Ιστορίες χαντμπολικής τρέλας με την κάρτα υγείας - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ιστορίες χαντμπολικής τρέλας με την κάρτα υγείας

 

Του Στάθη Παπαχαρτοφύλη
BSc Sports Management

Συνεχίζονται οι τραγελαφικές καταστάσεις με την κάρτα υγείας, αφού για μια ακόμα αγωνιστική, ο καθένας εφαρμόζει ότι και όπως του έρθει στο κεφάλι, επικαλούμενος οδηγίες της ΚΕΔ/ΟΧΕ, οι οποίες όταν ζητηθούν εγγράφως από τα σωματεία που διαμαρτύρονται έντονα, αφού δεν περιλαμβάνονται σε οποιαδήποτε προκήρυξη ή δεν έχουν σταλεί επίσημα, ανακαλύπτεται ότι δεν υπάρχουν πουθενά.

Βεβαίως το πρόβλημα με τις οδηγίες εδράζει στο ότι δεν προβλέπονται στην προκύρηξη, με αποτέλεσμα ο καθένας να τις εφαρμόζει κατά το δοκούν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα υψηλόβαθμου μέλους του ΔΣ της ΟΧΕ, ο οποίος απαίτησε και κατάφερε, να μην γραφτεί στο φύλλο αγώνα, ότι η ομάδα του δεν είχε γιατρό, αλλά φυσιοθεραπευτή, κάτι το οποίο τιμωρείται με πρόστιμο, το οποίο βεβαίως δεν απαγορεύεται από την προκήρυξη.

Ας γυρίσουμε όμως στην κάρτα υγείας. Τελευταία παρατηρείται έντονα το φαινόμενο να απαγορεύεται η συμμετοχή στους αγώνες. Από τις εθνικές κατηγορίες, μέχρι τα ηλικιακά πρωταθλήματα. Σε ενα τέτοιο περιστατικό ήμουν αυτόπτης μάρτυρας, όπου επιβεβαιώθηκε η ρήση του Αϊνστάιν για το άπειρο...

Κριτής πρώτα και διαιτητής στη συνέχεια, απαγόρευσαν σε αγώνα παμπαίδων, τη συμμετοχή δυο παιδιών (ένα από κάθε ομάδα) με το επιχείρημα ότι δεν υπήρχε το ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ του γιατρού στη θεώρηση του, ανεξάρτητα του ότι υπήρχε σφραγίδα δημόσιου νοσοκομείου. Φαντάζεται κανείς, ότι με το ίδιο σκεπτικό, θα πρέπει να ελέγχεται ότι τα στοιχεία στις σφραγίδες ιδιωτών γιατρών με ΑΜΚΑ και ΑΦΜ, είναι ορθά.

Εξηγώντας από τις δυο ομάδες στα στελέχη του αγώνα ότι δεν προβλέπεται πουθενά, από την προκήρυξη ή από το ΦΕΚ, η απάντηση στερεότυπη και με ύφος θρασύτατο. Εφαρμόζουμε οδηγίες της ΚΕΔ που όταν ζητήθηκαν δεν υπήρχαν πουθενά, ενώ υπήρξε άρνηση να γραφτεί στις παρατηρήσεις του φύλλου αγώνα, ότι δεν επιτράπηκε η συμμετοχή των δύο μικρών αθλητών.



Αποτέλεσμα τα δυο 14χρονα παιδιά, ένα από κάθε ομάδα, τα οποία παρεμπιπτόντως, εδώ και τρεις αγωνιστικές, έπαιζαν με αυτες τις κάρτες, οι οποίες είναι ΑΠΟΛΥΤΑ συμβατές με τα οριζόμενα στην ΚΥΑ, να καταλήξουν στην κερκίδα κλαίγοντας.

Αλήθεια ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για αυτή την κατάσταση; Μπορεί η ΟΧΕ, να διατυπώσει καθαρά και με σαφήνεια, αν υπάρχει τέτοια οδηγία, αν έχει σταλεί στα σωματεία, ποιος την εξέδωσε και ποιος ενημέρωσε τους συνδέσμους διαιτητών-κριτών; 

Αυτό το περιστατικό ήταν ενα στο οποίο ήμουν παρών. Μαθαίνω ότι έχει επεκταθεί και ο καθένας κάνει ότι νομίζει, αδιαφορώντας αν οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων των οποίων η σφραγίδα βρίσκεται στην κάρτα, δεν έχουν φραγίδα με ΑΦΜ και ΔΟΥ αλλά με την ειδικότητα και τον βαθμό της κλινικής (πχ Γιάννης Παπαδόπουλος, Καρδιολόγος, Επιμελητής Β' Καρδιολογικής κλινικής), ότι δεν το λέει πουθενά στο ΦΕΚ, ότι το ΕΚΑΕ είναι ο επιστημονικός φορέας με τον οποίο συνεργάζεται η ΟΧΕ και άλλα πολλά.

Αυτή η κατάσταση αν δεν τα έχει ξεπεράσει, αγγίζει πλέον τα όρια του φαιδρού. Καιρός είναι αντί για οδηγίες για απαγόρευση του στοιχηματισμού σε μη αδειοδοτημένες εταιρείες, να επικρατήσει η σοβαρότητα, οι Νόμοι του κράτους, οι κανονισμοί και οι προκυρήξεις της ΟΧΕ και κυρίως η ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ.

ΥΓ1: Καλό θα είναι μερικοί νέοι στην ηλικία και το άθλημα να αφήσουν το ύφος, που αντλούν από τη θέση τους σε εναν αγώνα 50 λεπτών.
ΥΓ2: Επίσης καλό θα είναι μερικοί θεσμικοί, να είναι πιο υπεύθυνοι όταν σηκώνουν το τηλέφωνο, ενώ άλλοι, θα πρέπει να σηκώνουν το τηλέφωνο τα Σαββατοκύριακα κατά τη διάρκεια των αγώνων, εφόσον είναι οι πλέον αρμόδιοι!!! 

    

No comments