F6 Νεανίδων: Πρωταθλητής Ελλάδας ο ΓΑΣ Καματερού - greekhandball.com

Τελευταία νέα

F6 Νεανίδων: Πρωταθλητής Ελλάδας ο ΓΑΣ Καματερού

Νίκησε 25-22 τον ΟΦΝ Ιωνίας στο 29ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων

Ολοκληρώθηκε η τελική φάση (Final-6) του 29ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νεανίδων. Στο παιχνίδι για το χρυσό μετάλλιο που διεξήχθη στο γεμάτο κόσμο γήπεδο χάντμπολ του ΟΑΚΑ ο ΓΑΣ Καματερού επικράτησε 25-22 του ΟΦΝ Ιωνίας. Αυτό είναι ο πρώτος τίτλος στην κατηγορία των νεανίδων για τον ΓΑΣ Καματερού, ενώ ο ΟΦΝ Ιωνίας κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.

ΓΑΣ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ- ΟΦΝ ΙΩΝΙΑΣ 25-22
Τα πεντάλεπτα: 1-3, 3-3, 6-5, 6-7, 10-9, 13-11 (ημχ.), 14-12, 16-14, 20-16, 23-17, 23-18, 25-22


ΓΑΣΚ (Μενέλαος Δανήλος): Τσικνάκη, Τζοβάρα, Αλιφιέρη Μ., Παπαδοπούλου, Καραχάλιου 1, Μασούρα, Ταβλαρίδη 2, Θεοφιλάτου, Αλιφιέρη Π., Βασιλείου Α. 10, Μανιά, Χριστοπούλου 4, Ζενέλι 6, Νικολάου 5, Βασιλείου Μ.

ΟΦ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ (Σοφία Ναϊσίδου): Αγγελοπούλου Δ., Φραγκίσκου, Αγγελοπούλου Π. 1, Κοτρώτσιου, Πανούση Χ. 4, Χρυσοκέντη, Χρήστου, Χαριτίδη 2, Μάγκου 2, Κεπεσίδου 9, Πανούση Ε., Σακιζλή, Μάρη, Κερλίδη 2, Κρανιώτη, Καραμάνου 2.

Διαιτητές: Τσάκωνας- Φωκίτης, Κόκκινη: 51:24 Κερλίδη, 55:09 Χριστοπούλου, 55:37 Κεπεσίδου (από τρία δίλεπτα), Δίλεπτα: 8-7, Πέναλτι: 6/8-7/7.

Δηλώσεις

Μενέλαος Δανήλος (προπονητής ΓΑΣ Καματερού): «Έγινε ένα πάρα πολύ ωραίο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο καλύτερες ομάδες της ηλικιακής κατηγορίας στην Ελλάδα και το απέδειξαν. Και κατά τη διάρκεια της σεζόν τα μεταξύ τους παιχνίδια ήταν ντέρμπι. Εμείς το θέλαμε πάρα πολύ. Είχαμε διαβάσει πάρα πολύ καλά τον αντίπαλο, ανταπεξήλθαμε πάρα πολύ καλά απέναντι στα ατού της Νέας Ιωνίας, παίκτριες που είναι πάρα πολύ καλές. Δουλέψαμε δύο άμυνες ιδιαίτερες και πιεστικές ώστε να κόψουμε τον ρυθμό. Στην επίθεση καταφέραμε να επιβάλουμε τον δικό μας ρυθμό. Άλλες φορές παίξαμε γρήγορα κι άλλες αργά σύμφωνα με τα δεδομένα του αγώνα. Αν και ήταν το τρίτο παιχνίδι μέσα σε 24 ώρες όλα τα κορίτσια έβγαλαν χαρακτήρα. Συγχαρητήρια στη Νέα Ιωνία, ήταν αξιόμαχος αντίπαλος και θέλω να ευχαριστήσω τα κορίτσια μου τα οποία φέτος τα έχω πιέσει και κουράσει πάρα πολύ. Με αυτό το παιχνίδι κλείνουμε μια χρονιά κατακτώντας το σχολικό πρωτάθλημα, τον τίτλο στις νεάνιδες και με την 3η θέση με έξοδο στην Ευρώπη στην Α1 Γυναικών. Νομίζω ότι οι αθλήτριες κατέκτησαν ό,τι μπορούσαν και τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια».

Σοφία Ναϊσίδου (προπονήτρια Νέας Ιωνίας): «Θέλω να συγχαρώ την ομάδα του Καματερού για την κατάκτηση του 29ου πρωταθλήματος Νεανίδων. Θεωρώ ότι το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο με δύο ομάδες που ήταν ισάξιες. Είμαι πολύ περήφανη για τις αθλήτριές μου. Θεωρώ ότι αυτή η φουρνιά θα αναδείξει αθλήτριες στο μέλλον που θα πλαισιώσουν τις Εθνικές μας ομάδες. Δεν είναι αυτοσκοπός η πρώτη θέση ούτε και κανείς έχει κλείσει συμβόλαιο με την πρωτιά. Είναι άδικο και για τις δύο ομάδες σε αυτό το καταπληκτικό παιχνίδι να καθορίζονται τα αποτελέσματα από λάθη όχι των αθλητριών αλλά από επαναλαμβανόμενα λάθη της γραμματείας. Συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες που συμμετείχαν στο τουρνουά και εύχομαι σε όλους του ανθρώπους του χάντμπολ η Ανάσταση σε λίγες ημέρες να είναι πραγματικά Ανάσταση και για το άθλημά μας. Χρόνια πολλά σε όλους».

Ένσταση της Νέας Ιωνίας και απάντηση διαιτητών
Στο φύλλο αγώνα γράφτηκε: «Η ομάδα της Νέας Ιωνίας καταθέτει ένσταση για αλλοίωση αποτελέσματος για τον παρακάτω λόγο: Σε δίλεπτο της αθλήτριας Ελένης Κερλίδη, η γραμματεία δεν ανάρτησε ποτέ ταμπελάκι που θα έπρεπε να αναγράφει του χρόνο του διλέπτου. Η προπονήτρια της Νέας Ιωνίας γυρίζοντας προς την γραμματεία δεν είδε ταμπελάκι και όπως είθισται η αθλήτρια εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο για να συνεχιστεί το παιχνίδι. Η γραμματεία εκ των υστέρων υπέδειξε το λάθος και ενώ το σκορ στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο ήταν 16-14. Παίρνοντας και δεύτερο δίλεπτο η Νέα Ιωνία το σκορ διευρύνθηκε προς όφελος του ΓΑΣ Καματερού και ακόμη περισσότερο όταν στο 51:24 η πολύτιμη αθλήτρια της Νέας Ιωνίας, δεχόμενη δίλεπτη χρεώθηκε με κόκκινη κάρτα. Σημειωτέον ότι το ίδιο περιστατικό συνέβη και στον αγώνα της Νέας Ιωνίας και με τον Μέγα Αλέξανδρο Γιαννιτσών. Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο αγώνας κρίθηκε στα 3 γκολ, θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη αμέλεια της γραμματείας αλλοίωσε και καθόρισε το αποτέλεσμα. Παρακαλούμε να εξεταστεί η ένσταση με ιδιαίτερη προσοχή και να αποδοθούν ευθύνες σε αυτούς που επέτρεψαν να συμβεί αυτό το γεγονός. Ζητάμε επανάληψη του αγώνα από τον χρόνο που συνέβη το παραπάνω γεγονός».
Παρατηρήσεις διαιτητών: «Σε απάντηση της ένστασης της Νέας Ιωνίας έχουμε αναφέρουμε τα κάτωθι: Στο 40:19 ακούσαμε σφύριγμα της γραμματείας για λάθος αλλαγή από την Νέα Ιωνία. Τη λάθος αλλαγή την έκανε το Νο77 που είχε δίλεπτο αποκλεισμό στο 39:21. Από καθυστέρηση του σημειωτή άργησε να ανέβει το χαρτί που αναγραφόταν ο ακριβής χρόνος εισόδου της αθλήτριας που είχε δεχθεί δίλεπτο αποκλεισμό. Εμείς βάσει του κανονισμού παιδιάς της ΟΧΕ, άρθρο 4, παράγραφος 4:5, δώσαμε λάθος αλλαγή στην προαναφερόμενη αθλήτρια και αλλαγή κατοχής μπάλας»


No comments