενα τέρματα του Δημήτρη Τζηρά (5-2) στο δέκατο λεπτό του αγώνα. Οι «ερυθρόλευκοι» διεύρυναν το προβάδισμα τους στο συν πέντε, στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου, το οποίο ολοκληρώθηκε με 10-16. Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε και οι νταμπλούχοι Ελλάδας έκαναν το 18-10 στο 34'. Η διαφορά έφτασε και σε διψήφιο νούμερο, 13-23 στο 43'. Με το τελικό 30-18 ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση στον επόμενο γύρο και στα προημιτελικά της διοργάνωσης θα αντιμετωπίσει τον Νηρέα εκτός έδρας την ερχόμενη Τετάρτη (19/12) στο Αθλητικό Κέντρο Δαϊς, με τον αγώνα να είναι νοκ άουτ.
Η εξέλιξη του αγώνα, έδωσε τη δυνατότητα στον προπονητή του Ολυμπιακού, να χρησιμοποιήσει και τους έφηβους που είχε στη διάθεση του, βγάζοντας χρήσιμα συμπεράσματα. Πρώτος σκόρερ του παιχνιδιού ήταν ο Λέμος με έξι τέρματα και τον ακολούθησαν Δεληχρήστος και Μπούμπαλο από την πλευρά του Ολυμπιακού.
ΓΑΣ Κιλκίς - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.- «Ομίλου Ξυνή» 18-30
Τα πεντάλεπτα: 2-1, 2-5, 3-8, 6-11, 8-12, 10-16 (ημχ.) 10-18, 12-20, 14-25, 15-27, 15-28, 18-30
ΓΑΣ Κιλκίς (Γιάννης Λαζαρίδης):Μαυρόπουλος, Πιστόλας, Δούγιας 2, Καρβουνίδης, Φαχουρίδης Σ. 5, Βιολιτζής, Βαφειάδης, Φαχουρίδης Α. 1, Ιλερής 2, Σακαλής, Μέγκας2, Κοβλακάς, Τοκατζόγλυο Β 1., Τοκατζόγλυο Α., Γιαβασίδης 5, Τριανταφύλλου
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Ζαραβίνας): Λόλας, Μάνθος 1, Κρητικός 3, Τζηράς 3, Καραμπουρνιώτης 2, Λέμος 6, Χιμένεθ, Τερλέτσκι, Ασβεστάς 1, Παπαδόπουλος, Κανδύλας 3, Μπούμπαλο 4, Κόντης 2, Άρσιτς, Αραπακόπουλος 1, Δεληχρήστος 4.
Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Ζαραβίνας, δήλωσε στο olympiacossfp.gr, μετά τη λήξη του αγώνα, τα εξής: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την απόδοση όλων των παιδιών, των πιο έμπειρων που έπαιξαν στην αρχή αλλά και των εφήβων που μπήκαν στην συνέχεια στον αγώνα και δείχνουν να ενσωματώνονται πολύ καλά. Δείξαμε μαχητικότητα και παρόλο που το σκορ και η διαφορά είναι μεγάλη, έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι, καθώς το Κιλκίς έπαιξε γρήγορο και παιχνίδι. Συνεχίζουμε την πορεία μας συγκεντρωμένοι στους στόχους μας. Αύριο έχουμε ένα ακόμα παιχνίδι και θα το αντιμετωπίσουμε και αυτό με την ίδια σοβαρότητα».

No comments