Τελευταία νέα

Στα δύσκολα ή χάνεσαι, ή ξαναγεννιέσαι


Του Στάθη Παπαχαρτοφύλη
BSc Sports Management

Μπορεί η Εθνική ανδρών Κ20 να ξεκίνησε με δύο ήττες στο Ευρωπαικό πρωτάθλημα Β' κατηγορίας ανδρών Κ20, όμως διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες της να περάσει στα ημιτελικά και να διεκδικήσει την άνοδο στην Α' Κατηγορία, ιδιαίτερα ύστερα από την χθεσινή ισοπαλία της Λιθουανίας με την Φινλανδία. Μοναδική προϋπόθεση, είναι στα εναπομείναντα παιχνίδια με Λιθουανία, Εσθονία και Φινλανδία η Εθνική μας να κάνει το 3 στα 3 και να συγκεντρώσει 6 βαθμούς.

Σύμφωνα με τα όσα έχουμε δεί μέχρι τώρα, η Λευκορωσία -που ελπίζουμε να μην κάνει κανένα δώρο σε κάποιον από τους αντιπάλους μας- είναι η καλύτερη ομάδα του ομίλου και μάλλον θα κατακτήσει την πρώτη θέση χωρίς απώλειες, κάτι που βολεύει τις επιδιώξεις μας. Από εκεί και πέρα οι υπόλοιπες ομάδες είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο και όλα μπορούν να συμβούν. Οι διεθνείς μας, αν και θα παίζουν με την πλάτη στον τοίχο, θα πρέπει να καταλάβουν, ότι τίποτα δεν χάθηκε κι ότι αν φτάσουν τους 6 βαθμούς, είναι εξαιρετικά πιθανό, να κατακτήσουν τη 2η θέση της βαθμολογίας που οδηγεί στα ημιτελικά.

Το σημερινό ρεπό εκτός από ευκαιρία για ξεκούραση και περισυλλογή, αποτελεί μια νεα αφετηρία στο τουρνουά, αφού από αύριο αρχίζουν τα πολύ δύσκολα. Το μόνο που χρειάζεται, είναι τα παιδιά μας, να πιστέψουν στους εαυτούς τους και τις δυνατότητες τους, ανταποδίδοντας την πίστη και την εμπιστοσύνη που τους έχει ο προπονητής τους, τον οποίο θα πρέπει να έχουν ως ζωντανό παράδειγμα  θέλησης και πάθους, από την εποχή που αγωνιζόταν. Οι διεθνείς μας, χρειάζεται να υπερβάλλουν εαυτούς, δείχνοντας τον εγωισμό και το σθένος που απαιτείται για τέτοιους δύσκολους και κρίσιμους αγώνες, αφήνοντας την ψυχή τους στο 40Χ20 του κλειστού γυμναστηρίου Μπόρις Τραϊκόφσκι, διεκδικώντας αυτό που τους αναλογεί. Κι αν στο τέλος δεν συμβεί το ευκταίο, θα ξέρουν τουλάχιστον, ότι έδωσαν το 101% των δυνάμεων τους, για να το καταφέρουν.

Άλλωστε στα δύσκολα ή χάνεσαι, ή ξαναγεννιέσαι!!!

ΥΓ Βάζω την βαθμολογία της 2ης αγωνιστικής. Στο χέρι των παιδιών είναι να την ανατρέψουν, κάνοντας το 3 στα 3.
1. Λευκορωσία 4
2. Λιθουανία 3
3. Εσθονία 2
4. Νησιά Φερόε 2
5. Φινλανδία 1
6. Ελλάς 0

No comments