Το ρεκόρ του χάντμπολ σε Ελλάδα και Ευρώπη με το ΟΑΚΑ (λίστα-αριθμοί) - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Το ρεκόρ του χάντμπολ σε Ελλάδα και Ευρώπη με το ΟΑΚΑ (λίστα-αριθμοί)Στο κλειστό του ΟΑΚΑ θα πραγματοποιηθεί οριστικά ο επαναληπτικός τελικός της ΑΕΚ απέναντι στην Ρουμάνικη Ποτάισα Τούρντα την Κυριακή 20 Μαϊου.

Το αίτημα της Ένωσης έγινε αποδεκτό από την διοίκηση του ΟΑΚΑ η οποία συνεδρίασε χθες. Αυτή η απόφαση είναι ιστορικής σημασίας, αφού το χάντμπολ μπαίνει για πρώτη φορά στο Ολυμπιακό κλειστό, που αποτελεί ενα  άνδρο του μπάσκετ και ταυτόχρονα δημιουργείται ρεκόρ στο άθλημα, που  μπαίνει σε μια εγκατάσταση χωρητικότητας 19.250 θέσεων (21.098 με τις θέσεις όρθιων), ύστερα από την είσοδο στο Ελληνικό (15.000), ΣΕΦ (14.905), Φάληρο Παβίλιον(10.000), PAOK Arena (10.000).

Η είσοδος της ΑΕΚ στο κλείστο του ΟΑΚΑ, εκτός του ρεκόρ που δημιουργεί στην ιστορία του αθλήματος, φέρνει το "Νίκος Γκάλης" να αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη σε χωρητικότητα κλειστή εγκατάσταση που θα έχει παιχτεί χάντμπολ στην Ευρώπη, με τη Lanxess Arena της Κολωνίας που πραγματοποιείται το F4 του EHF Velux Champions League, να βρίσκεται στην κορυφή με 19.500 θέσεις.

Δείτε τις χωρητικότητες των κλειστών της Ευρώπης
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_indoor_arenas_in_Europe

*Δεν συμπεριλαμβάνονται γήπεδα ποδοσφαίρου που μετατρέπονται σε κλειστά, όπως πχ το Πιερ Μορουά στη Λιλ    

  

No comments