Οι αποφάσεις της ΓΣ της ΟΧΕ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Οι αποφάσεις της ΓΣ της ΟΧΕ

Πραγματοποιήθηκε χθες στο συνεδριακό κέντρο του Εθνικού Γυμναστηρίου της Μίκρας η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος.

Με εκπροσώπους 47 σωματείων να δίνουν το «παρών», ψηφίστηκαν ομόφωνα ο οικονομικός και διοικητικός απολογισμός για το 2017, καθώς και ο προϋπολογισμός του έτους 2019, ενώ ψηφίστηκαν τροποποιήσεις σε διατάξεις του καταστατικού με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία της ομοσπονδίας και σε εναρμόνιση με ισχύοντες νόμους.

Επίσης η Γενική Συνέλευση –μετά από πρόταση του Α’ Αντιπροέδρου της ΕΟΕ Στέλιου Αγγελούδη- εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο της
ΟΧΕ να εκδώσει ψήφισμα για την άμεση επίλυση του ζητήματος που προέκυψε στον ελληνικό αθλητισμό μετά την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που στρέφεται εναντίον των διακεκριμένων αθλητών, με τον πρόεδρο της ΟΧΕ, Κώστα Γκαντή να τονίζει ότι θα πρέπει υπάρξει ένας ουσιαστικός διάλογος και να εξεταστεί η πραγματικότητα που είχε διαμορφωθεί στον ελληνικό αθλητισμό πριν κατατεθούν προτάσεις για το μέλλον.

Σημαντική συζήτηση υπήρξε για την εφαρμογή του νόμου 4509/2017 περί καταβολή ΕΦΚΑ ποσοστού 26,95% στις ημεραργίες των διαιτητών, κριτών και παρατηρητών, με το σώμα της Γενικής Συνέλευσης να εξουσιοδοτεί το Διοικητικό Συμβούλιο για περαιτέρω χειρισμούς.

Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης πραγματοποιήθηκαν συμπληρωματικές αρχαιρεσίες για την εκλογή τριών αναπληρωματικών μελών του Δ.Σ. Εκλέχθηκαν οι Κώστας Μαναβής (είχε προταθεί από Απόλλων Καλαμαριάς), Τάσος Πέτκος (είχε προταθεί από Αρίων Πτολεμαΐδας) και Μιχάλης Ηλιάδης (είχε προταθεί από ΑΟ Προσοτσάνης).

«Κορυφαία στιγμή του 2017 η ανάληψη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων του 2021»
Ο πρόεδρος της ΟΧΕ Κώστας Γκαντής αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της διοίκησης από 1/1/2017 έως 31/12/2017 και μεταξύ άλλων τόνισε ότι «κορυφαία στιγμή κατά τη διάρκεια της χρονιάς ήταν η ανάληψη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων του 2021. Η Ομοσπονδία μας προχώρησε σε μία σειρά από επαφές, που κορυφώθηκαν στο κογκρέσο της Διεθνούς Ομοσπονδίας και έτσι ήρθε η διοργάνωση του 2021 στη χώρα μας. Σημαντική εξέλιξη ήταν η κάλυψη από την ΕΡΤ της Handball Premier με έναν αγώνα σε εβδομαδιαία βάση στη Δημόσια Τηλεόραση, καθώς και η κάλυψη των Final Four των Κυπέλλων Ανδρών και Γυναικών, καθώς και των αγώνων της Εθνικής ομάδας»

Αναφορικά με τα πρωταθλήματα είπε: «Κατά το 2017 είχαμε την είσοδο του Ολυμπιακού και πλέον έχουμε στο άθλημά μας τους τρεις από τους τέσσερις πιο δημοφιλείς συλλόγους της χώρας μαζί με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ».

Για τις Εθνικές ομάδες: «Μετά τον αποκλεισμό από την επόμενη φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ανδρών του 2019 με απολογισμό έξι ηττών σε ισάριθμους αγώνες, το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας συνεδρίασε και αποφάσισε τη λύση του συμβολαίου με τον Ομοσπονδιακό Προπονητή. Πλέον βρισκόμαστε σε μία φάση αναδιοργάνωσης και αναζήτησης καινούριου προπονητή για την Εθνική ανδρών. Για το θέμα της αποχώρησης της Εθνικής Νεανίδων από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην ΠΓΔΜ, η Ομοσπονδία αντιμετώπισε το ζήτημα με όλες τις δυνάμεις της και σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία. Το πρόστιμο που μας επιβλήθηκε μειώθηκε κατά 50%. Το καλοκαίρι η Εθνική Νέων παίζει και πάλι στα Σκόπια, ευτυχώς σε διαφορετικό όμιλο με την ΠΓΔΜ. Μπορεί να αντιμετωπίσουμε το ίδιο πρόβλημα αν διασταυρωθούμε σε χιαστί αγώνες και μέχρι τότε δεν έχει βρεθεί λύση στις διαπραγματεύσεις των δύο κρατών»

Για την ανάπτυξη και beach handball: «Μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι γίνεται… οργασμός δουλειάς, αναφορικά με τις δράσεις στις οποίες περιλαμβάνεται πλέον το άθλημά μας, ενώ στο beach handball οι επιτυχίες σε επίπεδο Εθνικών και συλλόγων καταδεικνύουν την ανοδική πορεία. Είναι αναγκαία η σύσταση μίας επιτροπής που θα εργαστεί πάνω στο ζήτημα της διεξαγωγής των πρωταθλημάτων και τα συμπεράσματα να τεθούν σε έκτακτη γενική συνέλευση. Αυτό πρέπει να γίνει μέσα στους προσεχείς μήνες. Για να υπάρξει καλύτερη ανάπτυξη πρέπει να υπάρξουν καλύτερα πρωταθλήματα, πιο ανταγωνιστικά και με όρους που θα εξυπηρετούν το άθλημα».

«Τραγική απόφαση του ΣτΕ που είναι δυναμίτης στα θεμέλια του ερασιτεχνικού αθλητισμού»
Στην ομιλία του ο εκπρόσωπος της ΟΧΕ στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και Α’ Αντιπρόεδρος της ΕΟΕ Στέλιος Αγγελούδης επεσήμανε: «Υπάρχει μία τραγική απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, με την οποία καταργείται το κίνητρο της εισαγωγής των διακεκριμένων αθλητών στα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Αυτή η εξέλιξη βάζει δυναμίτη στη βάση του αθλητισμού και στην παραγωγική διαδικασία. Περιμένουμε να καθαρογραφεί η απόφαση ώστε να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες. Ελπίζουμε να γίνει σύντομα από την Πολιτεία μία νομοθετική ρύθμιση ώστε να επανέλθουν άμεσα τα κίνητρα».

Επιπλέον ο κ. Αγγελούδης τόνισε ότι «είναι απαραίτητη η στήριξη των αναγκών του αθλήματος απ’ όλους, με καθαρό κριτήριο την ανάπτυξη του χάντμπολ. Στις μη κανονικές εποχές, όπως αυτή που ζούμε, θα πρέπει να δούμε τα συγκεκριμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, να βρούμε τις λύσεις και να ξεπεράσουμε τις παθογένειες του αθλήματος. Πρέπει να μαζικοποιήσουμε την ανάπτυξη και αυτό που κάνουν σωστά σήμερα 3-4 σωματεία να το κάνουν 40-50 σωματεία. Οι παράγοντες επιβάλλεται να μπουν στην αναπτυξιακή λογική και όλοι μαζί οι σύλλογοι να έχουν αναπτυξιακές διαδικασίες, στο πλαίσιο μιας στρατηγικής που θα καθορίζεται από τους φορείς του αθλήματος και με γνώμονα το όφελος του χάντμπολ».

Παράλληλα ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΕΟΕ αναφέρθηκε στην εκπροσώπηση του ελληνικού χάντμπολ με τις Εθνικές ομάδες ανδρών και γυναικών στους προσεχείς Μεσογειακούς Αγώνες, καθώς και στα κονδύλια που εξασφαλίστηκαν στο πλαίσιο της Ολυμπιακής προετοιμασίας προς όφελος των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων.

No comments