Ο Κώστας Αλεξιάδης δίνει ζώη στην ανάπτυξη του αθλήματος στις Σέρρες (φωτό) - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ο Κώστας Αλεξιάδης δίνει ζώη στην ανάπτυξη του αθλήματος στις Σέρρες (φωτό)



Ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή (14/9) τα τμήματα Ακαδημιών του ΜΓΣ Πανσερραϊκός στο χάντμπολ.

Ο anexartitos.gr βρέθηκε στην πρώτη συνάντηση και συνομίλησε με τους προπονητές του συλλόγου τον Κώστα Αλεξιάδη και τον Κώστα Μαργαρίτη. Όπως εξήγησαν το handball (ή χειροσφαίριση στα ελληνικά) ως ομαδικό σπορ συνδυάζει την αθλητική κίνηση με το παιχνίδι.

Αποτελεί ένα θαυμάσιο μέσο εκγύμνασης των παιδιών καθώς προάγει:
  • Την παιδαγωγική διαδικασία
  • Τη συνεργασία
  • Την κοινωνικότητα
  • Την αυτοπεποίθηση
  • Το θάρρος και τη νοητική ανάλυση
Τα βασικά δομικά στοιχεία του παιχνιδιού που είναι το τρέξιμο, το άλμα και η ρίψη, απαντώνται σε όλες τις καθημερινές δραστηριότητες του παιδιού. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στα μικρά παιδιά της προσχολικής και σχολικής ηλικίας, μέσα από κινητικά παιχνίδια, να βελτιώσουν τις δεξιώτητές τους χωρίς να απαιτούνται ιδιαίτερες τεχνικές εκτέλεσης των κινήσεων.

Αργότερα μετά την ηλικία των 10 ετών και όταν η κινητική μάθηση έχει οδηγήσει σε μια ποιοτικότερη και πιο ολοκληρωμένη κινητική συμπεριφορά, η προπόνηση θα αποτελέσει έναν από τους βασικούς παράγοντες που θα συντελέσουν στην βελτίωση των φυσικών ικανοτήτων και τη γενικότερη απόδοση του παιδιού.


Οι προπονήσεις των τμημάτων

Οι προπονήσεις διεξάγονται κάθε Σάββατο και Κυριακή (11.00-14.00) στο γυμναστήριο των ΤΕΦΑΑ δίπλα στο Δημοτικό Στάδιο (2ο χλμ Σερρών-Λευκώνα) και κάθε Τετάρτη (15.00-16.30) στο Κλειστό Γυμναστήριο της Κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων.
Υπάρχουν τμήματα Παμπαίδων Α (γεν. 2004-2005) και Παμπαίδων Β (γεν. 2006-2007) καθώς και τμήματα Κορασίδων (γεν.2002-2003) και Παγκορασίδων (γεν.2004-2005)
Οι ομάδες συμμετέχουν σε αγώνες που διοργανώνει η Ομοσπονδία Χάντμπολ στις κατηγορίες Παμπαίδων Α-Β, Μίνι αγοριών, Παγκορασίδες Α-Β και Μίνι Κορασίδες.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους προπονητές:

 Πηγή: https://www.anexartitos.gr

No comments