Κρατάει χαμηλά τους τόνους η ΟΧΕ. Το αυτογκόλ της ανακοίνωσης της - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Κρατάει χαμηλά τους τόνους η ΟΧΕ. Το αυτογκόλ της ανακοίνωσης της




Σε μια γενικόλογη ανακοίνωση, θέλοντας να χαμηλώσει τους τόνους ενόψει του κρίσιμου 5ου τελικού, προχώρησε η ΟΧΕ σε απάντηση στις ανακοινώσεις της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού. Αν κάτι μπορεί να διακρίνει κανείς, το οποίο προκαλεί μάλιστα αλγεινή εντύπωση, είναι στην τελευταία παράγραφο της ανακοίνωσης η αναφορά μεταξύ άλλων φορέων στην ικανότητα της ΚΕΔ, τα μέλη της οποίας χαίρουν σεβασμού στην κοινότητα του αθλήματος σε Ελλάδα και εξωτερικό, επιχείρημα το οποίο θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί υπέρ της ΟΧΕ, αντί εις βάρος της όπως κατέληξε. Αναμφίβολα η αναφορά στην ικανότητα και το ρόλο της ΚΕΔ/ΟΧΕ είναι ατυχής, αφού η συγκεκριμένη επιτροπή είναι επιτροπή της ΟΧΕ, η οποία επιλέγεται, εποπτεύεται και ελέγχεται από το ΔΣ αυτής. Επομένως η ικανότητα της συνδέεται άμεσα με την ικανότητα της διοίκησης της Ομοσπονδίας. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΧΕ:


«Τρεις ημέρες πριν την ολοκλήρωση ενός από τα πιο πετυχημένα και ανταγωνιστικά πρωταθλήματα στην ιστορία του ελληνικού χάντμπολ και προκειμένου να διαφυλαχτεί το ήρεμο κλίμα και προπαντός η καλή εικόνα του αθλήματος, για την οποία όλοι κοπιάσαμε φέτος, η ΟΧΕ συνιστά ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση και στα δύο σωματεία.
Την Τετάρτη είναι η κορύφωση του πρωταθλήματος αφού θα αναδειχθεί η πρωταθλήτρια ομάδα της Handball Premier 2017-2018.
Τα προβλήματα που καταγράφονται και αφορούν θέματα διαιτησίας, ασφάλειας αγώνων, οικονομικής διαχείρισης, είναι χρονικά άκυρα και πρακτικά αδύνατο να αναλυθούν και να λυθούν εν μέσω τελικών.
Η ΟΧΕ γνωρίζει για όλα τα θέματα -κάποια από αυτά ορθά περιγράφονται στις ανακοινώσεις- και συζητά με όλα τα σωματεία, ενώ μάλιστα έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του Δ.Σ. την Πέμπτη 7 Ιουνίου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, έτσι ώστε να ληφθούν έγκαιρα αποφάσεις για τη νέα σεζόν.
Οι πόρτες της Ομοσπονδίας όλα τα χρόνια είναι πάντα ανοιχτές για όποιο σωματείο θέλει να καταθέσει μία εμπεριστατωμένη πρόταση για το οποιοδήποτε θέμα.
Τα περί ικανότητας απευθύνονται σε λάθος διεύθυνση, καθώς τα όρια των αρμοδιοτήτων της ΟΧΕ είναι διακριτά σε σχέση με των άλλων συντελεστών των αγώνων (πολιτεία, αστυνομία, σωματεία, ΚΕΔ κλπ)»

No comments