Τα νέα των ομάδων λίγο πριν τη σέντρα - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Τα νέα των ομάδων λίγο πριν τη σέντρα


Με ντέρμπι για τη μάχη της παραμονή στην κατηγορία σε Νίκαια και Θεσσαλονίκη συνεχίζεται η 6η αγωνιστική της Handball Premier. Άρης Νίκαιας και ΧΑΝΘ, μετά τις μεγάλες τους νίκες με Διομήδη και Αερωπός,  θα φιλοξενήσουν Πυλαία και Φοίβο αντίστοιχα στα πιο αμφίρροπα παιχνίδια της αγωνιστικής. Ενδιαφέρον υπάρχει και για το παιχνίδι στη Βέροια, όπου ο Φίλιππος με τον Ευθύμη Πιπελίδη από χθες στον πάγκο του, αντιμετωπίζει τον Δούκα που προέρχεται από την μεγάλη νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ.  Στα υπόλοιπα παιχνίδια ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στη Νέα Κίο με αντίπαλο τον Διομήδη, η ΑΕΚ υποδέχεται τη Δράμα και ο ΠΑΟΚ τον Αερωπό στη Νεάπολη στο παιχνίδι που μεταδίδει η ΕΡΤ3.

ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ/ΟΜΙΛΟΣ ΞΥΝΗ
Σπουδαίο παιχνίδι θα γίνει αύριο στις 18.00 στη Νέα Κίο καθώς ο Διομήδης Άργους θα αντιμετωπίσει τον νταμπλούχο Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός έχει την ψυχολογία με το μέρος του και θέλει να πετύχει ακόμα μια νίκη, την έκτη σε ισάριθμα παιχνίδια.
Από την άλλη πλευρά βρίσκεται ο Διομήδης Άργους που την προηγούμενη αγωνιστική υπέστη ήττα εκτός προγράμματος από τον Άρη Νίκαιας και θέλει να ανακάμψει.
Δηλώσεις
Λευτέρης Κρεμαστιώτης (αρχηγός Διομήδη Άργους): «Αρχικά αφήνουμε πίσω το κακό ματς με τον Άρη. Αντιμετωπίζουμε τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, ο οποίος έχει ένα σερί 5 νικών. Αυτό και μόνο είναι μια πρόκληση για εμάς. Περιμένουμε τον κόσμο να γεμίσει το γήπεδο και να δημιουργήσουμε μια όμορφη ατμόσφαιρα».
Γιώργος Ζαραβίνας (προπονητής Ολυμπιακού): «Πάμε σε μια παραδοσιακά δύσκολη έδρα και θέλουμε αν ανεβάσουμε την απόδοσή μας μετά τη διακοπή που μεσολάβησε. Στόχος μας είναι η νίκη και να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται για να βρούμε ρυθμό, ενόψει των δυνατών αγώνων που έρχονται τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι».
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ –ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ
Φίλιππος και Δούκας θα αναμετρηθούν το απόγευμα του Σαββάτου (18:00) στο Φιλίππειο της Βέροιας για την έκτη αγωνιστική της Handball Premier.
Στις τάξεις του Φιλίππου η κατάσταση είναι μεταβατική, με το σύλλογο να έχει συμφωνήσει με τον Ευθύμη Πιπελίδη για την τεχνική ηγεσία, μετά την παραίτηση των Γιούπη – Πρωτογέρη και τον Απόστολο Ντέλα να κοουτσάρει ως υπηρεσιακός προπονητής μόνο για τον συγκεκριμένο αγώνα. Το ζητούμενο για τους γηπεδούχους είναι να δείξουν αντανακλαστικά μετά τη βαριά ήττα της προηγούμενης Κυριακής από την Πυλαία και να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα.
Ο Δούκας θα ταξιδέψει στη Βέροια με κεκτημένη ταχύτητα από την σπουδαία νίκη επί του ΠΑΟΚ, μία νίκη που πέρα από βαθμολογικά έχει αναμφίβολα και ψυχολογικά οφέλη. Η ομάδα των «εκπαιδευτηρίων» βρίσκεται μόνη στην 4η θέση της βαθμολογίας και η σταθερότητα στην αγωνιστική της συμπεριφορά δείχνει ότι μπορεί να διατηρηθεί στα υψηλά στρώματα.
Δηλώσεις
Τάσος Τσαμουρίδης (πίβοτ Φιλίππου): «Προσπαθήσαμε καθ' όλη διάρκεια της εβδομάδας να κάνουμε τη δουλειά μας όσο καλύτερα μπορούμε. Δουλέψαμε στην προπόνηση και πρέπει να βγάλουμε στον αγώνα με τον Δούκα το καλό μας πρόσωπο. Ο αντίπαλος βρίσκεται σε πολύ καλό μομέντουμ. Εμείς πρέπει να συνδυάσουμε το ταλέντο υπάρχει στην ομάδα με πολύ πάθος και συγκέντρωση για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα που θέλουμε».
Κώστας Μπούνας (προπονητής Δούκα): «Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι μέσα στην έδρα του ο Φίλιππος παρουσιάζεται ιδιαίτερα ανταγωνιστικός προσπαθώντας να διεκδικήσει αποτελέσματα από όλους τους αντιπάλους. Εμείς βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση και βασικός μας στόχος είναι να παρουσιαστούμε συγκεντρωμένοι και αγωνιστικά ώριμοι, όπως αγωνιστήκαμε στο τελευταίο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Περιμένουμε ένα ακόμα ντέρμπι που θα κριθεί στις λεπτομέρειες».
ΑΕΚ – BIANCO MONTE ΔΡΑΜΑ
Λίγες ημέρες πριν το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και μια εβδομάδα πριν τον αγώνα με την αυστριακή Μπρέγκεντς για το Τσάλεντζ Καπ, η ΑΕΚ, υποδέχεται (18:00) τη Δράμα, το απόγευμα του Σαββάτου.
Οι φιλοξενούμενοι έχοντας 3 βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα, αναμένεται να έχουν δύσκολο έργο απέναντι στην αήττητη ΑΕΚ, που με 10 βαθμούς βρίσκεται στην κορυφή μαζί με τον Ολυμπιακό.
Δηλώσεις
Διονύσης Γεωργιάδης (αριστερός εξτρέμ ΑΕΚ): «Είναι ένα παιχνίδι που είμαστε ξεκάθαρα το φαβορί. Θέλουμε να κάνουμε μια σοβαρή εμφάνιση έτσι ώστε να προετοιμαστούμε για τους αγώνες που ακολουθούν με Ολυμπιακό και Μπρέγκεντς. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να έχουμε μια καλή εμφάνιση προκειμένου να μην υπάρχουν εκπλήξεις».
Σάκης Βαλαβάνης (προπονητής Δράμας): «Θέλουμε ακόμη μια φορά να αντιμετωπίσουμε μια μεγάλη ομάδα με ωριμότητα και συγκέντρωση και στα 60'. Με τον Ολυμπιακό τα καταφέραμε και παρά τις ελλείψεις μας ήμασταν μέσα στο ματς. Το ίδιο θέλουμε να κάνουμε χωρίς άγχος και μέσα στην ΑΕΚ. Σε κάθε περίπτωση μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ πρέπει να είμαστε καλύτεροι σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού».
ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΑΕΣΧ ΠΥΛΑΙΑΣ
Ένα από τα κορυφαία παιχνίδια της 6ης αγωνιστικής στην Handball Premier θα διεξαχθεί στη Νίκαια με τον Άρη να υποδέχεται (18:00) τον ΑΕΣΧ Πυλαίας.
Οι δύο ομάδες θεωρούνται και όχι άδικα από τις ανταγωνιστικές στην κατηγορία, παρότι και οι δύο νεοφώτιστες, έχοντας ήδη τέσσερις πόντους στα πρώτα πέντε παιχνίδια, φιγουράροντας στην πρώτη οχτάδα!
Προέρχονται επίσης από σημαντικές νίκες, ο ΑΕΣΧ Πυλαίας επικράτησε 28-18 του Φιλίππου Βέροιας στη Θεσσαλονίκη, αποτέλεσμα που προκάλεσε και την παραίτηση των Γιούπη- Πρωτογέρη από τον πάγκο των Βεροιωτών, ενώ ο Άρης κέρδισε 18-17 τον Διομήδη Άργους.
Οι γηπεδούχοι θα στερηθούν των υπηρεσιών των Αθανασίου, Μουλιάτου και Αμανατίδη, ενώ η ομάδα της Πυλαίας θα έρθει στην Αθήνα πλήρης.
Δηλώσεις
Τάκης Μελετάκος (προπονητής Άρη Νίκαιας): «Ξέρουμε ότι η Πυλαία είναι καλή ομάδα. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα. Ο αντίπαλος έχει καλή χημεία, βρίσκει λύσεις σε άμυνα και επίθεση, το έδειξε και στο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Για εμάς είναι άλλο ένα ακόμα παιχνίδι με απαιτήσεις και υψηλό κίνητρο. Είναι ένα ματς που θα κριθεί στο ποιος θα επιβάλλει τον ρυθμό του και θα κάνει τα λιγότερα λάθη».
Παναγιώτης Αποστολίδης (πλέι μέικερ Πυλαίας): «Θα είναι ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Είναι το πρώτο εκτός έδρας που έχουμε ως στόχο να πάρουμε αποτέλεσμα γιατί τα προηγούμενα δύο ήταν με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Έχουμε καλή ψυχολογία από την νίκη επί του Φιλίππου, όπως και ο αντίπαλος που νίκησε τον Διομήδη. Περιμένουμε αμφίρροπο ματς. Θέλουμε να περιορίσουμε τα λάθη μας και να πάρουμε ότι το καλύτερο δυνατό. Ο στόχος της ομάδας είναι ακόμα η παραμονή. Είναι νωρίς να μιλάμε για οτιδήποτε άλλο, είμαστε προσγειωμένοι. Φυσικά στην πορεία, ανάλογα τα αποτελέσματα δεν είναι κακό να έχουμε φιλοδοξίες γιατί μας κάνει να έχουμε και νέα κίνητρα και να ανεβάζουμε το επίπεδο μας».
ΧΑΝΘ- ΦΟΙΒΟΣ ΣΥΚΕΩΝ
Άλλο ένα ντέρμπι θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα του Σαββάτου (18:00). ΧΑΝΘ και Φοίβος θα αναμετρηθούν στο αθλητικό κέντρο «Μίμης Τσικίνας», σε ένα ματς με μεγάλη βαθμολογική σημασία καθώς και οι δύο ομάδες έχουν στόχο την παραμονή στην κατηγορία.
Η ΧΑΝΘ προκάλεσε αίσθηση την προηγούμενη εβδομάδα με τη νίκη της στην Έδεσσα επί του Αερωπού, που ήταν η πρώτη της στο πρωτάθλημα και έδειξε σημάδια ανάκαμψης μετά το κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα.
Αυτό το αποτέλεσμα ήταν μία ψυχολογική… ένεση για την ομάδα του Κώστα Τούτση, καθώς ήταν η πρώτη της νίκη μετά τις 27 Ιανουαρίου του 2018 και την επικράτηση επί του Πανελληνίου στο περσινό πρωτάθλημα.
Στον αντίποδα, ο Φοίβος βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, με 1 βαθμό κόντρα στη Δράμα και ενώ εκκρεμεί η εκδίκαση της υπόθεσης του μηδενισμού για τον αγώνα με τον Διομήδη στο Άργος. Η ομάδα του Αντώνη Τσολάκου αναζητά την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα προκειμένου να πατήσει πιο σταθερά στα πόδια της.
Στα αξιοσημείωτα του αγώνα είναι η επιστροφή στο «Μίμης Τσικίνας», δύο αθλητών που ανδρώθηκαν στη ΧΑΝΘ, του Τάσου Δέσπου και του Θανάση Παπαδόπουλου που το καλοκαίρι φόρεσαν τη φανέλα του Φοίβου, ενώ και ο Αντώνης Τσολάκος θα βρεθεί απέναντι στην προηγούμενη ομάδα του την οποία καθοδήγησε στην επιστροφή στη Handball Premier και στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου το τη σεζόν 2016-17.
Δηλώσεις
Γιώργος Παπαβασίλης (αθλητής ΧΑΝΘ): «Το ματς είναι στα μέτρα μας. Με μια εμφάνιση ανάλογη με εκείνη που κάναμε στην Έδεσσα, πιστεύω ότι θα νικήσουμε. Δουλέψαμε πολύ στην προπόνηση κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και θεωρώ ότι είμαστε απόλυτα έτοιμοι για το συγκεκριμένο παιχνίδι».
Θοδωρής Μπόσκος (αθλητής Φοίβου): «Έχουμε ετοιμαστεί κατάλληλα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας για το ντέρμπι του Σαββάτου. Περιμένουμε ένα δύσκολο ματς που θα κριθεί στην λεπτομέρεια. Και οι ι δύο ομάδες θέλουμε την νίκη, αλλά το θετικό αποτέλεσμα θα το πάρει η ομάδα που έχει τα λιγότερα λάθη. Και οι δύο ομάδες περιμένω να έχουν άγχος, αλλά νομίζω ότι οι αντίπαλοι θα έχουν περισσότερο καθώς παίζουν στην έδρα τους».
ΠΑΟΚ ΒΕΡΓΙΝΑ ΤV– ΑΕΡΩΠΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ
ΠΑΟΚ και Αερωπός θα αναμετρηθούν την Κυριακή (17:00) στη Νεάπολη, στον αγώνα που θα κλείσει την αυλαία της έκτης αγωνιστικής στη Handball Premier και θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΡΤ3.
Και οι δύο ομάδες προέρχονται από αρνητικά αποτελέσματα, καθώς ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε στην Αθήνα από τον Δούκα, ενώ ο Αερωπός υπέστη ήττα – σοκ από τη ΧΑΝΘ στην έδρα του.
Δηλώσεις
Άκης Κυπραίος (δεξιός εξτρέμ ΠΑΟΚ): «Για εμάς δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη. Δεν ξεχνάμε την ήττα από το Δούκα, δουλέψαμε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας πάνω σε αδυναμίες που παρουσιάσαμε. Ωστόσο μπροστά μας υπάρχει ο αγώνας με τον Αερωπό, εκεί επικεντρωνόμαστε και θα επιδιώξουμε να βγάλουμε τον καλύτερο εαυτό μας στο γήπεδο».
Σταύρος Μαυροδουλάκης (παίκτης Αερωπού): «Έχουμε μία πολύ δύσκολη αποστολή την Κυριακή. Για εμάς, μετά τις απώλειες βαθμών που είχαμε με Δράμα και ΧΑΝΘ, είναι πολύ σημαντικό να σταθεροποιηθούμε σε μία καλή απόδοση, να αποκτήσουμε μεγαλύτερη διάρκεια στο παιχνίδι μας και να είμαστε πιο αποτελεσματικοί. Θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε αυτά τα στοιχεία στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ και ότι προκύψει».

Το πρόγραμμα
Handball Premier (6η αγωνιστική)
Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018
ΔΑΚ Βικέλας 18:00, Φίλιππος Βέροιας- ΑΣΕ Δούκα
(Νάσκος- Χαρίτσος, Σίσκου)
ΔΓ Νίκαιας 18:00 Άρης Νίκαιας- ΑΕΣΧ Πυλαίας
(Κινατζίδης- Φωτακίδης, Μίγκας)
Νέα Κίος 18:00, Διομήδης Άργους- Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή (Συρεπίσιος- Τόλιος, Νικολίτσας)
ΟΑΚΑ 18:00, ΑΕΚ- BIANCO MONTE Δράμα 1986
(Χρηστίδη- Κουτσός, Μπεμπέτσος)
ΧΑΝΘ 18:00, ΧΑΝΘ- Φοίβος Συκεών
(Δελόγλου- Θεοδοσίου, Αγγελίδης)
Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018
Νεάπολης 17:00, ΠΑΟΚ ΒΕΡΓΙΝΑ TV- Aερωπός Έδεσσας (ΕΡΤ3)
(Λινάρδος- Νικολαϊδης, Μεϊμαρίδης)

No comments