Τεράστια πρόκριση του Ολυμπιακού - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Τεράστια πρόκριση του Ολυμπιακού



Στον τρίτο γύρο του EHF Cup προκρίθηκε ο Ολυμπιακός/όμιλος Ξυνή που επικράτησε με 27-22 της Κόμλο στον επαναληπτικό των δύο ομάδων στο Ρέντη.

Το παιχνίδι εξελίχθηκε σε πραγματικό θρίλερ στο φινάλε. Οι Πειραιώτες κατάφεραν και πήραν την πρόκριση ισοφαρίζοντας τη διαφορά του πρώτου αγώνα (34-29), ωστόσο το σκορ του επαναληπτικού ήταν χαμηλότερο του πρώτου αγώνα. Τεράστια επέμβαση του Τσιλιμπάρη σε σουτ του Μάρκοβιτς οκτώ δεύτερα πριν το τέλος του αγώνα.

Μεγάλη εμφάνιση έκανε ο Δημήτρης Τζηράς που σημείωσε 10 γκολ, ενώ έξι σημείωσε ο Τσίλης. Για τους Ούγγρους επτά γκολ πέτυχε ο Γέρκοβιτς και έξι ο Μάρκοβιτς.
Ο Ολυμπιακός/όμιλος Ξυνή μπήκε αποφασισμένος να πάρει τα ηνία του αγώνα του ξεκίνημα. Με γκολ του Τσίλη οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 6-3, ενώ με τέρμα του ίδιου παίκτη έφτασαν στο double score (8-4) στο 10ο λεπτό του αγώνα. Οι Πειραιώτες ήταν καταιγιστικοί και με τέρμα του Σανίκη έφτασαν στο +5 (11-6) στο 16ο λεπτό.
Οι παίκτες της Κόμλο αντέδρασαν και με γκολ των Γέρκοβιτς (3) και Μάρκοβιτς (2) ισοφάρισαν σε 11-11 στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχασαν όμως την ψυχραιμία του και με τέρματα των Λέμος και Τζηρά (2) έφτασαν στο 14-11 με τον Μάρκοβιτς να διαμορφώνει το 14-12 του πρώτου ημιχρόνου.
Εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι έπαιζε με παίκτη παραπάνω η Κόμλο ισοφάρισε σε 15-15 με τον Ομπράντοβιτς στα πρώτα τέσσερα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Οι γηπεδούχοι με σερί γκολ από Τσίλη και Λέμος προηγήθηκε με 18-15 στο 37ο λεπτό.
Σε εκείνο το χρονικό σημείο ο Λέμος και ο Κάτριτζ δέχτηκαν κόκκινη κάρτα με αποτέλεσμα να αποβληθούν από τη συνέχεια της αναμέτρησης. Παρα το γεγονός ότι ο Βραζιλιάνος ήταν από τους κορυφαίους του Ολυμπιακού μέχρι εκείνο το σημείο, οι παίκτες του Γιώργου Ζαραβίνα δεν πτοήθηκαν.
Αντίθετα με τρία σερί γκολ του Τζηρά και ένα από Μπούμπαλο και Τσίλη έφτασαν στο +7 (23-16) στο 45ο λεπτό που τους έδινε και την πρόκριση. Η άμυνα του Ολυμπιακού έδινε τα διαπιστευτήριά της αποτρέποντας τους Ούγγρους να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα για 11 ολόκληρα λεπτά.
Ωστόσο σερί της Κόμλο με 3-0 της επέτρεψε να μπει και πάλι στο κόλπο της πρόκρισης όταν και μείωσε σε 24-19 επτά περίπου λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Σε εκείνο το σημείο του αγώνα ο Τσιλιμπάρης απέκρουσε πέναλτι του Μάρκοβιτς επιτρέποντας στον Ολυμπιακό να φτάσει και πάλι στο +6 (25-19) με τον Τσίλη.
Οι Ούγγροι κατάφεραν να μειώσουν και πάλι στα πέντε (27-22) με τον Ζόκαν μετατρέποντας σε θρίλερ το τελευταίο λεπτό του αγώνα. Στην τελευταία κυριολεκτικά επίθεση των παικτών της Κόμλο ο Κώστας Τσιλιμπάρης έδειξε την ποιότητά του και απέκρουσε σουτ του Μάρκοβιτς δίνοντας την πρόκριση στην ομάδα του Γιώργου Ζαραβίνα.

Τα πεντάλεπτα: 3-1, 7-4, 10-6, 11-10, 14-12 (ημχ.), 16-15, 19-16, 22-16, 24-16, 25-19, 27-22
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Ζαραβίνας):Κρητικός, Τζηράς 10, Καραμπουρνιώτης, Λέμος 3, Χιμένες Ρέινα 1, Ασβεστάς, Παπαδόπουλος, Κανδύλας 1, Σανίκης 3, Μπούμπαλο 1, Λιάπης, Τσιλιμπάρης, Άρσιτς, Αραπακόπουλος 2, Δεληχρήστος, Τσίλης 6.

ΚΟΜΛΟ (Μπάλιντ Κίλβινγκερ): Γκράνιτς, Κάτζιρζ, Μανιολοβιτι, Παλ, Μάρσεκ, Κόβατς, Μάρκοβιτς 6, Μπάλαζ 1, Σελίμες, Σουνάικο 1, Γέρκοβιτς 7, Ζκόκαν 1, Γκέμπχαρντ 1, Γκρούνφελντερ 2, Ομπράντοβιτς 3, Μάτιτς.
Διαιτητές: Μπουαχέ- Μέγερ (Ελβετία), Παρατηρητής: Κωνσταντίνου (Κύπρος), Κόκκινες: 36:13 Λέμος- Κάτζιρζ
Δίλεπτα: 3-6, Πέναλτι: 4/4-3/5

Πηγή sdna.gr


No comments